EXCLUSIV Familia Nusco începe un cartier rezidențial major în locul halelor de pe platforma Pipera. „Segmentul de piață căruia ne adresăm este mai puțin afectat de pandemie.“

EXCLUSIV Familia Nusco începe un cartier rezidențial major în locul halelor de pe platforma Pipera. „Segmentul de piață căruia ne adresăm este mai puțin afectat de pandemie.“
scris 31 iul 2020

Dezvoltatorul Nusco Imobiliara, controlat de familia italiană Nusco, a primit autorizația de construire a primei faze dintr-un cartier rezidențial care va avea, în total, peste 500 de apartamente și care va lua locul unora dintre halele fostului Combinat de Industrializare a Lemnului Pipera, București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Nusco a vândut teren și clădiri de pe platforma Pipera în valoare de peste 80 milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Familia Nusco a intrat pe piața românească în anii `90 prin achiziția fostei fabrici de prelucrare a lemnului din Pipera, pe care a transformat-o în producătorul de uși și ferestre Pinum. Acum, fabrica este în procedură de mutare, pentru a face loc unui ansamblu rezidențial format din 20 de blocuri cu patru etaje și peste 500 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro. Proiectul urmează să ocupe 5,5 hectare din fosta platformă industrială.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum



„S-a început cu lucrările de organizarea de șantier, care includ și curățarea zonei. Mai avem chiriași doar pe frontul stradal. Procedura de mutare a fabricii este în curs. Proiectul se va realiza în două etape, iar acum a fost autorizată prima fază, care se va desfășura pe 2,5 hectare. În septembrie vom comunica mai clar intențiile noastre“, a declarat, pentru Profit.ro, Vincenzo Aquino, COO al Nusco Imobiliara.

El spune că incertitudinile cauzate de epidemia de COVID-19 nu vor avea un impact major asupra segmentului rezidențial căruia Nusco i se dedică. „Ne vom adresa unei clase de clienți medie spre sus, un segment de piață mai puțin afectat“, menționează Aquino.


Cu acest proiect, familia Nusco se alătură unor investitori precum Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Dragoș Bîlteanu, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac zilnic naveta circa 100.000 de angajați.

Între 2015 și 2017, omul de afaceri Michele Nusco, cel care coordonează afacerile familiei Nusco în România, a încasat circa 82 de milioane de euro din vânzarea unor părți din fosta platformă Pipera. A început prin vânzarea turnului de birouri Nusco Tower cu 46 milioane de euro către Globalworth, a continuat cu vânzarea a 4 hectare de teren din fosta platformă către Portland Trust pentru circa 20 milioane de euro (lot pe care s-a construit Oregon Park) și s-a încheiat cu tranzacționarea a alte două loturi învecinate, tot din fosta fabrică Pipera și tot către Globalworth, la un preț de 16 milioane de euro (pe lotul de lângă Nusco Tower, Globalworth construiește acum turnul Globalworth Square). 

Nusco Imobiliara are în dezvoltare și ultimul bloc cu apartamente din cadrul proiectului Citta Residential Park, care se construiește pe un teren de 1,6 hectare cumpărat în 2006 – parte din platforma INCERC din Pantelimon. În complex sunt 5 blocuri a câte 92 de apartamente fiecare.

„Până în martie 2021 vom livra complet ultimul bloc din Citta. Se lucrează în continuare și cu vânzările suntem la 45-50% din blocul 5. Cu excepția lunilor martie și aprilie 2020, am vândut apartamente într-un ritm bun, având în vedere situația. Suntem mulțumiți“, adăugat reprezentantul Nusco.

ANALIZĂ INFOGRAFIC Regii mall-urilor din România. Schimbări în top, AFI Cotroceni urcă pe locul 1 la datorii. Cea mai dificilă perioadă din istoria de 20 de ani a pieței locale de retail. Cu ce bani au intrat marii proprietari în criză CITEȘTE ȘI ANALIZĂ INFOGRAFIC Regii mall-urilor din România. Schimbări în top, AFI Cotroceni urcă pe locul 1 la datorii. Cea mai dificilă perioadă din istoria de 20 de ani a pieței locale de retail. Cu ce bani au intrat marii proprietari în criză

Portofoliul de dezvoltări imobiliare al Nusco mai cuprinde și ansamblul Premio, format din două blocuri cu 32 de apartamente de lux în centrul Bucureștiului. În trecut, compania a mai dezvoltat  trei clădiri de birouri de dimensiuni mai mici în Floreasca și lângă Satul Francez.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a încrederii în piață, sentiment care s-a reflectat în volumul de vânzări de proprietăți din primul trimestru. În ciuda evoluției pozitive de la începutul anului, investitorii imobiliari preconizează o activitate tranzacțională mai slabă pe parcursul anului din cauza epidemiei de coronavirus.

Totuși, numărul tranzacțiilor imobiliare a crescut surprinzător de mult, în luna iunie, cu 16,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 46.800 de contracte, după două luni consecutive de scăderi abrupte cauzate de restricțiile impuse de COVID-19, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

EXCLUSIV FOTO Antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin au început săpăturile la cel mai scump ansamblu rezidențial al lor, pe un teren cumpărat de la milionarul Virgil Călina CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin au început săpăturile la cel mai scump ansamblu rezidențial al lor, pe un teren cumpărat de la milionarul Virgil Călina

Volumul de tranzacții din primele șase luni este într-o scădere nesemnificativă, de 1%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, recuperând decalajul de 4,5% apărut după primele cinci luni.

Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019. Numărul tranzacțiilor imobiliare s-a prăbușit în luna aprilie cu 33,8%, până la circa 27.000 de contracte, și a continuat în luna mai cu un minus de 27,8%.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
nusco
pinum
platforma pipera
nusco tower
citta