Workspace Studio, companie ce activează pe piața soluțiilor de mobilier de birou, a realizat în 2018 proiecte de amenajări de birou în valoare de 5,3 milioane euro, în creștere cu 30% față de anul anterior.
Factorii care au contribuit la creșterea peste așteptări înregistrată în 2018 de Workspace Studio au fost interesul ridicat față de scaunele Herman Miller, creșterea cererii de lucrări de construcții și amenajări interioare, alături de nevoia de eficientizare a spațiului și orientarea angajatorilor către amenajări menite să îi diferențieze pe piața muncii prin design și ergonomie.
Peste 80% dintre proiectele din 2018 au fost realizate pentru clienți din sectoarele IT și industrial, care pun accent pe ergonomie și sustenabilitatea mobilierului. Cel mai mare proiect al Workspace Studio în 2018 a fost în valoare de 850.000 euro.
CITEȘTE ȘI Olandezii de la Integrated Bakery și Dubet vor să își crească afacerile din România. Companiile au numit un antreprenor român la conducerea operațiunilor locale. “România este o țară unde se mănâncă multă pâine."Investiția medie într-un post de lucru amenajat de Workspace Studio în 2018 a fost de 1.000 euro/angajat, incluzând scaunul, biroul și cota din spații comune precum sălile de ședințe, zonele de cooperare, conectare sau relaxare. Cele mai scumpe posturi de lucru vândute anul trecut au costat 8.000 euro per angajat.
Vânzările de scaune ergonomice Herman Miller generează 30% din afacerile Workspace Studio.
În 2018, Workspace Studio a vândut peste 3600 de scaune Herman Miller în România, cele mai populare modele fiind Sayl, Aeron și Mirra.
Pentru acest an, Workspace Studio prognozează o creștere de 10% față de 2018 și o cifră de afaceri de aproape 6 milioane de euro, în care ponderea Herman Miller va rămâne în jurul a 30%.