Compania Number One, deținută de fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir și de fiul acestuia, Bogdan Dragomir, se pregătește să înceapă, în această toamnă, construcția unui nou ansamblu rezidențial în zona corporațiilor din Pipera, cel mai mare proiect dezvoltat de familie până acum, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Familia Dragomir a cumpărat, în septembrie 2018, un teren în suprafață de 4.878 de metri pătrați în spatele complexului comercial Pipera Plaza și al clădirilor de birouri unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier, eMAG, Altex.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pe acest lot, investitorul proiectează un complex rezidențial format din două corpuri de clădiri a câte 7 etaje și subsol comun, care va cuprinde un total de 114 apartamente și un număr de 152 de locuri de parcare. Suprafața construită a proiectului va fi de 1.950 de metri pătrați, la un coeficient de utilizare a terenului de 2,2.
„În această toamnă ne propunem să începem lucrările. Prețul materialelor de construcție a luat-o razna și e greu să mai estimăm bugetul de investiții până la momentul achiziției materialelor. Se schimbă totul de pe o zi pe alta. Ca număr de apartamente, acesta ar fi cel mai mare proiect al nostru și ca valoare, probabil, va ajunge să fie cel mai mare, la prețurile actuale. Ne vom adresa aceluiași segment de cumpărători, mediu – plus, cum ne-am poziționat și cu proiectul Herăstrău Parkview“, a declarat, pentru Profit.ro, Bogdan Dragomir.
Familia Dragomir a finalizat, în această vară, proiectul Herăstrău Parkview, construit în spatele hotelului Phoenicia Grand, din Băneasa. Bogdan Dragomir spune că mai are de vândut 20% din blocul cu 72 de apartamente, al cărui cost de dezvoltare a fost estimat la 14 milioane de euro.
Investitorul mai deține și hotelul de patru stele Crystal Palace din zona Aviației, construit în 2003 și renovat în 2018, care are 74 de camere.
Noul proiect al familiei Dragomir este amplasat într-o zonă în plină dezvoltare. Profit.ro a scris că nemții de la Kärcher România construiesc lângă Porsche București Nord un sediu cu depozit. Lângă proiectul Kärcher, omul de afaceri Dragoș Bîlteanu vrea să construiască un ansamblu rezidențial cu 1.600 de apartamente. În apropiere, George Becali și ginerele său, Mihai Theodor Mincu, pregătesc dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu 196 de apartamente, iar Ali Madadi deține un teren de circa 12 hectare, cumpărat la licitație, pe care analizează dacă să îl dezvolte sau să îl vândă. De asemenea, grupul Neocity transformă în bloc cu circa 200 de apartamente un proiect mai vechi de birouri pe care intenționa să îl dezvolte în zonă. (pentru detalii, accesați harta interactivă de mai jos)
Bogdan Dragomir estimează o scumpiere a locuințelor în perioada următoare. „Prețul de vânzare al locuințelor nu are cum să nu crească, pentru că nu doar prețul materialelor crește, dar și forța de muncă e tot mai scumpă. Probabil că dezvoltatorii imobiliari nu vor mai avea marjele de profit din anii trecuți. Ne aliniem și noi la ce se întâmplă în Europa. Cine mai crede în marjele de acum 15 ani se înșală. Cine a construit serios și legal, nici în ultimii 2 ani nu a mai avut marjele de peste 30%, din trecut“, consideră Dragomir.
În primul semestru din acest an au fost date în folosință 31.355 de locuințe la nivel național, cu 5,3% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Doar în regiunea București-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuințe, în creștere cu circa 2% față de primul semestru din 2020, când a fost stabilit un record absolut de livrări al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la Institutul Național de Statistică.
Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 42% mai mare în luna august, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 62.000 de contracte, după ce luna corespondentă din 2020 începea să își revină din șocul cauzat de criza sanitară. Evoluția marchează un an de creșteri lunare consecutive din august 2020 încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.
Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.