EXCLUSIV FOTO Familia Doicescu, proprietara Bog`Art, se asociază cu Omar Akili, unul dintre investitorii Forte Partners, și pregătește proiecte cu peste 1.000 de apartamente premium

EXCLUSIV FOTO Familia Doicescu, proprietara Bog`Art, se asociază cu Omar Akili, unul dintre investitorii Forte Partners, și pregătește proiecte cu peste 1.000 de apartamente premium

Bogdan Doicescu si dezvoltările din zona Străulești

scris 9 feb 2022

Compania de construcții Bog’Art, fondată de omul de afaceri Raul Doicescu, și omul de afaceri de origine siriană Omar Akili, investitor în cadrul dezvoltatorului imobiliar Forte Partners, s-au asociat într-o structură cu părți egale cu scopul realizării de proiecte rezidențiale premium, având în pregătire peste 1.000 de apartamente în București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Bog’Art a devenit, oficial, și dezvoltator imobiliar în 2020, prin demararea ansamblului rezidențial Art City din zona Străulești, demers prezentat în exclusivitate de Profit.ro. Constructorul a înființat divizia Art Property Development, specializată în astfel de proiecte imobiliare. Conducerea acesteia este asigurată de Bogdan Letcă, fost manager în cadrul Unicredit, Laura Năescu, project manager al Bog’Art, Vicențiu Ivan, fost manager al Prime Kapital, și Andrei Tănase, fost expert al Lloyds Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

„Am avut obiectivul de a reuni în Art Property Development cea mai bună expertiză existentă pe piața imobiliară și de construcții - a se vedea și numirile recente ale managerilor Art Property Development. Domnul Omar Akili are o experiență vastă pe piața imobiliară locală, de peste 30 de ani, perioadă în care a luat parte la dezvoltarea a peste 200.000 de metri pătrați de spații de birouri, comerciale și industriale, cât și ansambluri rezidențiale. Alăturarea sa în cadrul Art Property a fost un pas important și benefic pentru structura companiei și vom continua să dezvoltăm proiecte imobiliare împreună“, spune Bogdan Doicescu, președintele Art Property, fiul fondatorului Bog’Art.

Doicescu și Akili au început cu proiectul Art City, o dezvoltare cu 141 de apartamente și o valoare de 20 de milioane de euro, pe un teren cumpărat de la OMV Petrom. Adiacent acestui proiect, cei doi asociați au mai cumpărat, tot de la OMV Petrom, un lot de 2,6 hectare lângă Petrom City și au decis să îl pună la comun cu un alt teren învecinat, de 4,4 hectare, cumpărat de Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, și dezvoltatorul imobiliar Redport, controlat de avocatul Cosmin Savu-Cristescu, de la același vânzător.

EXCLUSIV Fondul de investiții Grivalia, care a contribuit la redresarea Eurobank, își pregătește ieșirea de pe piața imobiliară românească, prin vânzarea unui portofoliu de peste 65 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul de investiții Grivalia, care a contribuit la redresarea Eurobank, își pregătește ieșirea de pe piața imobiliară românească, prin vânzarea unui portofoliu de peste 65 milioane euro

„Ținând cont de suprafața de peste 7 hectare de teren, avem o responsabilitate de a contura un nou cartier în următorii 10 ani, având posibilitatea de a construi peste 2.000 de apartamente, multiple forme de spații comerciale, servicii, funcțiuni conexe și infrastructură specifică unui proiect de această amploare. În acest sens, am desfășurat un proces de selecție a mai multor companii internaționale renumite pentru realizarea unui masterplan pentru a asigura o dezvoltare unitară într-un plan de regenerare urbană“, spune Bogdan Doicescu.

Proiectul este amplasat într-o zonă în plină dezvoltare, unde prețurile de vânzare a locuințelor noi sunt în jurul a 1.600 – 1.700 euro/metru pătrat. În zona Petrom City sunt în diverse etape de dezvoltare un ansamblu rezidențial cu circa 700 de apartamente al ungurilor de la Cordia, unul cu 570 de apartamente dezvoltat de antreprenorul Lucian Azoiței prin Forty Management, unul cu 155 de apartamente al Synergy Construct și proiectul The Level cu 130 de apartamente dezvoltat de Redport.


În paralel, în locul bazei Bog’Art de pe Calea Dudești, de lângă București Mall, investitorii pregătesc construcția unui proiect de 50 de milioane de euro, cu peste 250 de apartamente.

„Terenul de 8.200 metri pătrați din Calea Dudești are un Plan Urbanistic de Detaliu aprobat recent și avem aproape toate avizele necesare pentru a depune de autorizația de construire, însă în contextul imprevizibil cauzat de anularea Planului Urbanistic Zonal coordonator Sector 3, este foarte probabil să reluăm demersurile pentru a face un PUZ individual pentru acest teren. Vizăm dezvoltarea unui proiect predominant rezidențial cu peste 250 de unități premium, în linie cu proiectele noastre și strategia companiei. Estimăm că proiectul ar putea demara în următorii doi ani, iar bugetul de investiție este de circa 50 de milioane de euro“, adaugă Bogdan Doicescu.

Art Property se află în plin proces de extindere pe segmentul de gestionare și property management a investițiilor imobiliare, obiectivul companiei fiind ajungerea în 2022 la un portofoliu de proiecte administrate cu o valoare de investiție de peste 70 de milioane de euro.

EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc un alt proiect logistic major în Bacău, alături de Ionuț Dumitrescu. Mai mare decât planul inițial de 30 de milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc un alt proiect logistic major în Bacău, alături de Ionuț Dumitrescu. Mai mare decât planul inițial de 30 de milioane de euro

Omar Akili are pregătite investiții imobiliare și alături de Forte Partners, dezvoltator controlat de frații libanezi Johny și Jihad Jabra. Asocierea deține un teren de 9.300 de metri pătrați în spatele Romexpo pe care vrea să construiască un complex de birouri.

Akili a fost implicat, alături de frații Jabra, Ionuț Dumitrescu și familia Mărgescu, în dezvoltarea complexului de birouri The Bridge, unde are BCR sediul central. Complexul a fost vândut, în 2018, fraților Adrian și Dragoș Pavăl, proprietarii Dedeman, la un preț record de circa 200 de milioane de euro.

Anul trecut s-a livrat, estimativ, un volum de aproximativ 18.000 de locuințe noi în București și împrejurimi, rezultat cu circa 10% sub nivelul record înregistrat în 2020, conform calculelor companiei de consultanță imobiliară SVN. Din acest volum, un procent mic, de doar 3,5%, revine segmentului premium și de lux al pieței rezidențiale.

Această nișă a înregistrat unele dintre cele mai bune rezultate din istoria pieței rezidențiale autohtone. Peste 500 de locuințe premium și de lux au fost predate anul trecut în București, un nivel record pentru perioada post-decembristă, în principal datorită finalizării unor proiecte de mari dimensiuni. Adițional acestora, alte câteva sute de unități premium și de lux se află în construcție și ar urma să fie livrate în anii următori, segmentul de profil trecând astfel prin cea mai bună periada a sa, într-un context general în care cererea pentru locuințe cu suprafețe mai mari a crescut și ca urmare a pandemiei COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
doicescu
bog`art
omar akili
forte partners
art city