Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de antreprenorii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a decis să transforme în bloc de locuințe turnul de birouri proiectat în cadrul One Verdi Park. Hotărârea vine după încercări eșuate de închiriere și chiar vânzare a viitoarei clădiri.
Varianta inițială a proiectului presupunea construcția unui turnul de birouri cu o suprafață comercială brută de 21.000 metri pătrați și înalt de 17 etaje și a unui turn rezidențial cu 20 de etaje, format din 134 de apartamente.
Pe fondul precontractării a peste 75% din turnul rezidențial al acestui ansamblu, precum și în baza cererii crescute pentru acest segment de piață, acționarii companiei au decis ca One Verdi Park să fie un concept exclusiv rezidențial, păstrand componenta comercială care să deservească locatarii.
„Am decis să schimbăm strategia pentru proiectul One Verdi Park, astfel încât să putem crește oferta de unități rezidențiale de aici și să o extindem și în cel de-al doilea turn al proiectului, care devine astfel unul la fel de exclusivist ca One Mircea Eliade. Fațadele sunt în curs de reproiectare, lucrăm cu arhitecții care au proiectat fațada la One Charles de Gaulle – Bueso-Inchausti & Rein Arquitectos din Madrid”, spune Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Division One United Properties.
Ajuns la cota zero din luna iunie, proiectul One Verdi Park are programată finalizarea în ultimul trimestru din 2021.
În octombrie anul trecut, acționarii One United anunțau că sunt în discuții pentru vânzarea clădirii de birouri din One Verdi Park către un utilizator final, o companie interesată să își mute aici sediul. Valoarea de vânzare a clădirii era estimată la circa 50 milioane de euro.
Ulterior, s-au purtat o serie de discuții pentru închirierea întregii clădiri unor companii multinaționale, însă fără succes.
One United a mai trecut printr-o schimbare de la începutul pandemiei de COVID-19. Investitorul a hotărât să transforme un hotel în apartamente în cadrul unui proiect pregătit pe strada Gara Herăstrău din nordul Bucureștiului, a cărui construcție încă nu a început.
În ciuda noii decizii, compania continuă să se extindă puternic pe sectorul de birouri, scop pentru care l-a cooptat alături pe antreprenorul Ionuț Dumitrescu. Compania are în dezvoltare clădiri cu o suprafață cumulată de circa 130.000 de metri pătrați ce necesită investiții de 200 milioane de euro. Cel mai avansat este One Tower, parte a One Floreasca City, o investiție de 50 milioane de euro. Clădirea cu 16 etaje va genera chirii anuale de 6 milioane de euro și va avea o valoare de piață de 90 milioane de euro, potrivit dezvoltatorilor.
Investitorii mai lucrează la complexul One Cotroceni Park, care va cuprinde 80.000 de metri pătrați de birouri, 754 de apartamente și 20.000 de metri pătrați de spații de retail. Pentru acest proiect, One United a atras capital în valoare de circa 25 milioane de euro prin cedarea a 28% din firmele care dezvoltă componenta de birouri.
un turn de birouri și unul de locuințe. Proiectul este amplasat în apropiere de complexul sportiv al fostului tenismen Dinu Pescariu.
Recent, One United Properties a cumpărat de la Conarg, compania de construcții a lui Valentin Vișoiu, o clădire de birouri recent finalizată în zona Aviației din București, la un preț de 15 milioane de euro.
Ionuț Dumitrescu mai deține, alături de antreprenorul Omer Susli, clădirea de birouri One Victoriei Center din centrul Bucureștiului, cumpărată anul trecut cu 17,5 milioane de euro de la One United, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro, și clădirea de birouri One North Gate din Pipera, care a devenit sediu pentru grupurile One United și Element Industrial (a lui Ionuț Dumitrescu).