EXCLUSIV Fostul președinte ASF Dan Radu Rușanu pregătește un turn de birouri lângă noua stație de metrou Academia Militară

EXCLUSIV Fostul președinte ASF Dan Radu Rușanu pregătește un turn de birouri lângă noua stație de metrou Academia Militară
scris 11 aug 2020

Fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, Dan Radu Rușanu (70 de ani), arestat și achitat în dosarul „Carpatica Asig“, a inițiat un proiect de construcție a unui turn de birouri cu 12 etaje, chiar în buza viitoarei stații de metrou Academia Militară, o investiție estimată la peste 20 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În urmă cu câțiva ani, fostul parlamentar PNL, Dan Radu Rușanu, a cumpărat, indirect, un teren în suprafață de 5.347 de metri pătrați de la omul de afaceri spaniol Victor Moraleda, potrivit surselor Profit.ro. Achiziția a fost realizată prin intermediul firmei Green Residential Park, controlată de Bogdan Alexandru (36 de ani), partener de afaceri în mai multe firme cu familia Rușanu, după cum a relatat presa de investigații și se poate urmări în infograficul de la final, realizat cu date furnizate de termene.ro.

Lotul este amplasat chiar lângă șantierul stației de metrou Academia Militară și peste drum de proiectul imobiliar mixt One Cotroceni Park, o investiție estimată la 130 milioane de euro. Cu alte cuvinte, o zonă în plină dezvoltare.

Planul este de a construi un imobil cu trei subsoluri, parter, 11 etaje și un etaj tehnic, înalt de 60 de metri. La costurile curente de dezvoltare, realizarea acestui proiect, cu coeficienții urbanistici propuși, ar necesita o investiție estimată la peste 20 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News


Familia Rușanu mai deține în București și platforma industrială Comat Met din Sectorul 3, unde funcționează, printre altele, și fabrica de vopsele PPG România (fosta Deutek). În iunie, proprietarul platformei a solicitat un certificat de urbanism.

Rușanu controlează și lanțul de hoteluri de patru stele International, format din hotelul International Sinaia, cu 180 de camere, restaurantele Tirol, Cucina Sofia și Panoramic, plus 11 săli de conferință, dar și hotelul International din centrul Iașiului și International Bucharest.

EXCLUSIV Un investitor arab și un distribuitor de gaze chinez ridică în România un cartier cu 550 de apartamente, pe un teren ce a aparținut miliardarului israelian Beny Steinmetz CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un investitor arab și un distribuitor de gaze chinez ridică în România un cartier cu 550 de apartamente, pe un teren ce a aparținut miliardarului israelian Beny Steinmetz

În 2014, Dan Radu Rușanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul „Carpatica Asig“, alături de omul de afaceri Ilie Carabulea și de Marian Mârzac, fost membru al Consiliului ASF.

Rușanu a fost arestat preventiv timp de patru luni, pentru 11 fapte, printre care constituirea unui grup infracțional organizat și influențarea declarațiilor, favorizarea făptuitorului în formă continuată, folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite.

În iunie 2017, Rușanu a fost achitat definitiv de instanța supremă, iar Carabulea a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Dan Radu Rușanu a fost deputat și senator PNL, iar din anul 2013 a fost președinte al ASF.

EXCLUSIV Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea vând către Kaufland un teren valoros în zona de afaceri Pipera. Lotul - primit în schimbul parcului Plumbuita. Una dintre cele mai mari tranzacții ale Kaufland în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea vând către Kaufland un teren valoros în zona de afaceri Pipera. Lotul - primit în schimbul parcului Plumbuita. Una dintre cele mai mari tranzacții ale Kaufland în România

Sectorul birourilor a luat avânt după două tranzacții majore realizate în ultimele zile. NEPI Rockcastle a ajuns la un nou acord pentru vânzarea portofoliului său de birouri către AFI Europe, într-o tranzacție de circa 290 milioane de euro, iar conglomeratul chinez Fosun a finalizat achiziția complexului de birouri Floreasca Park de lângă Pasajul Pipera de la GLL Real Estate Partners pentru peste 100 milioane de euro.

Stocul de proprietăți de birouri scoase la vânzare devine tot mai mare cu companii precum Skanska, Portland Trust, River Invest, Revetas și, mai nou, GTC, în căutare de cumpărători pentru clădirile lor. De cealaltă parte, numărul cumpărătorilor care dispun de lichiditățile necesare s-a redus în ultimele luni, cu retragerea S Immo din tranzacția cu Skanska sau a Morgan Stanley și Shikun & Binui din tranzacția cu Atenor.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan radu rusanu
asf
birouri
carpatica asig