Dezvoltatorul imobiliar CTP, care deține în România proprietăți în valoare de peste 1,6 miliard de euro, planifică extinderea CTPark Bucharest Chitila cu o nouă hală, în suprafață de circa 25.000 de metri pătrați, despre care sursele Profit.ro spun că ar fi pre-contractată în proporție de cel puțin 50%, posibil de chiriași care funcționează deja în parc.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
CTP deține în Chitila un teren cu o suprafață totală de 20,5 hectare, cu acces la Șoseaua de Centură a Bucureștiului. Pe o parte din teren a fost construit și funcționează parcul CTPark Bucharest Chitila, care dispune de depozite cu o suprafață cumulată de circa 57.500 metri pătrați.
Acum, dezvoltatorul imobiliar planifică realizarea unei noi hale cu spații de depozitare și birouri la mezanin, cu o suprafață de aproape 25.000 de metri pătrați, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Valoarea estimată a investiției în această extindere este de circa 8,5 milioane euro.
Sursele Profit.ro din piața imobiliară spun că noua strategie a CTP împiedică dezvoltările cu caracter speculativ, adică fără chiriași, și că viitoarea hală din Chitila este deja promisă cel puțin în proporție de 50% unor chiriași, cel mai probabil dintre clienții care funcționează deja în cadrul parcului.
Printre chiriașii existenți ai CTPark Bucharest Chitila se numără RTC Proffice Experience, MSL Logistic Services Distribution, Europharm Holding, Vrancart, Logicom Information Technology Distribution și Euroest Car.
Contactați de Profit.ro pentru detalii despre acest proiect, reprezentanții CTP nu au dorit să comenteze.
Noul depozit planificat de CTP se va construi în spatele proiectului logistic Spaceplus West dedicat IMM-urilor, al belgienilor de la Speedwell, care este închiriat în proporție de 50%.
CTP a fost fondată în 1998 de Remon Vos, Eddy Maas și Johan Brakema. În 2019, Remon Vos a devenit unicul acționar al CTP și în 2021 a listat compania la bursa din Amsterdam unde a ajuns la o capitalizare de 6,6 miliarde de euro. Participația de circa 75% pe care o mai deține în cadrul CTP i-a conferit lui Remon Vos locul 5 în topul celor mai bogați olandezi, cu o avere estimată la 4,4 miliarde de euro de publicația Quote 500.
În România, CTP deține parcuri industriale și logistice cu o suprafață totală de 2,5 milioane de metri pătrați, echivalentul a peste 22% din volumul total gestionat de companie la nivel european. Valoarea proprietăților deținute de grup în România se ridică la 1,6 miliarde de euro și reprezintă 16% din valoarea întregului portofoliu CTP, având a doua cea mai mare pondere după Cehia.
CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 11,2 milioane de metri pătrați de spații în zece țări.