Investitorul imobiliar Eden Capital Development, care a dezvoltat peste 1.000 de apartamente în București, pregătește construcția unui ansamblu rezidențial cu 400 de apartamente pe un teren din cartierul de lux Pipera, cumpărat de la omul de afaceri Bogdan Savin, revenit, anul trecut, în atenția publică după ce - conform relatărilor publice - ar fi pretins că un polițist i-ar fi cerut mită de 1,1 milioane de euro ca să îi claseze un dosar.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Eden Capital Development, firmă deținută de Dan Liviu Marius (70%) și de Abu Lail Akram (30%), s-a asociat pentru realizarea acestui proiect cu Alpha Residence, a investitorului imobiliar Simion Marcel Ștefan.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Anul trecut, Eden Capital Development a cumpărat, la licitație, mai multe terenuri, comasate acum într-un lot cu o suprafață de circa 3 hectare de pe strada Erou Iancu Nicolae nr. 10, la un preț de peste 7 milioane de euro, în cadrul procedurii de insolvență a firmei Ager Leasing, loturile fiind grevate anterior de o ipotecă de rang I în favoarea BCR, arată documentele analizate de Profit.ro. Terenul este amplasat peste drum de școala privată Little London, fondată de fostul tenisman Florin Segărceanu.
Firma Ager Leasing este deținută integral de omul de afaceri Bogdan Savin, care a revenit, anul trecut, în atenția publică după ce - conform relatărilor publice - ar fi pretins că un polițist i-ar fi cerut mită de 1,1 milioane de euro ca să îi claseze un dosar. În 2006, compania sa, Ager Leasing, a vândut Ministerului de Interne 6.000 de mașini Dacia Logan. Firma a avut contracte similare cu mai multe instituții publice.
Pe terenul din Pipera, investitorii imobiliari au demarat procesul de autorizare a unui complex rezidențial format din 3 corpuri de clădiri, cu câte 4 etaje, care vor cuprinde 400 de apartamente, magazine, SPA, sală de fitness și zonă de tratamente. În plus, complexul va beneficia de 921 de locuri de parcare în subteran, pentru cei 1.190 de locuitori ai ansamblului și 483 de utilizatori ai SPA-ului estimați. Valoarea de investiție în acest proiect a fost calculată la 48,4 milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
„Proiectul este la nivel de autorizare și se lucrează la concept, dar nu pot oferi detalii suplimentare“, a declarat, pentru Profit.ro, Răzvan Munteau, administratorul Eden Capital Development.
Cei doi parteneri de dezvoltare propun realizarea construcției într-o singură fază astfel: corpul A cu 240 de apartamente, corpul B cu 88 de unități rezidențiale și corpul C cu 72 de locuințe. Proiectarea complexului este asigurată de biroul de arhitectură a lui Dorin Ștefan.
Eden Capital Development are în dezvoltare peste 1.500 de apartamente doar în ansamblul Cortina North din Pipera, însă Profit.ro a scris în exclusivitate că a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu RAMI Dacia pentru a prelua fosta fabrică de diamante sintetice din spatele complexului AFI Cotroceni, în locul căreia se pot construi peste 1.300 de apartamente.
Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 17% mai mare în luna iunie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 54.000 de contracte, în ciuda faptului că luna corespondentă din 2020 nu a fost deloc afectată de criza sanitară cauzată de pandemie. Aceasta este a 11-a lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.
Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.