Hotelul DoubleTree by Hilton București, deținut de investitori libanezi, a fost închis din cauza pandemiei, a costurilor de funcționare în creștere și a războiului din Ucraina, relevă date Profit.ro.
Înainte de fi prezentată aici, informația fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Hotelul, deținut de familia libaneză Sarieddine, este localizat în apropierea Pieței Unirii din București, are 88 de camere, o sală de conferințe de 170 de metri pătrați și este clasificat la patru stele. Fostul Bucharest City Hotel era unul dintre cele 4 hoteluri care funcționau sub brandul DoubleTree by Hilton și singurul din București, fiind afiliat în 2011 la celebrul lanț internațional.
Pentru hotelul din București, motivele care au condus la închidere au fost prezentate, conform datelor Profit.ro, într-un mesaj transmis clienților de către acționarii și managementul unității de cazare. „Din cauza pandemiei și a altor probleme, precum costurile de funcționare crescute cu 30%, plus tensiunile de la granița României și lipsa de înțelegere a partenerului nostru financiar major BRD Groupe Societe Generale, a trebuit să luăm o decizie dură“.
UPDATE 1 aprilie ora 16.20 BRD - Groupe Societe Generale aplică criterii obiective pentru determinarea cadrului de colaborare cu proprii clienți, de o manieră nediscriminatorie, iar în acest sens a susținut activitatea societății care operează Hotelul DoubleTree by Hilton București și a fost un factor central în vederea asigurării bunei funcționări a acesteia, transmite banca pentru Profit.ro.
Banca reacționează arătând că "dinamica unei colaborări va fi întotodeauna influențată și fundamentată pe respectarea prudenței bancare și a legislației în vigoare, avându-se în vedere factori, indici și criterii obiective".
După închiderea DoubleTree by Hilton București, în această rețea au mai rămas acum hotelurile din Cluj-Napoca, Sighișoara și Oradea.
Firma care operează hotelul figurează în arhiva electronică de garanții reale mobiliare cu un credit în valoare de 2,5 milioane de euro la BRD, relevă date analizate de Profit.ro.
CITEȘTE ȘI ASUS ExpertBook B7 Flip: muncești fără limitări, de oriunde În 2020, pe fondul pandemiei care a afectat puternic turismul, cifra de afaceri a acestei companii s-a prăbușit la 2,4 milioane de lei, de la un vârf de 13,6 milioane de lei atins în 2019, iar de la un profit net de 2,5 milioane de lei a ajuns la pierderi de 2,1 milioane lei, potrivit datelor disponibile pe termene.ro.
Compania îi are ca asociați pe oamenii de afaceri de origine libaneză Raafat Sarieddine, cu 45,9%, Lina Zebian, cu 34,1%, și Salim Sarieddine, cu restul de 20%.
În 2018, Profit.ro a anunțat că hotelul a fost scos la vânzare pentru 12 milioane de euro, acționarii libanezi vrând să se întoarcă în țara natală.
În contextul relaxării parțiale a restricțiilor, turismul a dat semne de revenire în 2021, atât în România, cât și la nivelul Uniunii Europene, arată datele biroului european de statistică Eurostat.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV O nouă mare tranzacție pregătită - S Immo, proprietarul Sun Plaza, este în discuții avansate cu Portland Trust pentru achiziția Expo Business Park Înnoptările în structurile de primire turistică din România au crescut anul trecut cu 43% față de 2020, dar au fost cu 31% sub cel din 2019, anul de dinaintea izbucnirii pandemiei de Covid-19.
România a avut una dintre cele mai puternice reveniri din UE, fiind pe locul 7 la nivelul blocului comunitar în ceea ce privește evoluția anuală.