Banca Europeană de Investiții semnează cu Arctic pentru un împrumut de 68 milioane euro destinat construcției noii fabrici

Banca Europeană de Investiții semnează cu Arctic pentru un împrumut de 68 milioane euro destinat construcției noii fabrici
scris 13 iul 2018

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 68 de milioane de euro producătorului de aparate electrocasnice Arctic, deținut de grupul turc Arçelik, pentru finanțarea construcției unei fabrici de mare capacitate axată pe producția de mașini de spălat în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița, a anunțat vineri compania.

În anul 2017, Arctic a început lucrările de construcție pentru o nouă fabrică de mașini de spălat rufe, care va fi amplasată în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița. Noua investiție este una de tip greenfield și va fi prima unitate de producție din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0.

Urmărește-ne și pe Google News

Arctic a anunțat atunci că va investi 471 milioane lei (103,5 milioane euro) în construcția unei noi fabrici de mașini de spălat rufe în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița, proiect care va crea 480 de locuri de muncă în următorii șapte ani.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Noua fabrică va produce 2,2 milioane de mașini de spălat pe an, generând aproximativ 1.400 de noi locuri de muncă într-o regiune mai puțin dezvoltată, care se confruntă cu schimbări structurale. Aceasta este prima unitate de producție din România și una dintre puținele din Europa care respectă standardele de tip ,,Industria 4.0”, scrie News.ro.

”După finalizarea procesului de construcție, în 2019, noua fabrică va produce anual aproximativ 2,2 milioane de mașini de spălat. Acest lucru va permite companiei Arctic - în prezent, liderul pieței de produse electrocasnice din România, cu o cotă de piață de peste 40% - să răspundă cererii tot mai mari de pe piața europeană. Arctic face parte din Grupul Arçelik - al treilea cel mai mare producător de aparate electrocasnice din Europa și al șaptelea din lume”, a informat vineri banca.

Înscrierea la facultate - Universitatea din București oferă în total peste 9.000 de locuri, dintre care 4.250 la buget; ASE scoate la concurs aproape 6.000 de locuri, iar la UMF \ CITEȘTE ȘI Înscrierea la facultate - Universitatea din București oferă în total peste 9.000 de locuri, dintre care 4.250 la buget; ASE scoate la concurs aproape 6.000 de locuri, iar la UMF "Carol Davila” sunt disponibile 1.402 locuri

Această tranzacție este garantată de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa. Sprijinul acordat de FEIS va stimula investițiile străine directe în zonele rurale, pentru a atrage noi investiții și pentru a transforma România într-un centru de producție pentru întreaga Europă.

"Acest proiect extrem de inovator, susținut de Planul de investiții pentru Europa, va crea 480 de locuri de muncă directe și 900 de oportunități suplimentare de ocupare la nivel de furnizori. Fabrica va fi localizată în regiunea Sud-Muntenia, care se confruntă cu provocări economice structurale după închiderea fabricilor din industria siderurgică și este caracterizată de o rată ridicată a șomajului și un grad redus de producție tehnologică. Din acest motiv, investiția are o mare valoare pentru regiune", spune vicepreședintele BEI, Andrew McDowell.

La rândul său, directorul financiar al companiei Arçelik, Polat Șen, a declarat că această investiție reprezintă un pas important în transformarea României într-un centru de excelență în producția de aparate electrocasnice.

Banca Europeană de Investiții (BEI) este banca Uniunii Europene.

Arctic este liderul pieței de aparate electrocasnice din România și deține cea mai mare fabrică de producție din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 31 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.600 de angajați, inclusiv subcontractori, și o cifră de afaceri în 2017 de 2,2 miliarde de lei. În prezent, 87% din producția totală Arctic este exportată în peste 80 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
arctic
banca europeana de investitii