Lovite puternic de criză în 2012, magazinele Proges intră în faliment. Planul de reorganizare în insolvență a eșuat

Lovite puternic de criză în 2012, magazinele Proges intră în faliment. Planul de reorganizare în insolvență a eșuat
scris 9 nov 2016

Importatorul și distribuitorul de materiale pentru amenajări interioare, parchet și covoare Proges Oradea, fondat în anii '90 de oamenii de afaceri Cristian Copăcean, Sim Cristian Ovidiu și Ilonta Claudiu, care ajunsese în 2008 să aibă în portofoliu 25 de magazine, centre logistice, o rețea de peste 1.000 de revânzători la nivel național și afaceri de 234 milioane lei (52 milioane euro), a intrat în faliment.

”Creditorii debitorului Proges trebuie  să  procedeze la înscrierea la masa credală a acestuia, prin depunerea cererii de admitere a creanței născute în cursul procedurii”, conform datelor termene.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Proges a intrat în insolvență în iulie 2012, ca urmare a unei serii de factori externi și interni, printre care reducerea sau anularea limitelor de credit, recuperarea cu întârziere a încasărilor din piață, reducerea vânzărilor pe fondul crizei economice, dar și creșterea numărului de firme de construcții și clienți revânzători aflați în insolvență. Administratorul judiciar al firmei a fost Casa de Insolvență Transilvania, care acum a devenit lichidator judiciar.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

La vremea respectivă, tabelul creanțelor firmei însuma datorii de peste 450 de milioane de lei (circa 100 milioane de euro), în special către băncile UniCredit Țiriac Bank, BCR și Alpha Bank.

Un constructor de clădiri a cerut în instanță insolvența RCS&RDS, dar și-a retras la scurt timp dosarul CITEȘTE ȘI Un constructor de clădiri a cerut în instanță insolvența RCS&RDS, dar și-a retras la scurt timp dosarul

În 2012, Casa de Insolvență Transilvania propunea un plan de reorganizare pentru menținerea Proges pe piață și păstrarea angajaților, plan care însă nu a reușit.

În anul intrării în insolvență, Proges ajunsese la afaceri de 129,4 milioane lei, pierderi de 88,5 milioane lei și 239 angajați, față de afaceri de 234 milioane lei, profit de 1,2 milioane lei și 620 angajați în anul 2008.

Afacerile companiei au continuat să scadă, iar anul trecut au ajuns la 75,3 milioane lei, pierderi de 19 milioane lei, datorii de 128,2 milioane lei și 93 de angajați.

La Registrul Comerțului, Proges mai figurează cu un singur punct de lucru la Constanța.

Tot de anul trecut, Casa de Insolvență Transilvania a început să scoată la vânzare activele Proges. Ultimul anunț de licitație a fost publicat săptămâna trecută și cuprinde vânzarea terenului de peste 21.000 metri pătrați din Oradea pe care se află centrul logistic – hala de producție și birouri cu o suprafață de 13.000 metri pătrați, la un preț de 2,8 milioane euro, fără TVA.

viewscnt
Afla mai multe despre
proges
faliment