FOTO Un grup cu legături în politica din Azerbaidjan, interesat și de RAFO, pregătește un ansamblu rezidențial în nordul Bucureștiului

FOTO Un grup cu legături în politica din Azerbaidjan, interesat și de RAFO, pregătește un ansamblu rezidențial în nordul Bucureștiului

SURSA FOTO: Red Circle

scris 16 mar 2020

Grupul azer Red Circle, al cărui control a fost preluat de Yusif Azizov de la Umid Abuzarli – fostul coordonator al organizației de tineret a partidului de guvernământ din Azerbaidjan, a fost autorizat să construiască un ansamblu rezidențial cu 138 de apartamente în apropierea cartierului ANL Henri Coandă și a complexului Sere Pipera din nordul Bucureștiului.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Planurile și proiectele pregătite de marii jucători de pe piața imobiliară vor fi anunțate la conferința Profit.ro, pentru care detalii pot fi aflate AICI

Investitorul are în vedere construcția a două blocuri cu patru etaje a căror cost de dezvoltare poate fi estimat la circa 8 milioane de euro. Construcția, autorizată recent de Primăria Sectorului 1, se va desfășura pe un teren de circa 7.500 de metri pătrați, care anul trecut îi avea ca creditori ipotecari pe Bogdan Gabriel Neidoni, fost director al Centrului Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine, și Alexandru Cristian Neidoni, consul onorific al României în Principatul Lichtenstein.

Urmărește-ne și pe Google News


În apropierea acestui teren și Virgil Călina, proprietarul uneia dintre marile companii românești de distribuție de băuturi alcoolice, a inițiat dezvoltarea unui complex cu două clădiri, ce vor găzdui aproximativ 100 de apartamente.

Anul trecut, grupul azer și-a exprimat interesul pentru achiziția rafinăriei RAFO Onești, aflată în insolvență, informație prezentată în exclusivitate de Profit.ro. Investitorii au demarat în vară o procedură de due diligence la RAFO Onești și au și vizitat rafinăria.

Grupul este controlat acum de azerul Yusif Azizov (54 de ani), conform datelor extrase din termene.ro, însă până în 2018 afacerile erau gestionate indirect de Umid Abuzarli, fostul coordonator al organizației de tineret a partidului de guvernământ din Azerbaidjan, înființat în 1992 de fostul președinte al țării, Heydar Aliyev, și condus în prezent de fiul acestuia, actualul președinte Ilham Aliyev. Abuzarli a mai lucrat și ca funcționar public, fiind șef de departament la Comitetul de Stat pentru Diaspora al Republicii Azerbaidjan.

EXCLUSIV Milionarul belgian Jan Van Geet intră pe piața bucureșteană a spațiilor de depozitare cu un mare proiect CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Milionarul belgian Jan Van Geet intră pe piața bucureșteană a spațiilor de depozitare cu un mare proiect

Înaintea lui Abuzarli, care și-a susținut anul trecut teza de doctorat la ASE București, coordonatorul grupului Red Circle a fost Tural Karimov, fratele lui Hamza Karimov, șeful operațiunilor din România ale SOCAR, compania petrolieră de stat a Azerbaidjanului. Tatăl celor doi, Tahir Karimov, a fost o figură politică importantă în Azerbaidjan, guvernator al raionului Salyan.

Pe site-ul Red Circle se precizează că firma a executat lucrări de construire stații distribuție carburanți în toată țara și lucrări de infrastructură. Red Circle gestionează afaceri variante precum producătorul de sisteme de anvelopare a clădirilor Romatermit Construct, distribuitorul de jucării MuMu Toys, operatorul de sisteme de ticketing Andan Impex și clădirea de birouri Plevnei Offices.

Bosch ridică fabrică la Simeria, dar nu de mașini de spălat. Este posibilă schimbarea de destinație a investiției, spune cel care a intermediat vânzarea terenului CITEȘTE ȘI Bosch ridică fabrică la Simeria, dar nu de mașini de spălat. Este posibilă schimbarea de destinație a investiției, spune cel care a intermediat vânzarea terenului

Grupul a avut în portofoliu și compania Immorom Alpha, administratorul clădirii Budișteanu Office Building, vândută în 2017 antreprenorului Ioan Istrate, cel care a lansat mărcile de înghețată Polar, Autentic și Fulg de Nea.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
red circle
yusif azizov
umid abuzarli
tural karimov
hamza karimov