VIDEO SUA - Problema spațiilor de birouri neocupate se adâncește. Doar unul din patru angajați ai statului federal merge fizic la serviciu în zona capitalei. „Guvernul plătește miliarde de dolari pentru spații neocupate”

VIDEO SUA - Problema spațiilor de birouri neocupate se adâncește. Doar unul din patru angajați ai statului federal merge fizic la serviciu în zona capitalei. „Guvernul plătește miliarde de dolari pentru spații neocupate”
scris 26 aug 2023

În cele mai importante 10 orașe americane încă 52% din spațiile de birouri nu sunt ocupate, ceea ce ar urma să pună presiune pe piața imobiliară și creditorii acesteia.

În urmă cu câteva trimestre, în piața imobilelor cu destinație comercială era un relativ optimism legat de ridicarea restricțiilor de pandemie, ar lucrătorii au arătat rezistență la a se întoarce la birouri și aceasta menține sub stres întreagul segment economic, atrage atenția Don Peebles, atreprenor în real estate. Într-o intervenție pentzru CNBC, acesta a spus că în cele mai importante 10 aglomerări urbane din SUA 52% din spațiile comerciale sunt neocupate.

Urmărește-ne și pe Google News

Aceasta afectează economiile locale care pentru centre precum Manhattan erau dimensionate să deservească un număr dublui de persoane care aveau locuri de muncă în clădirile de birouri. Presiunea este mare pe magazine unde chiriile sunt cu 6,3% mai mari decât în trimestrul 2 din 2020, când circulație de deplasare își atingeau apogeul.

CONFIRMARE FOTO Proprietarul Zara aduce în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Proprietarul Zara aduce în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus

În mod particular, este critic nivelul de neocupare din zona capitalei Washington unde doar 25% din angajații publici merg zilnic la serviciu în clădiri de birouri unde Administrația federală are închiriate birouri cu suprafețe însumate de 4,6 milioane de metri pătrați. „Guvernul federal plătește miliarde de dolari pentru spații de birouri care nu sunt ocupate. În cele din urmă, vor fi nevoiți să anuleze o parte din contractele de închiriere”, spune Peebles, care are portofoliu de dețineri imobiliare în orașe mari precum San Francisco, Los Angeles, Philadelphia, New York, Boston, Washington, Atlanta, Miami și Charlotte.

Șocul ar urma să se propage către sistemul financiar. „Mai mult de 80% din împrumuturile din imobiliarele cu destinație comercială sunt deținute de  bănci locale sau regionale și cred că va fi durere semnificativă”, a conchis antreprenorul cu o avere estimată în anul 2015 la 700 milioane dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
new york
washington
america