Familia Tănăsoiu, alături de Mario Heim și Valentin Sigărtău, partenerii săi din cadrul dezvoltatorului imobiliar Primavera Development, au deschis o brutărie artizanală în zona Domenii, din București, după o asociere cu doi brutari francezi. Planul lor este să se extindă în mai multe locuri din Capitală, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Afacerea, denumită Gluten Glory, va fi gestionată de Simona Heim, soția lui Mario Heim, care a renunțat la o carieră de 16 ani în Microsoft pentru a se dedica acum antreprenoriatului. Familia Tănăsoiu va avea un rol pasiv în acest business.
Brutăria, deschisă acum lângă ansamblul rezidențial Aradia Apartments din Domenii, a apărut printr-o asociere cu francezii Alex Attou și Julien Sabron, care au deja o brutărie consacrată în Elveția, denumită Le Pain des Frouzes și care funcționează în sistem Business-to-Business (B2B).
„În iunie anul trecut, Alex și Julien au venit pentru prima dată în București și au vizitat restaurante și brutării, au mâncat peste tot și au ajuns la concluzia că pot face o pâine care să îmbogățească piața locală. Noi, în paralel, am căutat locații pentru producție. Am găsit spațiul din Domenii, dublu față de cât căutam, și am realizat că putem avea aici și spațiu pentru cantină, adică o zonă de desfacere. Ne-am gândit și că ar fi interesant ca oamenii să poată vedea producția tot timpul“, povestește, pentru Profit.ro, Simona Heim, general manager Gluten Glory.
Cei doi brutari francezi, care sunt șefi de producție, se rotesc o dată la 3 săptămâni între brutariile din Elveția și București.
„O să facem și B2B în România, dar relativ restrâns, deși am avut interes din partea unor cafenele, baruri și restaurante. Suntem în proces de a finaliza niște acorduri. Suntem asociați cu Zissou Coffee (afacerea de familie a Flaviei și a lui Robert Tancău, n.red.), care funcționează în hala veche a Pieței Obor, și unde se vând din produsele Gluten Glory“, spune Heim.
În plus, investitorii au achiziționat două rulote construite la Brașov, din care una va fi amplasată în cartierul Green Lake, pe care Primavera Development îl dezvoltă în nordul Bucureștiului, iar cealaltă într-o zonă, care urmează a fi stabilită, unde nu există pâine.
La brutăria din Domenii se vinde și o selecție de produse precum miere, bere artizanală sau sucuri presate la rece de la artizani din țară, de la Baia Mare, Cluj, Covasna. Din septembrie se va servi micul dejun, iar cantina va fi deschis și seara, atunci când se vor produce și tarte flambée, adică o pizza alsaciană.
„Am ajuns la performanța de a face pâine cu maia 100% cu făină românească. Acest produs nu există pe piață, pentru că toată lumea se ferește de făina românească, deoarece nu este balansată după măcinare.
CITEȘTE ȘI FOTO Sardeluța marinată, un nou produs românesc recunoscut și protejat în Uniunea Europeană Nu există această expertiză, cum e în Franța sau Italia, pentru a avea o făină stabilă, ca să știi ce se întâmplă cu ea în procesul de producție. Am avut aici pentru 2 luni un morar din Paris care a făcut făina românească să funcționeze în rețete. Luăm făina de la AgranoLand din Focșani, care are niște mori mai puțin industriale, cu mai puține rotații și care se învârt mai încet, pentru că proteia de grâu se strică dacă e măcinată la viteză mare. Mai lucrăm și cu Moara cu Pietre din Biborțeni, care are o moară din 1870, repusă în funcțiune, care este acționată de râu și care păstrează calitatea grâului“, a explicat Simona Heim.
Familia Tănăsoiu este în continuare activă pe piața imobiliară. A finalizat, recent, construcția noului sediu central al Heineken România. Noua clădire de birouri de tip boutique Muse, din zona Fântânii Miorița, este închiriată în totalitate. Pe lângă Heineken, are sediu aici și AstraZeneca.
În 2018, familia Tănăsoiu a vândut proiectul de mall Festival din Sibiu către NEPI Rockcastle pentru 21 milioane de euro. Anterior, a mai vândut către Mega Image terenul pe care belgienii și-au construit supermarketul din Piața Sudului.
Totuși, cea mai importantă tranzacție în care a fost implicat Emil și Daniel Tănăsoiu este vânzarea complexului de birouri S-Park, cel mai mare proiect dezvoltat de familie, într-o tranzacție, realizată în plin boom imobiliar, cu grupul austriac Immofinanz la un preț uriaș de 100 de milioane de euro, una dintre cele mai importante tranzacții din acea perioadă.
Primavera Development a mai realizat și sediul Danone din Colentina, vândut, în 2014, fondului cipriot Secure Property Development & Investment (SPDI) cu 5,85 milioane de euro. Una dintre lucrările reprezentative este și Liceul Francez din nordul Bucureștiului, dezvoltat și construit în 2013.