EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, transformă cele 5 etaje de birouri ale Fundeni Tower în apartamente de închiriat. „Nu are legătură cu COVID-19. Nu am avut cerere.“

EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, transformă cele 5 etaje de birouri ale Fundeni Tower în apartamente de închiriat. „Nu are legătură cu COVID-19. Nu am avut cerere.“

Fundeni Tower

scris 2 sep 2020

Omul de afaceri irakian Tomah Kahled (58 de ani), proprietarul complexului comercial Sir din București, a decis să transforme în apartamente de închiriat cele 5 etaje cu spații de birouri ale proiectului Fundeni Tower, finalizat în 2018 vizavi de Spitalul Fundeni, după ce a constatat că nu are cerere în zonă, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Investitorul are în diverse faze de dezvoltare patru proiecte cu peste 900 de apartamente.

Investitorul este în etapa de reproiectare a celor 5.000 de metri pătrați de spații de birouri pe care îi are în cadrul Fundeni Tower, demers pentru care a obținut, recent, un certificat de urbanism din partea Primăriei Sector 2.

„Schimbarea destinației nu are legătură cu COVID-19. Cu toate că am investit sume important în amenajarea birourilor și în promovarea lor, nu am avut cerere pentru închirierea acestora în această zonă. Considerăm oportună schimbarea destinației în apartamente în regim hotelier“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții grupului Sir.

Recent, și omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de spații de birouri, a anunțat că intenționează să amenajeze spații de locuit pe 30% din suprafața uneia dintre clădirile de birouri din cadrul Novo Park din Pipera, proiect inițiat în urmă cu 3 ani și fără legătură cu pandemia, după cum a transmis acesta Profit.ro.

Proiectul Fundeni Tower, cu 13 etaje, a fost construit în 2018 și oferă spre închiriere 66 de apartamente de 2,3 și 4 camere, 35 de camere în sistem hotelier, la etajele 12 și 13 ale clădirii, 5.000 de metri pătrați de spații de birouri și 1.000 de metri pătrați de spații comerciale la parter (unde sunt chiriași Carrefour Express, un laborator de analize Regina Maria, o farmacie Help Net și una Elexa). Clădirea dispune de 110 locuri de parcare subterane, pe trei etaje, și alte 38 exterioare.

Transformarea birourilor în apartamente ar putea aduce un plus de aproximativ 50 de unități locative, potrivit calculelor Profit.ro.

EXCLUSIV Gălățeanul Dobrin Mitriță intră pe piața imobiliară prin achiziția unui teren de la o firmă implicată în dosarul fraudelor bancare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gălățeanul Dobrin Mitriță intră pe piața imobiliară prin achiziția unui teren de la o firmă implicată în dosarul fraudelor bancare
Urmărește-ne și pe Google News

Grupul Sir, înființat de Kahled în 1998, are în portofoliu complexul comercial Sir din zona pasajului Lujerul și patru hoteluri de una și două stele în zonele Lujerul, Gara de Nord, Colentina și Orhideea. În 2010, omul de afaceri a decis să își investească capitalul câștigat în retail și sectorul hotelier în imobiliare și a dezvoltat până în 2018 cinci proiect mici de vile și apartamente.

În vara anului 2018 a demarat construcția primului său proiect rezidențial de anvergură, lângă complexul de birouri Timpuri Noi Square, dezvoltat de divizia imobiliară a IKEA. Ansamblul, denumit Roka Residence, cuprinde 223 de apartamente a căror finalizare este așteptată la sfârșitul acestui an.


Kahled mai deține trei terenuri, unul pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești, pentru care este în curs de avizare construcția a peste 300 de apartamente, altul lângă Parcul Carol, pentru care așteaptă documentele necesare dezvoltării a peste 200 de apartamente, și încă un teren pe malul râului Colentina, unde construiește alte aproximativ 200 de locuințe.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care s-a reflectat în volumul de vânzări de proprietăți din primul trimestru. În ciuda evoluției pozitive de la începutul anului, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

DECIZIE Consultanții în construcții se aleg cu noi obligații și amenzi. Mulți specialiști lucrează fără drept CITEȘTE ȘI DECIZIE Consultanții în construcții se aleg cu noi obligații și amenzi. Mulți specialiști lucrează fără drept

Numărul tranzacțiilor imobiliare a reintrat pe scădere, în luna iulie, cu 1,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 50.000 de tranzacții, după creșterea suprinzătoare din  luna anterioară, care venise după două luni consecutive de scăderi abrupte cauzate de restricțiile impuse de COVID-19, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Volumul de tranzacții din primele șapte luni este într-o scădere nesemnificativă, de 1%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, recuperând decalajul de 4,5% apărut după primele cinci luni. În luna iulie s-au consemnat cele mai multe tranzacții imobiliare din acest an. Spre comparație, vârful anului trecut a fost atins în octombrie, la fel ca și un an mai devreme.

Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019. Numărul tranzacțiilor imobiliare s-a prăbușit în luna aprilie cu 33,8%, până la circa 27.000 de contracte, și a continuat în luna mai cu un minus de 27,8%. Surpriza a venit iunie, când numărul tranzacțiilor a crescut neașteptat de mult, cu 16,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 46.800 de contracte.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
tomah kahled
sir
fundeni tower