EXCLUSIV FOTO Tănăsoiu și partenerii lansează brutării artizanale. Plan de extindere cu brutari celebri francezi. General Manager-ul renunță la o carieră în Microsoft: Am ajuns la performanța de a face pâine cu maia 100% cu făină românească

EXCLUSIV FOTO Tănăsoiu și partenerii lansează brutării artizanale. Plan de extindere cu brutari celebri francezi. General Manager-ul renunță la o carieră în Microsoft: Am ajuns la performanța de a face pâine cu maia 100% cu făină românească

Brutarii francezi Alex Attou și Julien Sabron

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 22 iul 2024

Familia Tănăsoiu, alături de Mario Heim și Valentin Sigărtău, partenerii săi din cadrul dezvoltatorului imobiliar Primavera Development, au deschis o brutărie artizanală în zona Domenii, din București, după o asociere cu doi brutari francezi. Planul lor este să se extindă în mai multe locuri din Capitală, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Afacerea, denumită Gluten Glory, va fi gestionată de Simona Heim, soția lui Mario Heim, care a renunțat la o carieră de 16 ani în Microsoft pentru a se dedica acum antreprenoriatului. Familia Tănăsoiu va avea un rol pasiv în acest business.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO 5 to go intră, cu City Grill, direct cu două cafenele în aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI FOTO 5 to go intră, cu City Grill, direct cu două cafenele în aeroportul Otopeni
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Brutăria, deschisă acum lângă ansamblul rezidențial Aradia Apartments din Domenii, a apărut printr-o asociere cu francezii Alex Attou și Julien Sabron, care au deja o brutărie consacrată în Elveția, denumită Le Pain des Frouzes și care funcționează în sistem Business-to-Business (B2B).

„În iunie anul trecut, Alex și Julien au venit pentru prima dată în București și au vizitat restaurante și brutării, au mâncat peste tot și au ajuns la concluzia că pot face o pâine care să îmbogățească piața locală. Noi, în paralel, am căutat locații pentru producție. Am găsit spațiul din Domenii, dublu față de cât căutam, și am realizat că putem avea aici și spațiu pentru cantină, adică o zonă de desfacere. Ne-am gândit și că ar fi interesant ca oamenii să poată vedea producția tot timpul“, povestește, pentru Profit.ro, Simona Heim, general manager Gluten Glory.

Cei doi brutari francezi, care sunt șefi de producție, se rotesc o dată la 3 săptămâni între brutariile din Elveția și București.

EXCLUSIV FOTO Familia Bîlteanu poate începe un ansamblu rezidențial major în Politehnică. Metroul SA va primi o parte din 500 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Bîlteanu poate începe un ansamblu rezidențial major în Politehnică. Metroul SA va primi o parte din 500 de apartamente

„O să facem și B2B în România, dar relativ restrâns, deși am avut interes din partea unor cafenele, baruri și restaurante. Suntem în proces de a finaliza niște acorduri. Suntem asociați cu Zissou Coffee (afacerea de familie a Flaviei și a lui Robert Tancău, n.red.), care funcționează în hala veche a Pieței Obor, și unde se vând din produsele Gluten Glory“, spune Heim.

În plus, investitorii au achiziționat două rulote construite la Brașov, din care una va fi amplasată în cartierul Green Lake, pe care Primavera Development îl dezvoltă în nordul Bucureștiului, iar cealaltă într-o zonă, care urmează a fi stabilită, unde nu există pâine.

Coca-Cola bate toate recordurile în România. Acum se confruntă însă cu taxa pe zahăr CITEȘTE ȘI Coca-Cola bate toate recordurile în România. Acum se confruntă însă cu taxa pe zahăr

La brutăria din Domenii se vinde și o selecție de produse precum miere, bere artizanală sau sucuri presate la rece de la artizani din țară, de la Baia Mare, Cluj, Covasna. Din septembrie se va servi micul dejun, iar cantina va fi deschis și seara, atunci când se vor produce și tarte flambée, adică o pizza alsaciană.


„Am ajuns la performanța de a face pâine cu maia 100% cu făină românească. Acest produs nu există pe piață, pentru că toată lumea se ferește de făina românească, deoarece nu este balansată după măcinare.

FOTO Sardeluța marinată, un nou produs românesc recunoscut și protejat în Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI FOTO Sardeluța marinată, un nou produs românesc recunoscut și protejat în Uniunea Europeană

Nu există această expertiză, cum e în Franța sau Italia, pentru a avea o făină stabilă, ca să știi ce se întâmplă cu ea în procesul de producție. Am avut aici pentru 2 luni un morar din Paris care a făcut făina românească să funcționeze în rețete. Luăm făina de la AgranoLand din Focșani, care are niște mori mai puțin industriale, cu mai puține rotații și care se învârt mai încet, pentru că proteia de grâu se strică dacă e măcinată la viteză mare. Mai lucrăm și cu Moara cu Pietre din Biborțeni, care are o moară din 1870, repusă în funcțiune, care este acționată de râu și care păstrează calitatea grâului“, a explicat Simona Heim.

Familia Tănăsoiu este în continuare activă pe piața imobiliară. A finalizat, recent, construcția noului sediu central al Heineken România. Noua clădire de birouri de tip boutique Muse, din zona Fântânii Miorița, este închiriată în totalitate. Pe lângă Heineken, are sediu aici și AstraZeneca.

EXCLUSIV Cel mai mare investitor imobiliar român a depășit borna de un miliard lei de pe urma mall-urilor și birourilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai mare investitor imobiliar român a depășit borna de un miliard lei de pe urma mall-urilor și birourilor

În 2018, familia Tănăsoiu a vândut proiectul de mall Festival din Sibiu către NEPI Rockcastle pentru 21 milioane de euro. Anterior, a mai vândut către Mega Image terenul pe care belgienii și-au construit supermarketul din Piața Sudului.

Totuși, cea mai importantă tranzacție în care a fost implicat Emil și Daniel Tănăsoiu este vânzarea complexului de birouri S-Park, cel mai mare proiect dezvoltat de familie, într-o tranzacție, realizată în plin boom imobiliar, cu grupul austriac Immofinanz la un preț uriaș de 100 de milioane de euro, una dintre cele mai importante tranzacții din acea perioadă.

Primavera Development a mai realizat și sediul Danone din Colentina, vândut, în 2014, fondului cipriot Secure Property Development & Investment (SPDI) cu 5,85 milioane de euro. Una dintre lucrările reprezentative este și Liceul Francez din nordul Bucureștiului, dezvoltat și construit în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
tanasoiu
gluten glory
mario heim