FOTO Ion Țiriac cheamă arhitecți români și străini pentru complexul imobiliar pregătit în locul fabricii IFMA

FOTO Ion Țiriac cheamă arhitecți români și străini pentru complexul imobiliar pregătit în locul fabricii IFMA
scris 17 aug 2020

Omul de afaceri Ion Țiriac organizează un concurs de concepte arhitecturale, la care a invitat arhitecți români și străini, pentru proiectul imobiliar mixt pe care vrea să îl construiască în locul fostei Întreprinderi de Fabricație și Montaj Ascensoare (IFMA), de lângă Podul Grant din București, potrivit informațiilor transmise Profit.ro. Investitorul se așteaptă să aleagă conceptul până în noiembrie 2020. 

Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent CITEȘTE ȘI Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent
Urmărește-ne și pe Google News



Țiriac a solicitat Primăriei Sectorului 6 și a obținut luna trecută un certificat de urbanism pentru un ansamblu mixt cu birouri, locuințe și servicii ce ar urma să fie construit pe terenul de circa 2,5 hectare pe care îl deține pe Calea Giulești 6D. 

„Vrem să dezvoltăm un proiect mixt sustenabil care să se încadreze în urbanismul aceastei zone de referință pentru București, de aceea am și cerut Certificatul de Urbanism, pentru a ne lua informațiile legate de parametrii urbanistici acceptați. În baza acestora vom organiza un concurs de concepte arhitecturale (la care am invitat atât arhitecți locali, cât și din afara țării)“, a declarat, pentru Profit.ro, Răzvan Enache, noul managing director al Țiriac Imobiliare, divizia de investiții imobiliare a grupului Țiriac.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
EXCLUSIV FOTO Familia industriașului Rainer Heubach, tatăl prințesei Isabelle de Leiningen, se extinde pe piața imobiliară românească cu blocuri de lux și turnuri de birouri, după „exitul“ din frufru CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia industriașului Rainer Heubach, tatăl prințesei Isabelle de Leiningen, se extinde pe piața imobiliară românească cu blocuri de lux și turnuri de birouri, după „exitul“ din frufru

Compania a organizat în 2017 un concurs de proiectare, câștigat de Studio10M și Outbox Studio, pe de o parte, și de biroul de arhitectură al lui Dorin Ștefan, de cealaltă parte. Primul proiect propunea realizarea unui complex de clădiri cu înălțimi de până la 80 de metri, dar și imobile cu nivel redus, cu locuințe terasate. Imobilele beneficiau de grădini verticale și de piscine construite pe acoperiș. Varianta alternativă presupunea integrarea în proiect a turnului IFMA de 114 metri, folosit pentru testarea ascensoarelor. Proiectul prevedea înălțarea imobilului, putând deveni cea mai înaltă clădire din țară.


Ion Țiriac a început, în decembrie 2019, demolarea fostei întreprinderi, iar luna trecută era în fază avansată de desființare a turnului de ascensoare.

La acest moment, cel mai avansat proiect al diviziei imobiliare Țiriac este turnul de birouri Țiriac Tower, care se construiește în apropiere de sediul Guvernului, în zona Piața Victoriei, cu 3 corpuri de clădire de 5, 8, respectiv, 12 etaje plus cinci în subsol, investiție de circa 30 milioane euro, proiect estimat să fie livrat la finele acestui an. Proiectul ar urma să îi aducă omului de afaceri câte 3,6 milioane de euro pe an, conform anunțurilor de închiriere promovate pe piață.

EXCLUSIV FOTO Familia industriașului Rainer Heubach, tatăl prințesei Isabelle de Leiningen, se extinde pe piața imobiliară românească cu blocuri de lux și turnuri de birouri, după „exitul“ din frufru CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia industriașului Rainer Heubach, tatăl prințesei Isabelle de Leiningen, se extinde pe piața imobiliară românească cu blocuri de lux și turnuri de birouri, după „exitul“ din frufru

Recent, Țiriac a fost autorizat să construiască 198 de apartamente în continuarea complexului Stejarii din nordul Bucureștiului, definitivat acum un deceniu. Noua investiție ar putea depăși 100 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

Realizarea unei faze a doua a complexului Stejarii a fost anunțată de mai mult timp, însă a fost amânată. Prima etapă are în componență opt clădiri cu 285 de apartamente de lux, a căror dezvoltare a costat peste 200 milioane de euro. Printre locuitorii complexului se numără însuși Ion Țiriac, fiul său, Ion Alexandru Țiriac și fostul internațional Cristian Chivu. Ion Țiriac a comercializat o mică parte din locuințe încă din timpul construcției, însă după finalizarea complexului și începutul crizei imobiliare și-a orientat afacerea exclusiv către închiriere, soluție anunțată și pentru faza a doua.

Anul trecut, Țiriac a pus în dezbatere publică primele detalii ale unui complex  ce prevede construcția a 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje și care va cuprinde locuințe, birouri, un mall și un hotel, în imediata vecinătate a centrului expozițional Romexpo din Capitală.

EXCLUSIV Proprietarii târgului Pucheni au început construcția unui mega-proiect la marginea cartierului Rahova CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarii târgului Pucheni au început construcția unui mega-proiect la marginea cartierului Rahova

Ansamblul ar urma să fie dezvoltat pe un teren format din trei loturi cu o suprafață cumulată de 6,9 hectare ce aparține companiei Auto Rom, unde Țiriac Auto are reprezentanțe și service-uri auto pentru Mercedes-Benz, Mitsubishi și Hyundai. Planul Urbanistic Zonal prezentat de grupul lui Ion Țiriac nu a uitat de componenta auto, pentru care este rezervată o clădire cu spații de prezentare, comercializare auto și service cu șapte stații.

viewscnt
Afla mai multe despre
ion tiriac
stejarii
stejarii country club
tiriac tower
auto rom