Omul de afaceri Virgil Călina, proprietarul grupului De Silva, unul dintre cei mai mari distribuitori de băuturi alcoolice din România, lucrează la dezvoltarea a două blocuri cu aproximativ 200 de apartamente de lux, chiar lângă hotelul său de patru stele Ramada Nord, de lângă Satul Francez din București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Grupul De Silva, controlat de Călina, urmează să livreze anul viitor un prim bloc cu aproximativ 100 de apartamente de lux, denumit First Herăstrău, gândit ca o extensie a hotelului Ramada Nord și care va beneficia de majoritatea facilităților acestuia: acces la restaurant, lobby cu zonă de așteptare pentru vizitatori, recepția hotelului, săli de conferință și evenimente, sală de fitness, cafenea, bar și pază.
Blocul First Herăstrău aflat în construcție
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În paralel cu lucrările la First Herăstrău, Virgil Călina pregătește transformarea parcării auto din spatele hotelului Ramada Nord într-un alt bloc cu 11 etaje și circa 100 de apartamente de lux, completat de un centru SPA, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Contactați de Profit.ro, reprezentanții grupului De Silva nu au răspuns până la publicarea acestui articol.
Viitorul bloc din actuala parcare a hotelului Ramada Nord
Cele două proiecte rezidențiale ale lui Virgil Călina mărginesc cartierul de vile La Mesteceni, pe care dezvoltatorii săi, oamenii de afaceri Emil și Daniel Tănăsoiu, vor să îl demoleze și să îl înlocuiască cu un complex cu hotel și apartamente cu servicii hoteliere, decizie prezentată în exclusivitate de Profit.ro.
Dezvoltările rezidențiale realizate în trecut de Călina au fost de dimensiuni medii și dedicate segmentului de lux. Totuși, în primăvara acestui an, el a fost autorizat să continue lucrările începute în 2008 de omul de afaceri Ion Avram la ansamblul rezidențial Primăvara Lujerului, intrat în faliment. Călina a preluat proiectul, la licitație, cu 8 milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Ansamblul este de dimensiuni mari, cu 1.000 de apartamente proiectate, și este orientat spre zona de preț medie.
În 2020 Virgil Călina a încasat peste 10 milioane de euro de la antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin pentru un teren din cartierul Aviației pe care cumpărătorii construiesc primul lor proiect rezidențial exclusivist, denumit Crown Towers.
Totodată, el a preluat în leasing fostul hotel Golden Tulip Times din zona Piața Muncii din București și l-a afiliat lanțului internațional Holiday Inn, brand al grupului InterContinental intrat astfel în premieră în România.
Virgil Călina este nașul fostului tenisman Iie Năstase, cu care s-a asociat și în firma Reims Beverage, importator de băuturi, dulciuri și tutun. Până în primăvara anului 2021, societatea Reims Beverage (fosta De Silva Beverage) îi avea ca asociați pe soții Călina și pe foștii soți Amalia și Ilie Năstase, fiecare cu câte 25% din capital, însă ulterior a fost transferată integral lui Vlad Călina, potrivit termene.ro. Firma importa și șampania de lux Louis Roederer Cristal, distribuită în peste 70 de țări.
Grupul de firme De Silva are o experiență de peste 25 ani în domeniul imobiliar atât ca dezvoltator, cât și constructor și deține numeroase proprietăți, printre care mai multe imobile de apartamente la munte, la mare și în București.
Grupul se prezintă și ca importator și distribuitor exclusiv în România de produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, printre care Toffifee, Merci, Dom Perignon, Moet & Chandon, Hennessy, Perrier, Vittel, Corny și Schwartau. Astăzi, mărcile Toffifee, Merci, Dom Perignon, Moet & Chandon, Veuve Clicquot, Hennessy, Belvedere, Perrier, Vittel, Corny, Schwartau, Bahlsen.
Aceste branduri sunt în portofoliul firmei De Silva Exclusiv, cu sediul la aceeași adresă ca hotelul Ramada și tot cu familia Călina ca asociat, firma având în 2021 afaceri record de aproape 300 de milioane de lei și un profit net de 34,3 milioane lei.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Indotek, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri - în negocieri exclusive pentru achiziția Expo Market Doraly, primul en-gros din România. O tranzacție care poate intra în Topul celor mai mari vânzări din istoria pieței localePeste 27.000 de noi locuințe se aflau la începutul acestui an în construcție în București și împrejurimi, acesta fiind cel mai mare volum din istoria recentă. Numărul caselor și apartamentelor finalizate în București și Ilfov în primul trimestru din 2022 a crescut cu 43% față de perioada similară din 2021, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Numărul ridicat de tranzacții a făcut ca primul semestru din 2022 să fie al doilea cel mai bun semestru din istoria pieței din punct de vedere al numărului de locuințe vândute în București și Ilfov, cu aproximativ 30.350 de tranzacții, în creștere cu 16,6% față de perioada similară din 2021.