FOTO Brandul hotelier Kempinsky, înființat în 1897, intră în România

FOTO Brandul hotelier Kempinsky, înființat în 1897, intră în România

Hotel Kempinsky

scris 5 dec 2023

Brandul hotelier Kempinsky, înființat în 1897, intră în România, la Poiana Brașov, cu o investiție de 70 milioane euro, hotelul urmând să fie prima unitate hotelieră de cinci stele din stațiune. La acest moment, în stațiune este doar o pensiune boutique clasificată la 5 stele, conform datelor analizate de Profit.ro.

Intrarea pe piață este în baza unui acord cu dezvoltatorul imobiliar Rock Development Holding.

Urmărește-ne și pe Google News

"Munții din regiunea Brașovului sunt unii dintre cei mai spectaculoși din lume", spune Bernold Schroeder, CEO Kempinski Group.

EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său

Kempinski Hotels este o companie de management hotelier de lux cu sediul în Geneva, Elveția.

FOTO Brandul hotelier Kempinsky, înființat în 1897, intră în România

Fondat la Berlin în 1897 sub numele de Hotelbetriebs-Aktiengesellschaft, grupul operează în prezent 82 de hoteluri și reședințe de cinci stele în 35 de țări.

În toamnă, Rock Development Holding,  fondată de omul de afaceri Mircea Cotigă, fost bancher cu o experiență de 15 ani în sistemul financiar, și dezvoltatorul imobiliar ialomițean Constantin Mihali, a obținut autorizația de construire pentru dezvoltarea primului proiect hotelier de cinci stele din Poiana Brașov, investiție de 70 de milioane de euro.

Noul proiect de lux va fi format dintr-un hotel cu 120 de camere și un aparthotel cu 75 de unități rezidențiale.

EXCLUSIV Certion, grupul imobiliar al lui Cătălin Scripcaru, a cerut insolvența proiectului său Vogh Olimp, ca măsură de protecție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Certion, grupul imobiliar al lui Cătălin Scripcaru, a cerut insolvența proiectului său Vogh Olimp, ca măsură de protecție

Holdingul Rock Development urmează să gestioneze proiecte rezidențiale cu sute de apartamente în București și investiții estimate la 200 de milioane de euro, potrivit informațiilor anunțate anterior de Profit.ro.

”Vom dezvolta un proiect turistic de referință, care va pune România pe harta destinațiilor montane de cinci stele din regiune și nu numai. Vom deschide astfel o nouă linie de business pentru Rock Holding, bazându-ne pe experiența celor mai buni manageri și consultanți din domeniu și având încredere deplină în potențialul de dezvoltare al stațiunii Poiana Brașov, care are toate premisele pentru a deveni în următorii ani una dintre cele mai importante destinații montane din Europa Centrală și de Est. Investiția este una semnificativă, fiind vorba de un proiect amplu, cu aproape 200 de unități la standarde internaționale, și ne dorim ca întreg complexul turistic să fie administrat de un operator hotelier de top la nivel mondial”, spunea Mircea Cotigă, CEO Rock Development Holding.

FOTO Brandul hotelier Kempinsky, înființat în 1897, intră în România


Managementul companiei care dezvoltă proiectul este asigurat de către Mircea Cotigă cu suportul lui Mircea Drăghici, managing partner la Est Hospitality, unul dintre cei mai experimentați consultanți din industria ospitalității, cu o experiență de peste 20 de ani pe piața de profil, de la management hotelier la realizarea de studii de piață, selecție de operatori hotelieri sau strategie de dezvoltare.

Mircea Cotigă, CEO și co-fondator al Rock Development Holding, a lucrat 15 ani în sistemul bancar și de leasing. Până în decembrie 2018, a fost CEO al UniCredit Leasing, după care a fost recrutat de grupul CITR/Impetum.

Rock Development Investment s-a implicat în trei proiecte imobiliare din București: ansamblul rezidențial Politehnica Park Residence – în care s-au investit 17 milioane de euro și s-au încasat 27 de milioane de euro, în proiectul Avrig Park Residence de lângă Primăria Sectorului 2 și în fostul centru comercial Doldora Bazaar, construit în cartierul Rahova în 2010. 

DOCUMENT Industria energiei regenerabile: România are nevoie de peste 20.000 de noi locuri de muncă în operarea de parcuri eoliene și fotovoltaice până în 2030 CITEȘTE ȘI DOCUMENT Industria energiei regenerabile: România are nevoie de peste 20.000 de noi locuri de muncă în operarea de parcuri eoliene și fotovoltaice până în 2030

Centrul comercial a fost preluat de la UniCredit Leasing pentru circa 10 milioane de euro, echivalentul datoriei pe care instituția financiară o avea de recuperat de pe urma unei afaceri a fostului fotbalist Gică Popescu și partenerilor acestuia, Marius Roateș și George Șaguna. 

Marius Roateș și George Șaguna au cumpărat în 2007, pentru 6 milioane de euro, terenul de circa 2 hectare ocupat anterior de fabrica de vopsele a Fabryo Corporation. Centrul Doldora Bazaar a ocupat doar o parte din teren, iar restul de 8.000 de metri pătrați a fost cumpărat de Mircea Cotigă, anul trecut, de la familia Roateș odată cu firma de construcții Guna & Rosh Construct.

„Terenul din Pucheni va fi inclus (după urbanizare, n.red.) în portofoliul Rock Development și va fi integrat cu centrul comercial alăturat. Eu am preluat firma care avea în proprietate terenul nedezvoltat. Suntem într-o fază preliminară de proiectare a unui ansamblu rezidențial cu trei blocuri pe acest teren, care estimăm că va avea o valoare de circa 30 de milioane de euro“, a adăugat Cotigă.

Cel mai mare proiect aflat acum în dezvoltarea holdingului este Avrig Park Residence, a cărui valoare va depăși 50 de milioane de euro, potrivit lui Cotigă. Faza 1 a proiectului a fost finalizată deja, fiind integral vândută, iar în prezent se lucreaza la faza 2, cu 222 de apartamente, care va atrage o investiție de 23 milioane euro.

Un alt proiect al Rock Development Holding este un ansamblu rezidențial cu 116 apartamente de pe strada Mătăsari din București, a cărui valoare este apreciată la circa 20 de milioane de euro. Pentru acesta, Cotigă a lansat o campanie de tip crowdfunding cu scopul de a strânge 2,5 milioane de euro, demers despre care Profit.ro a scris în exclusivitate.  Între timp, campania de strângere de fonduri a fost închisă, iar investitorii și-au răscumparat investițiile realizate, împreună cu un randament.

ANAF continuă executarea Elenei Udrea - a scos la vânzare cel mai scump activ de până acum. Calcule: Sumă suficientă pentru a acoperi prejudiciul CITEȘTE ȘI ANAF continuă executarea Elenei Udrea - a scos la vânzare cel mai scump activ de până acum. Calcule: Sumă suficientă pentru a acoperi prejudiciul

Investitorul spune că a mai inițiat discuții pentru achiziția unui teren în Sectorul 6, în cartierul bucureștean Drumul Taberei, unde speră să încheie o tranzacție în curând și să demareze procesul de urbanizare. Rock Development mai poartă negocieri și pentru alte terenuri, în cazul cărora ar putea acționa în calitate de partener de dezvoltare sau cumpărător.

Toate proiectele holdingului vor fi administrate de Mircea Cotigă și construite de firma acestuia Guna & Rosh Construct, care acționează ca antreprenor general și subcontractează lucrările, pentru un control mai eficient al costurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
mircea cotiga
constantin mihali
rock development holding
crowdestate
avrig park residence