Transilvania Construcții intenționează să dezvolte un parc logistic lângă Bacău

Transilvania Construcții intenționează să dezvolte un parc logistic lângă Bacău
scris 23 oct 2018

Societatea Transilvania Construcții va realiza un complex logistic pe un teren de 8 hectare în apropiere de Bacău.

Transilvania Construcții (COTR) urmărește să-și extindă operațiunile la nivel național, prin dezvoltarea unui parc logistic lângă Bacău, pe o parcelă de 8 hectare. Noul parc logistic va fi dezvoltat etapizat, iar la finalizare va deține circa 4 hectare de depozite clasa A.

Urmărește-ne și pe Google News

În prezent se lucrează la întocmirea conceputului. De asemenea, au fost demarate procedurile pentru obtinerea avizelor și autorizațiilor necesare. Societatea estimează că primele spații vor fi livrate în cea de-a doua jumătate a anului 2019. „Acest proiect face parte din strategia pe termen lung a societății, de a deveni un jucător important pe piața națională a parcurilor logistice”, mai menționează compania în notificarea către investitorii de pe bursă.

Tranzacție pe piața de birouri: SIF Banat Crișana a lansat procedurile pentru achiziția fostului sediu din București al Bank of Cyprus CITEȘTE ȘI Tranzacție pe piața de birouri: SIF Banat Crișana a lansat procedurile pentru achiziția fostului sediu din București al Bank of Cyprus

Compania are o experiență relevantă în gestionarea unui parc similar la Cluj-Napoca, care de altfel a contribuit covârșitor la rezultatele financiare ale companiei. Transilvania Construcții a realizat în primul semestru venituri totale din exploatare de 18,19 milioane lei, în creștere cu 49,83% față de cea de 12,06 milioane lei de la S1 2017. Emitentul a explicat în raportarea la 6 luni contextul în care a obținut rezultatul ameliorat: „Activitatea principală a societății o constituie activitatea de închiriere spații logistice și industriale, concretizată în gestionarea Parcului Logistic Transilvania, precum și a parcului logistic TRC Park Cluj, situat în TETAROM III Jucu. Aceasta activitate înregistrează o tendință crescătoare, concretizată prin creșterea suprafeței spațiilor închiriabile. Această tendință pozitivă se regăsește și în venituri, care au crescut constant în primul semestru al anului 2018.”

Cheltuielile totale din exploatare s-au majorat cu 40,17%, la 13,26 milioane lei în prima jumătate a acestui an, de la 9,46 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Astfel, profitul operațional a crescut cu 84,27%, la 4,92 milioane lei, de la 2,67 milioane lei.  Dinamica este încă și mai accelerată, de 180,37%, la nivelul rezultatului net, care a fost de 2,70 milioane lei, față de aproximativ 963.000 de lei în primele 6 luni din 2017.

FOTO Prospecțiuni SA a lui Tender își vinde sediul central din București cu discount semnificativ, sub valoarea de lichidare CITEȘTE ȘI FOTO Prospecțiuni SA a lui Tender își vinde sediul central din București cu discount semnificativ, sub valoarea de lichidare

Activele totale ale Transilvania Construcții erau, la 30 iunie, de 219,84 milioane lei, cu 0,87% mai mari decât cele de 217,94 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile au urcat cu 1,13%, la 127,52 milioane lei, de la 126,09 milioane lei. „Societatea are acces facil la surse de finanțare, costurile încadrându-se în marjele normale ale pieței”, spune compania în raportarea semestrială.

Transilvania Construcții, firmă controlată în proporție de 93,52% de familia Mircea și Andrei Timofte (tată și fiu) este listată la Bursa de Valori București, unde este prima societate care a acordat la începutul acestei toamne dividende în baza rezultatelor intermediare, fructificând actul normativ promovat de stat în iunie și care creează oportunitatea acordării dividendelor trimestriale. La prețul de 52,00 lei/acțiune al închiderii de ieri, compania are o capitalizare bursieră de 41,59 milioane lei (7,72 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania constructii
bvb
bursa
bacau