EXCLUSIV Cristian Stancu, proprietarul constructorului Maristar Com, reparatorul podului de la Cernavodă, se extinde puternic în imobiliare

EXCLUSIV Cristian Stancu, proprietarul constructorului Maristar Com, reparatorul podului de la Cernavodă, se extinde puternic în imobiliare
scris 10 sep 2021

Omul de afaceri Cristian Stancu (38 de ani), proprietarul Maristar Com, care reabilitează podul de la Cernavodă, este în curs de finalizare a actelor necesare construirii celui mai mare proiect rezidențial pe care l-a realizat până acum, un cartier cu 300 de vile evaluat la 35 de milioane de euro, integrat cu un complex de evenimente construit cu 15 milioane de euro, lângă Ploiești, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Investitorul a mai livrat, până acum, peste 600 de unități locative în alte proiecte.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dezvoltatorul are în proprietate un teren de 12,5 hectare, cumpărat cu 1,5 milioane de euro și amplasat în localitatea Păulești de lângă Ploiești. Pe acest lot tocmai a finalizat construcția complexului de evenimente Ramatuelle, o investiție evaluată la 15 milioane de euro, formată din 4 săli de evenimente, un lac artificial, terasă și piscină.

Urmărește-ne și pe Google News

În continuarea saloanelor pentru evenimente, Cristian Stancu își propune să înceapă în această toamnă MRS Residence Country, un complex care integrează construcțiile de tip duplex și cele single prin edificarea a circa 300 de vile. Proiectul este evaluat la 35 de milioane de euro și urmează a fi realizat etapizat pe parcursul a 3 ani, potrivit lui George Vlasie, directorul general al Maristar Com.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Până anul următor este programată livrarea primelor unități locative, din care au fost semnate 50 de precontracte.

Maristar Com a raportat anul trecut cele mai bune rezultate din istoria de 14 ani a companiei, o cifră de afaceri de 141 de milioane de lei, în creștere cu circa 22% comparativ cu rezultatele din 2019, și un profit de 2,5 ori mai mare, ajuns la peste 20 de milioane de lei.

George Vlasie pune evoluția pe seama dezvoltării activității pe segmentul lucrărilor de infrastructură. El estimează o creștere de circa 10% a cifrei de afaceri în 2021, considerat un an de consolidare a afacerii, pe fondul extinderii proiectelor din infrastructură.

Extinderea companiei s-a realizat începând cu 2013-2015, când s-a început cu construcția de proiecte industriale de anvergură pentru clienți precum CTP sau Cefin. Acum, cele mai importante proiecte de infrastructură în care este implicată compania Maristar au o valoare de peste 130 de milioane de lei. Maristar a câștigat două licitații mari: reabilitarea podului rutier de la Cernavodă, un  contract în valoare de 66,8 milioane de lei fara TVA, și reabilitatea podului rutier Borcea, un  contract în valoare de 67,7 milioane de lei fara TVA.

EXCLUSIV Mihai Lucian Palaz îngroașă rândul investitorilor imobiliari care transformă clădirile de birouri în apartamente. „COVID-ul a schimbat radical decizia investitorilor. Faptul că se lucrează de acasă reprezintă principala modificare.\ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mihai Lucian Palaz îngroașă rândul investitorilor imobiliari care transformă clădirile de birouri în apartamente. „COVID-ul a schimbat radical decizia investitorilor. Faptul că se lucrează de acasă reprezintă principala modificare."

Compania a derulat peste 100 de proiecte civile, industriale și de infrastructură, are peste 100 de angajați și o flotă cu peste 100 de utilaje și instalații. Până acum, a livrat peste 600 de unități locative în proiecte localizate în Otopeni, Băneasa, Sisești și Ploiești, la care se adaugă 7 spații comerciale. Cel mai mare ansamblu rezidențial este Maristar Residence Smart din Ploiești, cu 360 de apartamente dispuse în 7 blocuri, finalizat anul acesta. Tot în Ploiești, compania dezvoltă ansamblul Maristar Residence Village, unde pe un teren de 4 hectare s-a realizat o primă etapă formată din 2 blocuri și duplexuri cu un total de 94 de apartamente, proiectul urmând a continua pe următorii 3 ani.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 42% mai mare în luna august, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 62.000 de contracte, după ce luna corespondentă din 2020 începea să își revină din șocul cauzat de criza sanitară. Evoluția marchează un an de creșteri lunare consecutive din august 2020 încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
cristian stancu
maristar com
ramatuelle
mrs residence country