TeraPlast preia întreaga linie de business a Politub, unul dintre cei mai importanți jucători, pentru aproape 22 milioane lei. Ținta - dublarea producției de țevi

TeraPlast preia întreaga linie de business a Politub, unul dintre cei mai importanți jucători, pentru aproape 22 milioane lei. Ținta - dublarea producției de țevi
scris 22 dec 2017

După ce a dobândit integral acțiunile Politub la jumătatea lunii octombrie, TeraPlast transferă întreaga linie de business a companiei cumpărate.

Consiliul de Administrație al TeraPlast Bistrița (TRP) a decis astăzi că, începând din ultima zi a acestui an, societatea va prelua activitatea Politub, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața țevilor de apă și gaz din România. Prețul acestei preluări a fost de 21,8 milioane de lei care va fi achitat cel târziu la data de 30 iunie 2019, până la scadență percepându-se o dobândă de 5% pe an la aceasta valoare a tranzacției.

Urmărește-ne și pe Google News

Bugetul tranzacției este cuprins în planul de investiții TeraPlast, majorat prin hotărâre AGA la 131 milioane lei, de la 96 milioane lei.

CONFIRMARE Guvernul a aprobat renovarea Sălii Palatului, cu 30 milioane euro, printr-un împrumut de 180 milioane euro pe 20 ani de la BDCE, după ce dirijori faimoși au reclamat condiții proaste la concerte CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Guvernul a aprobat renovarea Sălii Palatului, cu 30 milioane euro, printr-un împrumut de 180 milioane euro pe 20 ani de la BDCE, după ce dirijori faimoși au reclamat condiții proaste la concerte

Transferul are loc după ce Grupul TeraPlast a finalizat procesul de achiziție integrală a pachetului de acțiuni Politub, deținut de compania franceză New Socotub. Din 11 octombrie 2017, grupul Teraplast deține controlul unic asupra Politub. Costul tranzacției pentru 50% din actiunile Politub a fost de 2,5 milioane de euro.

Pentru această tranzacție, dar și pentru preluarea controlului la Depaco și cumpărarea pentru 4,3 milioane euro a producătorului de panouri sandwich din Serbia Interlmind, la Gala Povești cu Profit Made în România organizată de Profit.ro, Dorel Goia a primit pentru TeraPlast Premiul “Cea mai spectaculoasă expansiune”.

Începând cu ultima zi a anului, Politub va transfera business-ul către TeraPlast ca un tot unitar, inclusiv know-how, dreptul de proprietate asupra construcțiilor, echipamentelor și a celorlalte active Politub (exceptând terenurile, TeraPlast având un drept de superficie pe terenul necesar desfășurării activității) la valoarea de piață de la acea dată.

Tot de la începutul anului, TeraPlast va prelua toți angajații Politub, care vor intra astfel în colectivul TeraPlast. Relațiile comerciale ale Politub vor fi de asemenea preluate de TeraPlast.

Primăria Capitalei injectează încă 272 milioane lei în \ CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei injectează încă 272 milioane lei în "megacorporația" sa municipală. Achiziții imobiliare de peste 56 milioane lei. Pe ce sunt cheltuiți banii

În urma acestei preluări, Politub va deveni divizia de țevi polietilenă a TeraPlast. Compania își propune să dezvolte activitatea noii divizii, valorificând oportunitățile din piață și infrastructura de vânzări pe care o are TeraPlast. Astfel, reprezentanții companiei își propun anul urmator o dublare a cifrei de afaceri pentru divizia de țevi polietilenă.

„Transferul Politub în TeraPlast vine să consolideze capacitatea noastră de a răspunde mai eficient nevoilor clienților, cu o ofertă integrată de țevi din mase plastic”, explică motivul deciziei Mirela Pop, directorul general al TeraPlast.

Grupul TeraPlast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 415 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe 6 linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă și Țigla metalică, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe.

Principalele activități ale Politub includ producția de țevi din polietilenă medie și îinaltă densitate pentru rețelele de transport și distribuție a apei, gazelor naturale, dar și pentru telecomunicații, canalizări sau irigații. Capacitatea anuală de producție este de peste 10.000 tone.

TeraPlast, companie unde principalul acționar este Dorel Goia, cu o participație de 46,82%, este listată la Bursa de Valori București din anul 2008, iar la ultimul preț de piață de 0,4000 lei/acțiune, capitalizarea de piață a societății  se ridică la 342,76 milioane lei (73,87 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
politub
bvb
bursa