Ofertă pe piață: Broadhurst Investments, fond coordonat de Siminel Andrei, vinde spațiul comercial unde s-a născut primul butic de lux din România

Ofertă pe piață: Broadhurst Investments, fond coordonat de Siminel Andrei, vinde spațiul comercial unde s-a născut primul butic de lux din România
scris 7 feb 2020

Fondul de investiții Broadhust Investments, parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Siminel Andrei, a decis să vândă spațiul comercial pe care îl deține pe Calea Victoriei, nr. 46, la șapte ani de la mutarea multibrandului de lux care și-a luat numele după această adresă, Victoria 46.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Spațiul comercial de 560 de metri pătrați, grupat pe subsol, parter și un etaj, a fost scos, recent, la vânzare cu un preț de 2,8 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Spațiul, localizat în vecinătatea Teatrului Odeon, are o vitrină de 24,52 de metri la parter și de 27,27 de metri la etajul întâi și este acoperit de un bloc cu locuințe.

În acest spațiu, în 2007, compania elenă Solmar Trading Group, care adusese în România brandul Mango, a deschis primul butic de lux din România, Victoria 46, administrat la acea vreme de Irina Radu. În 2009, grecii vând brandul către Dorothy Constantin, cea care îl deține și astăzi. Inițial, magazinul a fost cumpărat de Dorothy Constantin alături de Amalia Năstase, fosta soție a tenismenului Ilie Năstase, însă aceasta din urmă a fost înlocuită la scurt timp de Andreea Altay.

În 2012, Victoria 46 s-a mutat pe Calea Dorobanților, într-un spațiu mai generos, de 900 de metri pătrați, pentru ca în 2015 să se mute în mallul Băneasa Shopping City.

Spațiul de pe Calea Victoriei, nr. 46, aparține grupului Romarta, gestionat de Broadhurst Investments.

Miliardarul Radovan Vitek, al treilea cel mai bogat ceh, devine acționar semnificativ în Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, după o tranzacție majoră CITEȘTE ȘI Miliardarul Radovan Vitek, al treilea cel mai bogat ceh, devine acționar semnificativ în Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, după o tranzacție majoră

Grupul NCH mai deține, printre altele, spațiile comerciale Metex, producătorul de pâine Vel Pitar, producătorul de becuri Romlux Târgoviște și Libra Internet Bank.

Siminel Andrei a ajuns să coordoneze afacerile locale ale grupului de investitori americano-israelieni NCH după ce și-a definitivat studiile în America.

Investitorul este artizanul unor tranzacții de răsunet în piața imobiliară, realizate în perioada de dinainte de criză și a căror valoare depășește 500 milioane de euro. Anul trecut, NCH a vândut cu circa 7,7 milioane de euro fosta fabrică de pălării Paltim din centrul Timișoarei dezvoltatorului belgian Speedwell, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

EXCLUSIV Grupul hotelier francez Accor aduce în România două branduri noi, dintre care unul abia lansat la nivel internațional CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul hotelier francez Accor aduce în România două branduri noi, dintre care unul abia lansat la nivel internațional

Printre cele mai scumpe active vândute de fondurile NCH se numără rețeaua de magazine Winmarkt, vândută pentru 183 milioane euro în martie 2008, terenul UMEB, pe care acum se află AFI Cotroceni, vândut, în etape, pentru 101,8 milioane euro, terenul fostei fabrici Electroaparataj vândut cu 60 milioane euro, terenurile Tricodava și Electrotehnica, vândute pentru 42 milioane euro, respectiv 30 milioane euro. Mai recent, compania a vândut terenul de 13,7 hectare, ce a aparținut fabricii Anticorosiv, pe care s-a construit al doilea magazin IKEA, într-o tranzacție de circa 19 milioane de euro.

Fondurile NCH au fost, în trecut, printre cei mai activi cumpărători din România. Broadhurst a fost cel mai mare investitor de pe Bursă în perioada 1997 - 2000, cu plasamente de circa 300 de milioane de dolari.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
broadhurst investments
new century holdings
siminel andrei
victoria 46