Compania Eurovet Logistics, unicul distribuitor al producătorului de hrană pentru animale Royal Canin din România, trece la un sistem de livrare de tip „cross-docking“, într-un nou depozit pe care îl construiește acum Logicor în Mogoșoaia, și închide centrele de distribuție pe care le are în Deva și Roman, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Cross docking permite optimizarea timpului de stocare, presupunând că marfa nu rămâne în depozit sau că, atunci când ajunge, este livrată direct către clienți.
Tranzacția dintre Eurovet și Logicor a fost intermediată de echipa lui Laurențiu Duică, senior vice president în cadrul companiei de consultanță imobiliară Avison Young.
CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante Eurovet Logistics, afacerea medicului veterinar constănțean Marius Vișinoaia, are închiriat un depozit de 3.700 de metri pătrați în cadrul parcului logistic Logicor Bucharest I din Mogoșoaia și urmează să se mute într-unul de circa 5.000 de metri pătrați în același parc, dar într-o clădire aflată acum în construcție.
„Ne schimbăm sistemul de livrare într-unul de tip cross-docking. Noi mai avem un depozit în Deva și unul în Roman, dar vom muta toate stocurile din țară în depozitul din Mogoșoaia, iar livrarea va fi realizată cu camioane de acolo. Locațiile din Deva și Roman vor fi închise. Este, într-adevăr, o creștere a spațiului de depozitare din Mogoșoaia, dar, coroborat cu închiderea depozitelor din țară, e o scădere a suprafeței pe care o închiriem. Totuși, ca volum, rămâne o creștere, deoarece depozitul din Mogoșoaia e mai înalt“, a declarat, pentru Profit.ro, Marius Vișinoaia, proprietarul Eurovet Logistics.
Distribuitorul, cu o istorie de 9 ani, are drept client compania Royal Canin, divizia de servicii pentru animale de companie a familiei americane Mars, alături de brandurile Pedigree și Sheba. Pentru a se asigura că Eurovet respectă standardele de depozitare, reprezentanții Royal Canin auditează anual compania.
Platforma logistică Logicor, deținută de fondul suveran China Investment Corporation (CIC), este în curs de finalizare a unui clădiri cu o suprafață de circa 35.000 de metri pătrați ce vine în completarea celor 3 deja existente, care totalizează circa 83.000 de metri pătrați.
În paralel, Logicor este în proces de autorizare a unei noi hale de depozitare, lângă fabrica Henkel din Pantelimon, potrivit surselor Profit.ro.
Contactați de Profit.ro, reprezentații Logicor nu au dorit să comenteze.
Întregul portofoliu local al Logicor are o suprafață închiriabilă totală de peste 180.000 de metri pătrați și are printre chiriași companii precum IKEA, Coca-Cola, DPD, Profi Rom Food, Heineken sau CTDI. Rețeaua este prezentă cu depozite lângă București, Ploiești și Timișoara și are la dispoziție peste 100 de hectare de teren dedicat extinderii, inclusiv în Brașov și Sibiu.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiica mijlocie a lui George Becali lansează, în zona corporațiilor din Pipera, primul său proiect de la intrarea în imobiliare CIC, al doilea cel mai mare fond suveran din lume ca valoare a activelor administrate, a intrat pe piața românească în 2017 printr-o tranzacție catalogată cea mai mare din istoria pieței imobiliare europene. Fondul suveran a plătit americanilor de la Blackstone un preț de 12,25 miliarde de euro pentru portofoliul european de spații logistice Logicor. Parcurile logistice românești fuseseră achiziționate, în trecut, de la Immofinanz.
Ulterior achiziției, investitorii chinezi au scos la vânzare cele patru proprietăți din România, localizate în Mogoșoaia, Pantelimon, Ploiești și Timișoara, la un preț estimat de Profit.ro la peste 70 milioane de euro.
Oferte de cumpărare au depus, printre alții, dezvoltatorii imobiliari CTP, WDP și Globalworth, potrivit surselor Profit.ro, însă, în ciuda propunerilor atractive, chinezii au decis să renunțe la vânzare în partea a doua a anului 2019.
Fondul suveran al Chinei, CIC, administrează active ce depășesc 1.000 de miliarde de dolari, de peste patru ori mai mare decât Produsul Intern Brut al României. CIC este al doilea fond suveran ca mărime din lume, după fondul suveran al Norvegiei. Valoarea portofoliului românesc al CIC este insignifiantă în bilanțurile sale contabile, dar imensă pentru imaginea pieței locale, prin anvergura investitorului.