Investitor imobiliar: Prețurile apartamentelor vechi sunt anormal de apropiate de cele ale locuințelor noi

Investitor imobiliar: Prețurile apartamentelor vechi sunt anormal de apropiate de cele ale locuințelor noi
scris 24 oct 2016

Prețurile apartamentelor vechi sunt anormal de apropiate de cele ale locuințelor noi, fapt cauzat de lipsa unei oferte viabile și competitive pe segmentul nou din punct de vedere al celor mai importante criterii pentru cumpărător, anume preț și amplasare, a declarat pentru News.ro antreprenorul Ovidiu Șandor, dezvoltator de proiecte imobiliare.

“În primul rând, trebuie să înțelegem că în piață asistăm la o anomalie. Prețurile locuințelor vechi sunt anormal de apropiate de cele ale apartamentelor noi, fapt cauzat de lipsa unei oferte viabile, competitive pe segmentul nou din punct de vedere al celor mai importante criterii pentru cumpărător și mă refer aici la preț și zonă, dar și la un raport echilibrat dintre ele”, a afirmat Șandor.

După 1990 s-au construit în România peste 1 milion de locuințe, potrivit unei analize a DTZ Echinox, pe baza datelor de la Institutul Național de Statistică. Astfel, doar 11% din cele 8,9 milioane de case și apartamente existente în țară pot fi considerate noi.

Urmărește-ne și pe Google News

Omul de afaceri susține că, cel mai probabil, vom asista la o corecție naturală a acestui fapt, prin apariția unor proiecte noi, bazate pe concepte foarte bune și cu un amplasament care să permită accesul la facilitățile de care cumpărătorii au nevoie.

FOTO Casa Frumoasă, monument istoric din centrul Capitalei, a fost scoasă la licitație pentru 4 milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Casa Frumoasă, monument istoric din centrul Capitalei, a fost scoasă la licitație pentru 4 milioane de euro

În opinia antreprenorului, piața imobiliară locală continuă să treacă printr-un proces de maturizare, traversând un ciclu complet.

“A trecut atât printr-o perioada de boom, cât și printr-o criză puternică, fiind din nou pe creștere”, a completat Șandor.

El consideră că 2016 este cu siguranță un an de reluare a investițiilor majore în imobiliare, atât în ceea ce privește rezidențialul, cât și pe componenta clăririlor de birouri.
“Vedem investitori și dezvoltatori mai profesioniști, mai raționali, mai bine orientați către cerințele pieței. Dar în același timp vedem și proiecte în care se pare că lecțiile trecutului recent nu au fost pe deplin învățate. În general, însă, vorbim de o continuare a maturizării pieței”, a mai spus omul de afaceri din Timișoara.

Șandor se așteaptă ca structura ofertei de pe piața locală să se schimbe semnificativ în următoarea perioadă.

După ce a finalizat două proiecte office majore precum City Business Centre Timișoara și The Office în Cluj, antreprenorul dezvoltă un alt proiect imobiliar mixt, pe un teren de cinci hectare unde a fost amplasată fosta fabrică de lână ILSA din centrul Timișoarei, care presupune construcția a peste 1.200 de apartamente.

Acesta va fi completat cu o componentă office cu o suprafață de 50.000 de metri pătrați. Proiectul, pentru care va fi necesară o investiție de peste 130 de milioane de euro, va fi finalizat în cinci ani.

După ce a preluat fabrica de confecții ModaTim de la tatăl său, Ovidiu Șandor a început să facă investiții importante în piața imobiliară.

Antreprenorul s-a asociat cu fondul de investiții sud-africani New Europe Property Investments (NEPI), cel mai mare investitor imobiliar din România, și a dezvoltat cele două proiecte din Timișioara și Cluj-Napoca.

viewscnt
Afla mai multe despre
ovidiu sandor
preturi apartamente