După ce Consiliul General al Municipiului București a adoptat la finalul lunii februarie 5 hotărâri de suspendare a planurilor urbanistice zonale coordonatoare („PUZ-urile de Sector”) pentru 5 din cele 6 sectoare ale Bucureștiului, pentru o perioadă de un an, respectiv până la 26 februarie 2022, reprezentații investitorilor imobiliari au organizat o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Municipiului București.
„Trebuie schimbat narativul din spațiul public. Nu dorim disconfort în București și ne asumăm public că nu vom avea șantiere blocate în Capitală. Se impun măsuri de corecție la nivelul Primăriei Municipiului București, pentru că instituția este total ineficientă acum și lucrăm în acest moment la proiecte de digitalizare, proiecte de Parteneriat Public - Privat sau soluții de concesiuni publice. De exemplu, pe terenurile care azi sunt în curs de autorizare dorim să stimulăm parcări supraetajate, prin granturi publice, care ulterior să rămână la dezvoltatori,”, le-a transmis Stelian Bujduveanu, Viceprimar al Bucureștiului.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
La eveniment au mai participat Sebastian Buși - Consilier General PMB, Președintele Comisiei pentru Mediul de Afaceri din cadrul PMB și Constantin Hazarian, Președinte, Comisia de Urbanism și Amenajarea teritoriului, PMB.
“Trebuie să urgentăm finalizarea Planului Urbanistic General, pentru că unele reglementări se suprapun, precum străzi care apar peste cladiri existente. Vrem să corectăm aceste probleme pentru a da drumul la predictibilitate pentru mediul de business și a nu mai permite abateri de la legislația de urbanism. Ne vom reîntâlni peste 3 luni și vom prezenta stadiul măsurii”, a mai spus Viceprimarul Bucureștiului.
CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice„Nu trebuie stigmatizată toată piața imobiliară, iar suspendarea temporară a P.U.Z.-urilor Coodonatoare ale Sectoarelor nu îi vizează pe investitorii corecți, care dezvoltă în parametri legali, plătesc taxe și asigură locuri de muncă. Această acțiune constituie un prilej pentru Administrația PMB de a le reanaliza și corecta acolo unde sesizează erori. Acest efort trebuie dublat de o accelerare a realizării unui nou Plan Urbanistic General, care să conducă la o dezvoltare durabilă, strategică, accelerată, la mai multă predictibilitate și transparență în domeniul imobiliar și la o dezvoltare a infrastructurii la nivelul intregii Capitale,” a arătat, la rândul său, Constantin Hazarian, Președinte, Comisia de Urbanism și Amenajarea teritoriului, PMB.