Grupul de companii Green Future, specializat pe producția de saltele și pilote, este în proces de autorizare a unui ansamblu rezidențial cu circa 400 de apartamente în zona Electronicii din București, cu scopul vânzării terenului către un dezvoltator imobiliar specializat, la un preț de 4 milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Grupul Green Future, fondat în 2004 și deținut de antreprenorii Claudiu Stepan, Cristian Badea și Alin Neagu, a cumpărat în 2016 un teren de 10.278 de metri pătrați pe Șoseaua Electronicii, nr. 31, de la compania italiană Gruppo Italiano Imballaggi, care producea într-o hală de la această adresă cutii pentru vopseluri. Italienii și-au mutat și extins producția în localitatea ialomițeană Lilieci. În trecut, pe acest teren funcționa compania de stat Transporturi Auto Obor.
„Avem un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) inițiat de noi și mai este cel al Sectorului 2, care acum a fost suspendat, dar noi am obținut certificatul de urbanism pentru construcție și vrem să modificăm puțin indicatorii urbanistici ai proiectului. Intenția este să ne asociem cu un constructor mai puternic sau să vindem terenul cu autorizația de construire primită. Am prefera vânzarea, dar am avut investitori interesați și pentru asociere“, a declarat, pentru Profit.ro, Alin Neagu, unul dintre asociații grupului.
CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online Proprietarii au evaluat terenul la 4 milioane de euro, preț pe care vor să îl obțină dintr-o vânzare, în contextul unui Coeficient de Utilizare a Terenului (CUT) de minimum 3,3. PUZ-ul inițiat de grup, care mai are nevoie de o aprobare, prevede un CUT chiar mai mare, de 3,6. Extras PUZ
Cu acest indicator urbanistic, pe teren pot fi construite 404 apartamente, ce pot fi realizate în patru etape, după calculele Green Future. Banii rezultați din valorificarea terenului ar urma să fie direcționați mai ales către activitatea de bază a grupului.
„Noi prioritizăm banii în funcție de obiectivele stabilite. De obicei, am fost orientați către dezvoltarea capacităților de producție. Avem fabricile noastre, cu zeci de mii de metri pătrați de hale construite și cu echipamente noi. Aici investim cei mai mulți bani. Imobiliarele reprezintă sub 10% pe an din cifra de afaceri a grupului. Depășim cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, iar în imobiliare nu investim mai mult de 2-3 milioane de euro într-un an“, explică Alin Neagu.
Green Future a început să investească pe piața imobiliară din 2012, iar de atunci a realizat 5 ansambluri cu 176 de vile, în principal în zona Pipera și Mogoșoaia. Neagu spune că se simte confortabil pe această nișă de piață, deși grupul are în dezvoltare un bloc de apartamente cu 9 etaje la Sinaia, preluat de la o firmă în faliment, însă aici lucrează pe o structură deja începută.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Giganții tehnologici Finastra, Visteon și IBM îngroașă rândul corporațiilor din România care scot parte din sedii la subînchiriat. Cazurile izolate au devenit o tendință Din grupul de firme Green Future fac parte producătorii Softex, Super Ball, Alcam International, Super Ball International și Pal Group cu fabrici în localitățile Roman (Neamț), Urziceni (Ialomița), Sfântu Gheorghe (Covasna), Lugoj, Orțișoara și Covaci (Timiș). Grupul produce perne, pilote, saltele și topere, în principal, pentru piața românească, dar produsele ajung și la export în țări precum Anglia, Bulgaria, Germania, Italia, Moldova și Suedia.Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a continuat să crească și în ianuarie, cu un procent de 38% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 48.000 de contracte, fiind a șasea lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani. CITEȘTE ȘI Experții THC.RO estimează o creștere solidă a mediului e-commerce în România și în 2021
alajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.