EXCLUSIV Familia El Solh, pepinieră de premieri și miniștri în Liban, care a vândut afacerea Caroli mexicanilor, intră pe piața imobiliară din România

EXCLUSIV Familia El Solh, pepinieră de premieri și miniștri în Liban, care a vândut afacerea Caroli mexicanilor, intră pe piața imobiliară din România

Frații Khaled și Talal El Solh

scris 11 nov 2019

Familia libaneză El Solh, care în 2017 și-a vândut afacerea Caroli Foods mexicanilor de la Sigma Alimentos, este în etapa finală de achiziție a clădirii de birouri Banu Antonache, din cartierul bucureștean Floreasca, de la Adval Asset Management, administratorul averii lui Dinu Patriciu, contra unui preț de circa 10 milioane de euro, au declarat surse din piața imobiliară pentru Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Frații Talal și Khaled El Solh, care au construit afacerea Caroli, intrată în topul celor mai mari producători din industria cărnii, provin dintr-o familie de politicieni libanezi. O rudă a celor doi a fost primul prim-ministru al Libanului, iar ulterior familia lor a mai dat alți trei premieri și o serie de miniștri.

Vânzarea Caroli Foods Group le-a adus suficient capital încât să aibă nevoie de plasamente, iar imobiliarele oferă printre cele mai bune randamente. Profit.ro a scris de luna trecută că Adval este aproape de vânzarea clădirii de birouri.

Imobilul tranzacționat de El Solh este amplasat pe strada Banu Antonache și a fost construit de firma Coltex Construct în 2006. În decembrie 2005, înainte de finalizarea construcției, fondul britanic de investiții Fabian a cumpărat clădirea de birouri, cu o suprafață de circa 4.500 de metri pătrați, la un preț de 12,3 milioane de euro, fiind prima sa achiziție în România. Proprietatea a ajuns în portofoliul omului de afaceri Dinu Patricuiu în decembrie 2008, când acesta a cumpărat toate proprietățile Fabian.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție: Libanezii de la CFH intră în România printr-o tranzacție care sparge borna de preț pe piața imobiliară. Au cumpărat Day Tower la un randament de sub 7% CITEȘTE ȘI Tranzacție: Libanezii de la CFH intră în România printr-o tranzacție care sparge borna de preț pe piața imobiliară. Au cumpărat Day Tower la un randament de sub 7%
Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Actorii tranzacției nu au răspuns solicitării Profit.ro de a comenta despre tranzacție.

Clădirea cu cinci etaje supraterane și două niveluri de parcări subterane are chiriași precum Opel, Cushman & Wakefield Echinox și BNP Paribas. Tranzacționarea clădirii Banu Antonache este așteptată să fie definitivată până la finalul acestui an, potrivit informațiilor Profit.ro.


Actualul vânzător este Adval Asset Management, compania lui David Hayward, fost bancher în cadrul Morgan Stanley și consilier în afaceri imobiliare al lui Dinu Patriciu. Adval a refinanțat clădirea de birouri la finalul anului 2016, printr-un credit de 6,7 milioane de euro de la Banca Transilvania, și a scos proprietatea la vânzare.

Printre investitorii interesați de achiziția imobilului s-au numărat grecii de la Zeus Capital, dar și antreprenorul sucevean Vasile Armenean, care și-a vândut anul trecut afacerea cu înghețată Betty Ice către Unilever, potrivit surselor Profit.ro.

EXCLUSIV VIDEO Profit TV Cea mai mare afacere imobiliară a anului. Shikun & Binui, controlat de un comerciant de diamante, semnează. Surse Profit.ro: Tranzacție pentru Hermes Business Campus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Profit TV Cea mai mare afacere imobiliară a anului. Shikun & Binui, controlat de un comerciant de diamante, semnează. Surse Profit.ro: Tranzacție pentru Hermes Business Campus

Frații El Solh nu sunt primii antreprenori din industria cărnii care au intrat pe piața imobiliară după ieșirea din afacerea care i-a consacrat. Omul de afaceri Dorin Mateiu, care tot în 2017 a vândut producătorul de mezeluri Elit și Vericom gigantului american Smithfield Foods, a cumpărat anul acesta de la JC Flowers & Co fostul sediu central al Piraeus Bank (actuala First Bank) din zona Piața Victoriei, contra unui preț de 20 milioane de euro.

După decesul lui Dinu Patriciu, firma lui Hayward a preluat administrarea activelor imobiliare în valoare de peste 100 de milioane de euro pe care omul de afaceri le avea în România. Treptat, acestea au fost vândute sau sunt în curs de vânzare.

Prima vândută a fost clădirea de birouri Evo Center din Pipera către Itzhak și Lilya David, în august 2015. Un an mai târziu s-a vândut o vilă transformată în spații de birouri de pe strada General Berthelot, iar în 2017 Globe Trade Centre (GTC) a plătit 9 milioane de euro pe Cascade Offices din zona Pieței Victoriei și Alpha Bank a preluat Cubic Center din Pipera, în contul unei datorii. Recent, Profit.ro a scris în exclusivitate că omul de afaceri Dan Șucu a cumpărat de la Adval sediul și tipografia grupului de presă Adevărul, pentru 4,75 milioane de euro.

Moștenitorii lui Dinu Patriciu mai au încă două clădiri de birouri în București, un depozit folosit de fosta rețea de retail Mic.ro și apartamente în ansamblul rezidențial New Town din zona Dristor.

viewscnt
Afla mai multe despre
el solh
caroli foods
adval
dinu patriciu
banu antonache