Afacerile din comerț au crescut cu 0,5% în primele șase luni

Afacerile din comerț au crescut cu 0,5% în primele șase luni
scris 5 aug 2020

 

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, în iunie față de luna precedentă, atât ca serie brută cu 9,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 6,3%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News

”În luna iunie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut față de luna precedentă atât ca serie brută cu 9,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 6,3%. Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 2,9%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,9%. În perioada 1 ianuarie-30 iunie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut față de perioada 1 ianuarie-30 iunie 2019 atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,5%, respectiv cu 0,3%”, arată INS.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Surpriză: Gigantul chinez Haier, unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din lume, mută în România producția de cuptoare Rosières, brand emblematic de know-how și gastronomie franceză. Proteste în Franța CITEȘTE ȘI Surpriză: Gigantul chinez Haier, unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din lume, mută în România producția de cuptoare Rosières, brand emblematic de know-how și gastronomie franceză. Proteste în Franța

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 9,1% datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+17,6%) și la vânzările de produse nealimentare (+14,6%). Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au scăzut cu 0,5%, scrie News.ro.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 6,3% datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+16,4%), vânzările de produse nealimentare (+8,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+2,8%).

Volumul cifrei de afaceri dincomerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie 2019, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 2,9% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,8%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,6%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,8%. Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie 2019 a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 0,9% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+6,4%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,9%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 10,3%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în primele șase luni, comparativ cu perioada similară din 2019, a înregistrat o creștere cu 0,5% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+7,6%) și vânzărilor de produse nealimentare (+0,3%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 10,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în primele șase luni din acest an, comparativ cu aceeați perioadă din 2019, a înregistrat o creștere cu 0,3% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+6,7%) și vânzărilor de produse nealimentare (+0,5%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 9,9%.

VIDEO Prințul Charles îi îndeamnă pe români să își petreacă vacanțele în România și să descopere \'\'bogățiile de necrezut\'\' ale acesteia CITEȘTE ȘI VIDEO Prințul Charles îi îndeamnă pe români să își petreacă vacanțele în România și să descopere ''bogățiile de necrezut'' ale acesteia

”Informațiile din acest comunicat de presă (iunie 2020) surprind impactul crizei Covid-19 și al măsurilor luate de autorități ca urmare a decretării stării de urgență pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020 și a stării de alertă începând cu 17 mai 2020. Institutul Național de Statistică înțelege greutățile cu care se confruntă respondenții noștri în această perioadă și suntem conștiențică este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informațiilor statistice, vom putea monitoriza și informa toți utilizatorii noștri cu privire la efectele Covid-19 asupra economiei și societății noastre. Apreciem sprijinul continuu al respondenților noștri la cercetările statistice derulate de Institutul Național de Statistică și înțelegem dificultățile cu care se confruntă toți furnizorii de date statistice”, precizează INS.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
retail