EXCLUSIV GALERIE FOTO Proprietarii Dedeman au cumpărat o vilă interbelică de patrimoniu lângă palatul lui Gigi Becali. Cea mai scumpă casă vândută în 2018

scris 4 apr 2019

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman și unii dintre cei mai bogați români, au cumpărat casa negustorului Nicolae Hlebnikian cu aproximativ 5 milioane de euro, în cea mai mare tranzacție cu locuințe a anului trecut, conform datelor obținute de Profit.ro. Imobilul, monument istoric de clasa B, este amplasat chiar lângă celebrul palat al omului de afaceri Gigi Becali, din centrul Bucureștiului.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cei doi antreprenori au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, cu o cifră de afaceri de aproape 1,4 miliarde de euro pe an, iar acum își diversifică investițiile în sectorul imobiliar (achiziția The Bridge), construcții (Cemacon) și în industrie (Alro).

Urmărește-ne și pe Google News
Pregătiri pentru Paște – cadouri pline de inspirație pentru cei dragi CITEȘTE ȘI Pregătiri pentru Paște – cadouri pline de inspirație pentru cei dragi

„În niciun caz nu va fi utilizată ca locuință. Nu plec din Bacău. Încă încercăm să-i conturăm cea mai potrivită destinație. Doar exteriorul a fost restaurat“, a declarat pentru Profit.ro Dragoș Pavăl. 

Vila interbelică, aflată pe Aleea Alexandru nr. 5, a fost scoasă la vânzare cu un preț de pornire de 5,2 milioane de euro prin intermediul casei de licitații Artmark Historical Estate și adjudecată la circa 5 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

Chiar lângă această vilă, la numărul 1, se află palatul cumpărat în 2006, cu 7 milioane de dolari, de patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, de la moștenitorul industriașului Max Auschnitt.

Imagini pot fi văzute în GALERIA FOTO (SURSA FOTO: Reptilianul via Artmark)

Casele de pe Aleea Alexandru au apărut după parcelarea proprietății familiei de boieri Filipescu. Cumpărătorii loturilor de teren din parcul Filipescu au fost obligați să respecte un regim maxim de înălțime al clădirilor de 13 metri.

Prima casă de pe acest lot a fost construită în 1914 de profesorul M. Brătilă și vândută în 1920 ministrului de stat Ioan Baron Stârcea la un preț de 1,2 milioane lei. Cumpărătorul, mare maestru de ceremonii al curții regale, a mai construit niște dependințe.

În 1941, noii proprietari, Rozalia Movsessian și Nicolae Hlebnikian, au transformat radical imobilul. Cu acest prilej i se imprimă proprietății aspectul stilului eclectic maur, potrivit datelor colectate de Asociația Istoria Artei.

ANALIZĂ Piața românească este inundată cu clădiri de birouri la vânzare. Pe listă se află proprietăți valoroase CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața românească este inundată cu clădiri de birouri la vânzare. Pe listă se află proprietăți valoroase

Nicolae Hlebnikian a fost proprietarul fabricii de textile Hlebnikian și coproprietar al Postăvăriei Române. În 1950, imobilul a fost naționalizat, iar din 1954 și până în 2005 a funcționat aici Corpul diplomatic al Marii Britanii.

Vila, cu o suprafață de peste 2.800 metri pătrați construiți, dispune de 31 de camere și 15 băi, este prevăzută cu lift și are ca anexe un garaj, o magazie și un adăpost antiatomic, toate construite în 1940. Suprafața utilă a casei este de 1.520 de metri pătrați și are la dispoziție un teren de 1.405 metri pătrați.

În primăvara anului trecut a fost finalizat procesul de restaurare a fațadei și există o autorizației de construire și pentru amenajările interioare.

EXCLUSIV GALERIE FOTO Proprietarii Dedeman au cumpărat o vilă interbelică de patrimoniu lângă palatul lui Gigi Becali. Cea mai scumpă casă vândută în 2018


Monumente istorice valoroase

Vila Hlebnikian a fost cea mai scumpă locuință tranzacționată în 2018. Exceptând această tranzacție, Profit.ro a întocmit un top cu cele mai scumpe zece locuințe vândute anul trecut în București, care au o valoare cumulată de peste 17,3 milioane de euro.

Artmark Historical Estate, specializată în comercializarea clădirilor de patrimoniu, a încheiat în ultimul an și jumătate zece tranzacții în valoare totală de 15 milioane de euro, printre care și vânzarea către frații Pavăl, încheiată în decembrie 2018.

„Tranzacțiile de peste 2-3 milioane de euro sunt o excepție și sunt maximum 2-3 pe an. Aici nu mă refer la proprietăți achiziționate de stat sau primărie. Avem 2-3 imobile pe care le-am prezentat și Primăriei Municipiului București pentru «due diligence», dar tranzacțiile nu s-au concretizat“, spune Constantin Prisecaru, managing partner Artmark Historical Estate.

România are 10.041de  monumente de arhitectură și ansambluri de Clasa A și Clasa B, din care 851 ansambluri și 9.190 monumente. Aproximativ 25-30% din monumente nu au fost clasificate, potrivit Artmark.

Prisecaru spune că de abia de câțiva ani s-a constituit o ofertă pe acest sector, în contextul în care procesele de retrocedare durează circa zece ani. Portofoliul Artmark este format în proporție de 75% din proprietăți retrocedate foștilor proprietari. 

EXCLUSIV GALERIE FOTO Proprietarii Dedeman au cumpărat o vilă interbelică de patrimoniu lângă palatul lui Gigi Becali. Cea mai scumpă casă vândută în 2018

viewscnt
Afla mai multe despre
dedeman
dragos si adrian paval
gigi becali
casa hlebnikian
patrimoniu
monument istoric
vila interbelica