Top 10 cele mai înalte clădiri de birouri din București. Doar trei au peste 100 de metri

scris 29 oct 2015

Sky Tower, proprietatea Raiffeisen Property International (137 metri), clădirile Bucharest One, în construcție (120 metri) și Tower Centre International (107 metri), ultimele deținute de omul de afaceri grec Ioannis Paplekas, sunt cele mai înalte trei clădiri din București și singurele din țară care au peste 100 de metri. 

Compania Regatta Real Estate a realizat  topul celor mai înalte clădiri de birouri din București. Patru dintre ele sunt deținute de fondul de investiții Globalworth, controlat de omul de afaceri Ioannis Papalekas.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu 137 de metri înălțime și 37 de etaje, Sky Tower,  se află pe primul loc în top. Fiecare etaj are o suprafață de circa 1.100 mp, iar pentru construcția clădirii s-au folosit 50.000 de metri cubi de beton și peste 8.000 de tone de oțel.

Clădirea Bucharest One, cu 120 de metri înălțime și 23 de etaje, parte din portofoliul Globalworth, se află pe locul doi în top. Clădirea, care va fi finalizată spre sfârșitul acestui an, are o suprafață închiriabilă de 53.920 mp și peste 700 de locuri de parcare.

Pe locul al treilea în top se află Tower Centre International, care măsoară 107 metri și aparține tot omului de afaceri Ioannis Papalekas. Proiectul amplasat în apropiere de Piața Victoriei poartă semnatura companiei Westfourth Architecture și a stat neutilizat mai mulți ani, din cauza unor litigii. Are o suprafață închiriabilă de 24.711 mp și 25 de niveluri.

Locul patru este ocupat de BRD Tower, turn de birouri ce aparține BRD- Groupe Societe Generale, de asemenea amplasat în Piața Victoriei. BRD Tower are o înălțime de 87 metri, 19 etaje și a fost inaugurat în anul 2004, deținând timp de câțiva ani titlul de cea mai înaltă clădire de birouri din București.

Locul cinci este ocupat de Nusco Tower, cu o înălțime de 84 de metri, proprietate a fondului de investiții Globalworth. Nusco Tower este amplasat în zona Aurel Vlaicu-pasajul Pipera, are 19 etaje și o suprafață închiriabilă de 24.382 mp.

Pe poziția șase se află clădirea Euro Tower, de 80 metri, dezvoltată în 2010 de compania Cascade Group, companie controlată de fondul de investiții britanic EDPC. Euro Tower este situată în apropierea stației de metrou Ștefan cel Mare și a fost prima clădire ecologică de birouri din Capitală.

Pe locul șapte se află turnurile City Gate, dezvoltate în 2009 in zona Casei Presei de către GTC Romania și Bluehouse Capital. Turnurile au 18 etaje și o suprafață totală închiriabilă de  46.000 mp.

Locul opt este ocupat de controversata clădire Cathedral Plaza, dezvoltată de Willbrook Management în apropierea Catedralei Sf. Iosif. Clădirea are 19 etaje, o înălțime de 75 metri, o suprafață închiriabilă de 15.000 mp și a fost preluată în 2013 de către Papalekas. Clădirea este finalizată de cinci ani și este neutilizată, din cauza unui litigiu cu Arhiepiscopia Romano Catolică.

Pe locul nouă se află Crystal Tower, cu o înălțime de 72 metri, amplasată în apropiere de Piața Victoriei. Clădirea are 14 etaje, o suprafață închiriabilă de 20.000 mp și se află în proprietatea firmei Search Corporation.

Ultimul loc din topul Regatta Real Estate al celor mai înalte clădiri de birouri din București este ocupat de Bucharest Financial Plaza. Cunoscută ca fostul sediu Bancorex, clădirea are 72 de metri, 18 etaje și se află în prezent în proprietatea BCR.

viewscnt
Afla mai multe despre
birouri
top
sky tower