EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl (Dedeman) lansează primul lor proiect rezidențial: Dedeman Coada Lacului. Lângă turn TV, pe teren unde a fost o livadă de pomi. PLUS Dedeman Campus

EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl (Dedeman) lansează primul lor proiect rezidențial: Dedeman Coada Lacului. Lângă turn TV, pe teren unde a fost o livadă de pomi. PLUS Dedeman Campus
scris 4 nov 2022

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, pregătesc șantierul primului lor ansamblu rezidențial, Dedeman Coada Lacului, ce va fi construit pe un teren agricol din cartierul băcăuan Șerbănești. Într-o primă etapă vor fi ridicate 10 case, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Investitorii au generat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru o zonă extinsă, de 86,6 hectare, din cartierul Șerbănești, peste drum de turnul de televiziune Bacău. Terenul studiat se află parțial în proprietatea Dedeman și a unor persoane fizice și juridice ce au promisiune de vânzare către Dedeman.

Pe acest teren a fost, în trecut, o livadă de pomi fructiferi, parțial defrișată pe motiv că era îmbătrânită și neproductivă.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV WDP, coordonat de o familie de milionari din Belgia, și-a asigurat teren pentru un nou parc logistic de amploare, amplasat strategic. Una dintre cele mai mari suprafețe de construcții tranzacționată în ultimii ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV WDP, coordonat de o familie de milionari din Belgia, și-a asigurat teren pentru un nou parc logistic de amploare, amplasat strategic. Una dintre cele mai mari suprafețe de construcții tranzacționată în ultimii ani
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Funcțiunea existentă de teren agricol se propune a se completa cu o zonă cu funcțiuni mixte de locuire, servicii, fermă agricolă, agrement și sport.

PUZ-ul generat de Dedeman propune o zonă de locuințe extinsă pe 7,2 hectare.

Regimul urbanistic al zonei permite construcția de locuințe individuale unifamiliale cu un regim mic de înălțime, cu maxim 1-2 niveluri, izolate sau cuplate, de tip vilă.

Șantierul proiectului a devenit activ în urmă cu câteva zile, construcția ansamblului rezidențial Dedeman Coada Lacului urmând să demareze în trimestrul al doilea din 2023 cu un prim calup de 10 case, cu o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați și o valoare cuprinsă între 2 și 3 milioane de euro, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

EXCLUSIV Răzvan Brasla, care a coordonat cea mai mare investiție medicală din România ultimilor 30 de ani, pregătește proiecte rezidențiale și hoteliere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Răzvan Brasla, care a coordonat cea mai mare investiție medicală din România ultimilor 30 de ani, pregătește proiecte rezidențiale și hoteliere

Finalizarea acestei etape este planificată pentru trimestrul al doilea din 2024.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Dedeman nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

PUZ Dedeman by Alexandru Urzica

Tot în cartierul băcăuan Șerbănești, pe un teren de circa 7 hectare amplasat pe malul lacului Bistrița, se pregătește și construcția proiectului mixt Dedeman Campus, care va include un centru comercial.

De-a lungul râului Bistrița este imaginat un parc și un bulevard destinat petrecerii timpului liber.

Complexul fraților Pavăl va mai dispune de zone rezidențiale multi-familiale, de un hotel și clădiri de birouri de clasa A, care vor găzdui și noul sediu central al Dedeman, amplasat acum pe strada Alexei Tolstoi din Bacău.

FOTO Costin Gache, unul dintre cei mai cunoscuți barmani din România, și fratele său Cristian, proprietari ai Interbelic și fii ai celebrului antrenor de la Farul, intră pe piața rezidențială, alături de antreprenori din construcții CITEȘTE ȘI FOTO Costin Gache, unul dintre cei mai cunoscuți barmani din România, și fratele său Cristian, proprietari ai Interbelic și fii ai celebrului antrenor de la Farul, intră pe piața rezidențială, alături de antreprenori din construcții

Documentațiile și designul campusului sunt realizate de echipa Epstein din Chicago, iar biroul din București al companiei se va ocupa de documentele de execuție.

Ambele proiecte sunt primele eforturi ale Dedeman în calitate de dezvoltator imobiliar.


După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume.

Astfel, au plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca, circa 90 de milioane de euro pe prima clădire de birouri din cadrul complexului U Center din București și 50 de milioane de euro pe complexul de birouri Dacia One din București.

Toate aceste achiziții îi poziționează pe locul 3 în clasamentul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din România, după Globalworth și AFI Europe, depășind competitori precum Immofinanz și CA Immo.

În paralel, Pavăl Holding este în negocieri exclusive pentru a cumpăra întregul portofoliu din România al investitorului austriac CA Immo, evaluat la peste 400 de milioane de euro. Definitivarea acestei tranzacții are ca țintă sfârșitul acestui an, potrivit surselor Profit.ro, și îi poate propulsa pe frații Pavăl pe locul doi în topul marilor proprietari de birouri.

În plus, frații Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară.

AFI Europe pregătește semnarea celui mai mare credit bancar acordat până acum pe piața imobiliară din România CITEȘTE ȘI AFI Europe pregătește semnarea celui mai mare credit bancar acordat până acum pe piața imobiliară din România

Frații Pavăl și-au extins investițiile și în construcții (Cemacon), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a ambalajelor (Promateris), a panourilor fotovoltaice (Simtel), în transport fluvial (Transport Trade Services), farmacii (Farmacia Tei și Bebe Tei) și agricultură (Agri Concept, Moldova Farming).

Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, una dintre cele mai mari suprafețe de teren destinat construcțiilor tranzacționată în ultimii ani în România. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

Proprietarii Dedeman au consolidat, restaurat și refuncționalizat casa negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu circa 5 milioane de euro, care va fi folosită ca sediu pentru companiile holdingului Pavăl.

Dedeman a atins în 2021 o cifră de afaceri de puțin peste 10 miliarde lei, de la circa 9 miliarde lei în anul precedent, având un profit net de 1,6 miliarde lei (1,4 miliarde lei în 2020). Retailerul a ajuns în acel an la 11.948 angajați (de la 11.374 angajați în 2020).

viewscnt
Afla mai multe despre
paval
dedeman