Liviu Tudor începe transformarea complexului Novo Park în YUNITY Park, investiție de 50 milioane euro

Liviu Tudor începe transformarea complexului Novo Park în YUNITY Park, investiție de 50 milioane euro

Novo Park

scris 28 apr 2022

Omul de afaceri Liviu Tudor, printre cei mai mari proprietari români de clădiri de birouri, începe transformarea complexului Novo Park din Pipera (zona de nord a Capitalei) în YUNITY Park, un campus dezvoltat în extensia biroului și gândit ca fiind "pentru stilul de lucru și de viață al viitorului", o investiție estimată la 50 de milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul, derulat de Genesis Property, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, este prevăzut să fie finalizat în primul trimestru din 2023.

Urmărește-ne și pe Google News

În urmă cu un an, Profit.ro a anunțat Liviu Tudor vrea să înceapă renovarea celor 7 clădiri ale complexului Novo Park din Pipera în vederea obținerii certificatului de rezistență la provocări sanitare Immune, pe care l-a dezvoltat în 2020.

Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

„YUNITY Park reprezintă viitorul vieții la și dincolo de birou. În primul rând, spațiul destinat în prezent unei parcări va fi transformat într-o pădure urbană în vecinătatea căreia se vor integra organic spații pentru evenimente, experiențe recreative și spații de lucru în aer liber”, spune Liviu Tudor, fondator Genesis Property și președinte European Property Federation.

Parcarea exterioară ce urmează a fi transformată într-o zonă verde complet reamenajată, cu un design futurist, se întinde pe o suprafață totală de 7.500 de metri pătrați. Spațiul va include un amfiteatru dedicat evenimentelor outdoor, cu o capacitate de 220 de locuri doar în gradene, dar și o pădure urbană de 1.000 de metri pătrați unde angajații vor putea susține inclusiv întâlniri de lucru. Pe timpul sezonului cald, YUNITY Park va pune la dispoziția rezidenților o terasă exterioară versatilă care va deservi un food hall de 4.000 de metri pătrați.

La interior, proiectul include spații de co-working și co-living, un centru de conferințe cu o capacitate totală de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri, precum și zone de divertisment, fitness și spații special amenajate pentru socializare și relaxare.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Novo Park are 75.000 de metri pătrați închiriabili și 1.100 de locuri de parcare. Chiriașii complexului sunt HP Inc România, Hewlett Packard Enterprise, DXC Technology, Infineon, Yokogawa, Luxoft, Sodexo și Garanti.

Profit.ro a scris în exclusivitate despre faptul că Liviu Tudor a dezvoltat un standard de certificare a clădirilor menit să creeze un mediu mai sigur pentru angajații care se întorc la birouri, în contextul pandemiei de COVID-19. Prima clădirie certificată din România este sediul Ericsson din West Gate.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Calitatea mediului de lucru a devenit una dintre temele predominante pe agenda tuturor companiilor în căutare de spații pentru birouri, de aceea Liviu Tudor a decis să investească circa un milion de euro în cercetarea și dezvoltarea standardului, la care a contribuit o echipă formată din 20 de experți în sănătate, tehnologie, imobiliare, arhitectură și inginerie, printre care Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș. Investiția cuprinde, parțial, și costul de implementare a standardului în trei clădiri din West Gate și Novo Park, centrele de birouri pe care le are în proprietate.

Standardul, denumit Immune, presupune un set de peste 100 de reguli, ce pot fi aplicate complet sau parțial, în funcție de bugetul proprietarului, și care certifică trei niveluri de rezistență a clădirii la provocări sanitare prezente sau viitoare. Ideea a fost preluată din modul de funcționare a spitalelor și implică activarea unor module de protecție în timpul unei pandemii sau al unor amenințări bacteriologice sau toxicologice, precum COVID-19. 

EXCLUSIV Zile negre pentru piața birourilor flexibile din România. New Work a ieșit de pe piață, V7 Startup s-a închis, aSpace conservă un sediu. „Sper ca revenirea să nu vină prea târziu!“. LISTA spațiilor de coworking din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Zile negre pentru piața birourilor flexibile din România. New Work a ieșit de pe piață, V7 Startup s-a închis, aSpace conservă un sediu. „Sper ca revenirea să nu vină prea târziu!“. LISTA spațiilor de coworking din România

Printre cele mai importante criterii ce trebuie bifate de o clădire pentru a fi certificată se numără:

  • existența unui administrator care să implementeze și să monitorizeze activitățile pe perioada declanșării măsurilor de protecție;
  • existența unei camere de carantină special gândită și complet echipată pentru a fi utilizată la izolarea persoanelor expuse;
  • un depozit de urgență care să stocheze materiale sanitare de protecție;
  • ecrane digitate amplasate în zona de recepție a clădirilor care să afișeze indicatori precum calitatea aerului interior comparativ cu a celui exterior, parametrii apei din interior comparativ cu sursa de apă din rețeaua orașului și diferite informații despre funcționarea echipamentelor din clădire;
  • pereți acoperiți cu vopsea antimicrobiană;
  • colțuri rotunjite la pereți care să prevină depozitarea bacteriilor.

Liviu Tudor a calculat prețul implementării standardului Immune la maximum 2% din costul de dezvoltare a imobilului.

EXCLUSIV Portico, deținut de unul dintre cele mai mari fonduri de pensii din SUA, a intrat în runda a doua pentru achiziția celor 9 magazine Metro scoase la vânzare în România. Ion Țiriac a fost interesat, dar s-a retras din cursă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Portico, deținut de unul dintre cele mai mari fonduri de pensii din SUA, a intrat în runda a doua pentru achiziția celor 9 magazine Metro scoase la vânzare în România. Ion Țiriac a fost interesat, dar s-a retras din cursă

Prin Genesis Property, Liviu Tudor administrează două parcuri de afaceri: Novo Park din Pipera și West Gate din Militari, cu o suprafață închiriabilă totală de circa 150.000 de metri pătrați.

El mai deține și campusul studențesc West Gate Studios și trei spații de parcare ce oferă, în total, 950 de locuri. Familia Tudor are și producătorul de materiale de construcții Prefabricate Vest. Înainte să devină dezvoltator imobiliar, Liviu Tudor a pus bazele primei firme de comunicații prin satelit din România, Digicom, și a lucrat ca inginer la Aerostar.

Liviu Tudor are o diplomă de inginer în Aeronautică de la Institutul Politehnic din București și a urmat cursuri de specialitate la London Business School. El este secretar general al Asociației Române pentru Clubul de la Roma, președintele Patronatului Proprietarilor de Clădiri din România și președinte al European Property Federation, asociație care reunește proprietari de clădiri comerciale din Europa, și membru al World Presidents' Organization.

viewscnt
Afla mai multe despre
liviu tudor
immune
standard certificare
novo park