Noul spital SRI din București va fi construit pe banii Companiei Naționale de Investiții, pe un teren cedat de Primăria Capitalei

Noul spital SRI din București va fi construit pe banii Companiei Naționale de Investiții, pe un teren cedat de Primăria Capitalei

Actualul sediu din București al Spitalului Clinic de Urgență "Profesor Doctor Agrippa Ionescu" al SRI

scris 6 ian 2018

Noul sediu din București al Spitalului Clinic de Urgență "Profesor Doctor Agrippa Ionescu" al Serviciului Român de Informații (SRI), pentru care Primăria Capitalei a acordat încă din 2015 un teren pe care inițial Ion Țiriac vroia să facă două patinoare, va fi construit pe banii Companiei Naționale de Investiții (CNI) de sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, care a contractat deja serviciile de proiectare necesare pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate.

Astfel, luna trecută, CNI a atribuit un contract de servicii de proiectare pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate aferente proiectului investițional "Construire sediu pentru Spitalul Clinic de Urgență Prof. dr. Agrippa Ionescu (relocare)". Valoarea contractului este de aproape 1 milion de lei, plus TVA, acesta fiind adjudecat de către firma Concrete & Design Solutions SRL, care are la dispoziție 3 luni pentru a face studiile.

Urmărește-ne și pe Google News

Firma este controlată de către Alexandru Bogdan Fulga și mai are în portofoliu proiectarea noului sediu al ANAF, precum și a reabilitării termice a blocurilor de locuințe din sectorul 3 al Capitalei.

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pentru licitații ale Transelectrica, suspiciuni de trucare CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pentru licitații ale Transelectrica, suspiciuni de trucare

Serviciile contractate includ, pe lângă studiile de prefezabilitate și fezabilitate, studiul geotehnic, tema de tehnologie medicală, studiul privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de creștere a performanței energetice, studiul preliminar privind siguranța la incendiu, studii de circulație, precum și obținerea avizelor și acordurilor necesare de la autorități.

Spitalul SRI are în prezent două unități, una în București pe strada Arhitect Ion Mincu (foto) și una în Balotești. Sediul din București a fost însă retrocedat foștilor proprietari, iar instituția stă acolo cu chirie. De aceea, în 2015, SRI a cerut Guvernului să facă o solicitare la Primăria Capitalei pentru a trece din domeniul public al municipalității în cel al administrației centrale un teren de peste 11.000 mp din bulevardul Vasile Milea nr. 5G din sectorul 6, pentru relocarea sediului din București al spitalului Agrippa Ionescu.

"În acest context, pentru utilizarea fondurilor publice în condiții de economicitate, eficiență și eficacitate, în condițiile în care, pe termen lung, închirierea imobilului nu reprezintă o soluție viabilă, coroborat cu imposibilitatea dezvoltării unei investiții strict necesară modernizării actualului sediu al spitalului pentru aducerea acestuia la standardele impuse în domeniul sănătății, au fost inițiate demersurile legale pentru relocare într-un nou sediu cu destinația spital. Astfel, la nivelul municipiului București a fost identificat un teren cu suprafața de 11.382 mp, situat în municipiul București, Bulevardul Vasile Milea nr. 5G", arăta SRI în cererea transmisă Guvernului.

Producătorul Botox intră în restructurare. Desființează peste 1.000 de locuri de muncă, pentru reducerea costurilor CITEȘTE ȘI Producătorul Botox intră în restructurare. Desființează peste 1.000 de locuri de muncă, pentru reducerea costurilor

În urma solicitării Guvernului, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat transferul terenului în decembrie 2015. Cu un an înainte, terenul fusese dat de către Primărie în folosință gratuită pe 15 ani Fundației Olimpice Române, omul de afaceri Ion Țiriac intenționând să construiască acolo două patinoare, idee la care a renunțat ulterior.

Nu ar fi pentru prima oară când CNI face investiții în beneficiul SRI. În urmă cu un an, compania a finalizat reabilitarea unui corp de clădire cu funcțiunea de spații de cazare al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, lucrare cu costuri totale de peste 3,3 milioane lei, TVA inclusă.

În urma modificării în 2014 a actului normativ de înființare a CNI, compania a căpătat prerogativa de a realiza programe de investiții în cadrul "Programului național de construcții de interes public sau social", care include și subprogramele "Unități sanitare din mediul urban" și "Instituții de învățământ superior de stat".

viewscnt
Afla mai multe despre
sri
compania nationala de investitii
cni
ministerul dezvoltarii
primaria capitalei
ion tiriac
spitalul sri
spitalul agrippa ionescu