FOTO Universitatea Politehnica lansează unul dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România

FOTO Universitatea Politehnica lansează unul dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România
scris 1 iul 2024

Universitatea Politehnica din București a fost autorizată să construiască primele 3 clădiri din campusul dual, parte a unuia dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România, care va cuprinde clădiri de birouri pentru incubatoare și cercetare, cămine studențești, spații pentru învățământ, săli de conferințe, spații comerciale, un data center, dar și o piscină exterioară, sală de fitness și terenuri de tenis și fotbal pe un teren al universității pe care există niște sere, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Un parc tehnologic reprezintă un perimetru în care structurile academice, economice și sociale sunt integrate și colaborează în scopul dezvoltorii și inovării în domeniul tehnologic.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Un fond al Băncii Centrale a Ungariei intră, prin GTC, pe piața rezidențială românească cu sute de apartamente amplasate într-o zonă vizată de mai mulți milionari CITEȘTE ȘI FOTO Un fond al Băncii Centrale a Ungariei intră, prin GTC, pe piața rezidențială românească cu sute de apartamente amplasate într-o zonă vizată de mai mulți milionari

Universitatea Politehnică din București deține un teren de 3,6 hectare lângă depoul Ciurel din Sectorul 6 pe care funcționează niște sere horticole, ce urmează a fi demolate.

În loc, universitatea și-a propus că construiască proiectul Politehnica Technology Park, o investiție amplă, estimată de Profit.ro la peste 70 de milioane de euro.


Tudor Prisecaru, președintele Senatului Universității Politehnica, a declarat anterior, pentru Profit.ro, că în etapa întâi se va realiza Campusul Dual Politehnica București, proiect al cărui termen de finalizare este septembrie 2026.

EXCLUSIV George Becali autorizează un proiect de vile în Pipera pentru a-l vinde unui milionar belgian CITEȘTE ȘI EXCLUSIV George Becali autorizează un proiect de vile în Pipera pentru a-l vinde unui milionar belgian

Actuala etapă prevede 3 clădiri cu înălțimi de 3 și 8 etaje.


Plan Urbanistic de Detaliu aprobat pentru întregul parc tehnologic prevede construirea a 8 corpuri de clădire, cu un regim maxim de înălțime de 11 etaje.

Fondatorii Dedeman delistează Cemacon Zalău CITEȘTE ȘI Fondatorii Dedeman delistează Cemacon Zalău

Complexul urmează să fie format din trei imobile cu funcțiune de birouri (instituții de stat - cercetare și incubatoare), trei cămine studențești, un imobil cu funcțiunea de învățământ, un imobil pentru organizare de evenimente, săli de conferințe, spații comerciale, servicii și alimentație publică, un imobil cu funcțiunea de îngrijire medicală, data center, piscină exterioară, sală fitness și terenuri de tenis și fotbal, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Una dintre clădirile pentru învățământul dual va avea 3 etaje, o suprafață desfășurată de circa 4.500 de metri pătrați, iar alături va avea un teren de sport cu o suprafață de 924 de metri pătrați. O altă clădire dedicată învățământului dual este structurată pe parter și are o suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați.

FOTO Un fond al Băncii Centrale a Ungariei intră, prin GTC, pe piața rezidențială românească cu sute de apartamente amplasate într-o zonă vizată de mai mulți milionari CITEȘTE ȘI FOTO Un fond al Băncii Centrale a Ungariei intră, prin GTC, pe piața rezidențială românească cu sute de apartamente amplasate într-o zonă vizată de mai mulți milionari

Cele 3 cămine studențești, dintre care unul va avea și apartamente, vor avea câte 11 etaje și o suprafață totală desfășurată de circa 26.000 de metri pătrați, echivalentul a peste 800 de unități de cazare, potrivit calculelor Profit.ro.

Complexul are proiectate și 5 clădiri de birouri cu câte 3 subsoluri, fiecare, înălțimi cuprinse între două și 11 etaje și o suprafață desfășurată cumulată de peste 47.000 de metri pătrați.


Clădirea multifuncțională, care va găzdui și magazine, are o suprafață desfășurată de 2.280 de metri pătrați.

EXCLUSIV One United Properties discută cu familia Borcea achiziția unui nou teren valoros pe malul lacului Tei, pentru blocuri cu 14 etaje CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United Properties discută cu familia Borcea achiziția unui nou teren valoros pe malul lacului Tei, pentru blocuri cu 14 etaje


Universitatea Politehnică este finanțată prin alocațiile de la bugetul de stat și venituri suplimentare cu diverse proveniențe, care constituie circa 50% din totalul veniturilor. Cele mai semnificative surse de venit suplimentar sunt cercetarea, participarea la programe externe și atragerea de fonduri externe postaderare, care împreună au o pondere de peste 35% din această categorie de venituri. Universitatea își desfășoară activitățile numai în sedii aflate în proprietatea ei.

EXCLUSIV FOTO Decizie neașteptată: Gigi Nețoiu iese din afacerea „Doi Cocoși“. Mama lui Cristi Borcea se pregătește să închidă celebrul restaurant și să înceapă construcția unui bloc cu apartamente premium CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Decizie neașteptată: Gigi Nețoiu iese din afacerea „Doi Cocoși“. Mama lui Cristi Borcea se pregătește să închidă celebrul restaurant și să înceapă construcția unui bloc cu apartamente premium

Politehnica Technology Park apare într-o zonă atractivă pentru noi ansambluri rezidențiale, în care compania de construcții Conarg a realizat deja proiectele Quadra 2 și Quadra Place, Alin Niculae a construit blocul Exigent Two, iar familia lui Dragoș Bîlteanu pregătește un ansamblu cu circa 650 de apartamente pe un teren al companiei de proiectare și consultanță Metroul SA. De asemenea, Ion Rădulea a dezvoltat clădiri de birouri în locul fostelor hale Semănătoare, alăturate viitorului parc tehnologic.

viewscnt
Afla mai multe despre
universitatea politehnica
camin studentesc
parc tehnologic