Bosch este interesat de preluarea Whirlpool

Bosch este interesat de preluarea Whirlpool
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 15:45

Gigantul german din domeniul ingineriei Robert Bosch ia în considerare să facă o ofertă producătorului american de electrocasnice Whirlpool, pentru a-și spori prezența pe piața aparatelor de uz casnic, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Bosch discută cu potențiali consilieri despre posibilitatea de a face o ofertă pentru Whirlpool, care are o capitalizare bursieră de aproximativ 4,8 miliarde de dolari. Însă, nu este sigur că această ofertă va fi făcută, susțin sursele.

Louis Vuitton, retragere cu scuze după ce a fost acuzată că ar fi copiat ia românească. Bluza era vândută cu mii de euro CITEȘTE ȘI Louis Vuitton, retragere cu scuze după ce a fost acuzată că ar fi copiat ia românească. Bluza era vândută cu mii de euro

Un purtător de cuvânt al Bosch a precizat că firma nu comentează "speculațiile de pe piață", în timp ce oficialii de la Whirlpool nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Prin achiziția unuia dintre cei mai mari producători globali de electrocasnice, Bosch și-ar extinde semnificativ divizia sa de aparate de uz casnic, într-un moment în care concurența din partea rivalilor asiatici este în creștere, scrie Agerpres.

În ultimii ani, Whirlpool s-a aflat într-un proces masiv de restructurare. Anul trecut, Comisia Europeană a aprobat tranzacția prin care producătorul turc de electrocasnice Arcelik va prelua afacerile Whirlpool din Europa.

Conform acordului anunțat în ianuarie 2023, companiile vor înființa o nouă entitate, alcătuită din diviziile europene ale Arcelik care produc aparate de uz casnic de mici și de mari dimensiuni, precum și divizia de produse electronice de consum a Whirlpool din Europa.

Whirlpool va deține 25% din această nouă entitate, în timp ce Arcelik va avea o participație de 75%.

De asemenea, Whirlpool, care deține mărcile Ariston, Hotpoint, Ignis și Privileg, și-a vândut afacerile din Orientul Mijlociu și Africa.

Potențiala tranzacție vine într-un moment în care Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, este interesat de achiziții pentru a-și extinde subsidiara ce produce electrocasnice mari.

Șeful Bosch, Stefan Hartung, declara în mai că firma caută achiziții de preluare de mărime mare și nu exclude intrarea într-o nouă zonă de afaceri sau un acord global. Luna aceasta, el le-a spus jurnaliștilor că ar putea fi listate unele divizii, în condițiile în care Bosch explorează opțiuni de finanțare pentru tranzacții.

Whirlpool, cu sediul în Michigan, anunțase recent că va renunța la aproximativ 1.000 de angajați, într-un efort de creștere a marjelor de profit. În ultimii doi ani, Whirlpool a pierdut aproape 50% din capitalizarea sa bursieră, în timp ce rivalul suedez Electrolux a pierdut 35%.

După anunțul privind posibila preluare a Whirlpool, acțiunile Electrolux au urcat cu 4,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
whirlpool
bosch