FOTO Lidl analizează achiziția unui teren din Apărătorii Patriei de la un grup de investitori greci

FOTO Lidl analizează achiziția unui teren din Apărătorii Patriei de la un grup de investitori greci

Proiectul arhitectural propus de Conexir Roell Group

scris 18 feb 2022

Retailerul german Lidl analizează achiziția unui teren în București, din apropierea stației de metrou Apărătorii Patriei, de la Conexir Roell Group, pentru a deschide un nou magazin, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Compania de construcții Conexir Roell Group are în curs de avizare un proiect imobiliar care vizează realizarea unui magazin Lidl și a unor blocuri cu apartamente pe un teren de circa 1,4 hectare pe care îl are în proprietate în apropierea stației de metrou Apărătorii Patriei.

Planul companiei propune, într-o primă fază, dezvoltarea unui magazin Lidl, pe circa 9.500 de metri pătrați din teren, iar pe restul lotului se promovează construcția unor blocuri cu 7 etaje și o suprafață desfășurată de circa 12.400 de metri pătrați, echivalentul a circa 150 de apartamente.

În acest scop, Conexir a realizat un Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat de Primăria Sectorului 4 la sfârșitul lunii ianuarie, însă consiliul local a revenit asupra acestei hotărâri cu o revocare, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

EXCLUSIV Indotek, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, semnează o nouă tranzacție în România. Cumpără o mare clădire de birouri care a trecut prin portofoliul lui Dinu Patriciu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Indotek, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, semnează o nouă tranzacție în România. Cumpără o mare clădire de birouri care a trecut prin portofoliul lui Dinu Patriciu
Urmărește-ne și pe Google News

„PUD-ul încă nu s-a revocat. Hotărârea de revocare a Consiliului Local nu are valoare din punct de vedere legal fără motivație. Dacă sunt niște condiții neîndeplinite și din acest motiv se solicită revocarea hotărârii, acele condiții se pot reglementa. Propunerea era că nu s-a studiat tot terenul, deși nu este împotriva legii, dar asta înseamnă că putem face pur și simplu o dezmembrare. Nu vă pot confirma că Lidl este clientul meu, pentru că sunt confidențiale contractele“, a declarat, pentru Profit.ro, Elena Dumitru, directorul executiv al Conexir Roell Group.

Firma a aprobat încă din vara anului 2020 înstrăinarea terenului deținut pe strada Bucovăț, nr. 3. Pe site-ul Primăriei Sector 4, proiectul imobiliar al Conexir este promovat sub numele Lidl România, iar planurile arhitecturale prezentate sunt cu un magazin Lidl, după cum se poate vedea în planul de mai jos.

Despre componenta rezidențială a proiectului, Elena Dumitru spune că investitorii încă nu au decis ce vor face cu restul terenului. Ea mai spune că firma nu mai are în lucru și ale proiecte imobiliare. Conexir mai deține o clădire de birouri veche pe Șoseaua Olteniței 35-37.

Conexir a fost o societate de construcții care a realizat, în perioada 1964-1990, studii, proiecte și lucrări de îmbunătățiri funciare, hidrotehnice, alimentări cu apă, construcții civile și industriale în România. Compania a fost privatizată prin achiziția sa de către Roell Group, cu acționari greci. Conexir Roell Group a fost delistată de pe piața secundară a Bursei de Valori București în 2015.

EXCLUSIV FOTO Familia Micșunescu ridică primul său proiect rezidențial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Micșunescu ridică primul său proiect rezidențial

Profit.ro a anunțat 14 noi magazine Lidl doar în București, aflate în diferite stadii de avizare a construcției. Unul pe o parte din terenul fostei fabrici de mobilă Silvarom din cartierul Crângași, cumpărat de la omul de afaceri Marius Simion Gaga, altul în cartierul Drumul Taberei, pe un teren al tipografiei Best Print, altul pe o parte din fosta fabrică de pâine Vel Pitar din Berceni, altul în locul spitalului și căminelor evreiești din cartierul Tei, altul în locul Autogării Internaționale Rahova, cumpărată de la grupul Atlassib, altul în locul centrului de montaj al instalațiilor GPL din zona Progresul, printr-un contract de superficie cu bulgarii de la AGR Autogas Group. Unul în cartierul Vatra Luminoasă, pe un teren cumpărat de la grupul financiar Rockefeller; altul pe o parte din terenul fostei fabrici Helitube din cartierul Colentina; încă unul în cartierul Tei, pe un teren al omului de afaceri Silviu Talpău – unul dintre proprietarii grupului Fratelli; încă unul pe o parte din terenul fostei fabrici Filan din cartierul Pantelimon; unul pe o bucată din fosta fabrică Energomontaj de lângă CET Sud; altul în locul fostei tipografii Fed Print, ce aparține femeii de afaceri Veronica Gușă de Drăgan; și unul în cartierul Rahova, pe Șoseaua Sălaj 241, pe un teren cumpărat în 2017. Un alt magazin ar putea fi ridicat pe o parte din terenul fostei platforme IMGB, pe care Lidl se pregătește să îl cumpere de la SIF Banat-Crișana.

Retailerul german Lidl a avut în 2020 afaceri de 12,86 miliarde lei, comparativ cu 9,7 miliarde lei în 2019, și un profit net de 756 milioane lei, reușind astfel să depășească, în pandemie, liderul de până acum al pieței locale, Kaufland, care a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 12,83 miliarde lei și un profit de 970,3 milioane lei.

Rețeaua Lidl numără peste 300 de magazine la nivel național, dintre care 37 în București, și 5 centre logistice, pentru care lucrează circa 10.000 de angajați. Lidl și Kaufland fac parte din grupul Schwarz, al șaselea cel mai mare retailer din lume după cifra de afaceri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl
conexir roell group