Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, lucrează la dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt multianual, primul de acest fel pentru ei, amplasat în nordul orașului Bacău, pe malul râului Bistrița.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Planurile și proiectele pregătite de marii jucători de pe piața imobiliară vor fi anunțate la conferința Profit.ro, pentru care detalii pot fi aflate AICI
Primele imagini cu planurile celor doi investitori au fost publicate de biroul de arhitectură și inginerie Epstein, care va asigura servicii integrale de inginerie și design pentru proiectul din Bacău. Epstein a realizat și designul The Bridge, complexul de birouri din București cumpărat de frații Pavăl de la Forte Partners cu suma record de circa 200 milioane de euro. SURSA FOTO: Epstein
Proiectul din Bacău va fi dezvoltat în etape, pe mai mulți ani, de divizia imobiliară a Dedeman și va include un nou centru comercial. De-a lungul râului Bistrița este imaginat un parc și un bulevard destinat petrecerii timpului liber. Complexul fraților Pavăl va mai dispune de zone rezidențiale multi-familiale, de un hotel și clădiri de birouri de clasa A, care vor găzdui și noul sediu central al Dedeman, amplasat acum pe strada Alexei Tolstoi din Bacău.
Documentațiile și designul complexului sunt realizate de echipa Epstein din Chicago, iar biroul din București al companiei se va ocupa de documentele de execuție.
„Este un proiect special care, cu siguranță, va schimba fața Bacăului și va reprezenta începutul unei noi zone urbane în oraș. Sunt planificate multe spații publice pentru comunitatea din Bacău“, a anunțat Randy Tharp, managing director al Epstein Architecture & Engineering.
Contactați de Profit.ro, reprezentanții Dedeman nu au transmis detalii suplimentare despre acest proiect.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Dedeman deține pe malul râului Bistrița din Bacău un teren de circa 86,6 de hectare amplasat în extravilanul localității, iar anul trecut a făcut demersurile necesare introducerii în intravilan a unei suprafețe de aproape 30 de hectare din acest lot, potrivit informațiilor Profit.ro. Pe acest teren a funcționat în trecut o fostă livadă cu pomi fructiferi.
Planul Urbanistic Zonal comandat de Dedeman pentru acest teren prevede construcția de locuințe individuale, fermă agricolă, servicii, agrement și sport.
Dedeman a încheiat anul 2018 cu afaceri de 7,2 miliarde lei și a depășit 1 miliard de lei ca profit net, crescând și numărul total de angajați la 10.413 persoane.
Frații Pavăl au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, iar acum își diversifică investițiile în sectorul imobiliar (achiziția The Bridge și The Office), construcții (Cemacon), industrie (Alro), farma (Antibiotice Iași) și viticultură (Purcari Wineries).
Suprafața de spații comerciale moderne din zona Moldovei este de circa 600.000 de metri pătrați, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. În Bacău, stocul de spații moderne de retail este calculat la 83.550 de metri pătrați, echivalentul unei densități de 579 de metri pătrați la mia de locuitori.