Fondatorul conglomeratului chinez HNA Group a decedat căzând de pe un parapet pe care se urcase pentru a-și face poză

Fondatorul conglomeratului chinez HNA Group a decedat căzând de pe un parapet pe care se urcase pentru a-și face poză
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2018

Wang Jian, fondatorul conglomeratului chinez HNA Group, cu operațiuni în transport aerian, logistică și real-estate, a decedat la vârsta de 57 de ani, în urma unei căderi accidentale, în sud-estul Franței, unde era în vacanță, relatează AFP.

Fondatorul HNA și-a pierdut viața în satul Bonnieux, au precizat jandarmii francezi, citați de news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”El s-a cățărat pe un parapet înalt, pentru a-și face poză, și a căzut”, au precizat jandarmii, adăugând că pompierii nu l-au putut reanima.

El a vrut să vadă panorama urcând pe un parapet. Pentru a reuși, și-a luat avânt, dar a ratat locul pe care dorea să urce, căzând de la 10 metri înălțime.

FOTO Ofertă pe piață: Residence Arc de Triomphe, primul hotel butique-hotel construit în București, și Residence Domenii Plaza au fost scoase la vânzare CITEȘTE ȘI FOTO Ofertă pe piață: Residence Arc de Triomphe, primul hotel butique-hotel construit în București, și Residence Domenii Plaza au fost scoase la vânzare

Averea sa este estimată la 1,7 miliarde de dolari de către revista americană Forbes.

În prezent, HNA, care s-a specializat în logistică și turism, este considerată un ”rinocer gri”, potrivit terminologiei presei chineze, adică una dintre întreprinderile aflate în colimatorul regimului din cauza unei îndatorări îngrijorătoare.

HNA și-a multiplicat investițiile în străinăate, devenind în mai 2017 primul acționar al băncii germane Deutsche Bank - cu 9,9%.

În octombrie 2016, conglomeratul a anunțat achiziția unui sfert din capitalul hotelurilor Hilton, cu 6,25 miliarde de dolari.

NHA a cheltuit cel puțin 50 de miliarde de dolari, în ultimii ani, în investiții și participațiuni, nu fără controverse puternice privind opacitatea compexelor sale structuri de acționariat.

HNA a intrat astfel în capitalul mai multor companii aeriene străine - Aigle Azur (Franța), Virgin Australia (Australia), TAP (Portugalia) sau Azul (Brazilia).

În logistică, el a preluat grupul elvețian Gategroup, prestatar de servicii la bord în transportul aerian. A dezvăluit în 2016 achiziționarea filialei de închiriere de avioane a grupului american CIT, cu zece miliarde de dolari.

La sfârșitul anului 2017, HNA a anunțat că îndatorarea sa totală se ridica la aproximativ 638 de miliarde de yuani (81,5 miliarde de euro), în creștere cu 36% față de sfârșitul anului 2016.

Ținând cont de seria de entități pe care o controlează, ar putea ajunge la o datorie de aproximativ 1.000 de miliarde de yuani, potrivit agenției financiare Bloomberg.

La cererea Guvernului chinez, HNA depune eforturi să realizeze cesiuni și să se dezangajeze din active imobiliarde costisitoare, pentru a-și aduce trezoreria pe linia de plutire.

viewscnt
Afla mai multe despre
hna group
decedat