EXCLUSIV Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu Daniel Șoldea și pregătește apartamente de lux într-o zonă extrem de fierbinte

EXCLUSIV Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu Daniel Șoldea și pregătește apartamente de lux într-o zonă extrem de fierbinte

Amplasamentul terenului lui Iordăchescu și Șoldea în raport cu vecinătățile

scris 21 feb 2022

Omul de afaceri Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu investitorul imobiliar Daniel Șoldea cu scopul de a dezvolta un bloc cu apartamente de lux în cartierul de afaceri Pipera din București, unde au mai anunțat proiecte o serie de investitori imobiliari precum Sorin Crețeanu, Gabriel Popoviciu și One United Properties, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Anul trecut, cei doi investitori s-au asociat, cu părți egale, într-o firmă care pregătește construirea unui bloc cu 4 etaje în planul secund al Șoselei Fabrica de Glucoză, care prelungește autostrada A3 în zona de afaceri Pipera. (pentru o mai bună vizualizare a zonei, vedeți infograficul de mai jos)

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Aprecierea valorii în timp a unei proprietăți – motivul principal pentru care avem atât de mulți investitori. Cerere foarte mare pentru produse imobiliare premium CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Aprecierea valorii în timp a unei proprietăți – motivul principal pentru care avem atât de mulți investitori. Cerere foarte mare pentru produse imobiliare premium

Iordăchescu și Șoldea dețin aici un teren de circa 2.000 de metri pătrați pe care și-au propus să construiască un bloc cu o suprafață desfășurată de aproape 4.000 de metri pătrați.

„Sperăm să demarăm lucrările până la începutul lunii septembrie, în funcție de eliberarea autorizației de construire. Dacă nu se va prelungi suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale (de sector, n.red.), maximum 50 de apartamente de lux vor fi edificate pe acest teren. Bugetul este între 3,5 și 4 milioane de euro“, a declarat, pentru Profit.ro, Daniel Șoldea.

Cei doi parteneri sunt interesați să acumuleze o suprafață mai mare de teren în zona Fabrica de Glucoză, cu scopul extinderii, spune Șoldea, însă mai sunt „foarte puține“ parcele disponibile pentru achiziție în vecinătate.

EXCLUSIV Indotek, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, semnează o nouă tranzacție în România. Cumpără o mare clădire de birouri care a trecut prin portofoliul lui Dinu Patriciu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Indotek, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, semnează o nouă tranzacție în România. Cumpără o mare clădire de birouri care a trecut prin portofoliul lui Dinu Patriciu

Pentru anul acesta, în zona Fabrica de Glucoză, sunt anunțate două proiecte rezidențiale majore dezvoltate de Sorin Crețeanu și Gabriel Popoviciu, cu un total de 1.400 de apartamente. Cel mai mare proiect, anunțat pentru această primăvară, este al lui Sorin Crețeanu, care a transmis Profit.ro că va demara construcția unui ansamblu cu 800 de apartamente. La rândul său, Gabriel Popoviciu vrea să înceapă, în a doua jumătate a acestui an, construcția unui complex rezidențial cu peste 750 de apartamente, evaluat la 120 de milioane de euro.

Terenurile din zona Fabrica de Glucoză au făcut parte dintr-o proprietate mai mare, de 23,4 hectare, despre care presa a relatat că ar fi fost primită în 2005 de avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea de la Primăria Municipiului București în schimbul unui teren de 9,3 hectare, care se află pe fundul lacului Plumbuita și în parcul Plumbuita.

Cei doi avocați au vândut din acest teren loturi de peste 35 de milioane de euro în ultimii ani, potrivit surselor Profit.ro. One United a semnat un contract cu Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea pentru achiziția unui teren de circa 2,7 hectare, contra unei sume de 20,6 milioane euro, în aceeași zonă. Lângă proprietatea promisă One United, ei au vândut un teren de 1,7 hectare către Kaufland, într-o tranzacție de peste 11 milioane de euro, semnalată în premieră de Profit.ro.

EXCLUSIV FOTO Familia Micșunescu ridică primul său proiect rezidențial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Micșunescu ridică primul său proiect rezidențial

Și omul de afaceri Gabriel Popoviciu, proprietarul complexului comercial Băneasa, a preluat de la cei doi avocați o parte din teren și a început dezvoltarea ansamblului rezidențial Belvedere Residences. Până în vara anului 2019, Popoviciu a construit aici 640 de apartamente, după care a vândut proiectul, cu peste 15 milioane de euro, către London Partners, care continuă lucrările.

Peste drum de proiectul lui Sorin Crețeanu, frații Răvzan și Bogdan Ghiță construiesc ansamblu rezidențial Yacht Kid, cu peste 200 de apartamente premium și, tot aici, omul de afaceri Andrei Ceaușescu a acumulat terenuri pentru construcția a câteva sute de apartamente premium. În această arie, peste drum de Muzeul Aviației, grupul Nordis a început construcția unui proiect exclusivist cu 51 de apartamente.


Cătălin Iordăchescu este proprietarul rețelei de amanet și schimb valutar Tezaur, care are 52 de agenții în București. Rețeaua Tezaur a avut, în 2020, o cifră de afaceri de 9,3 milioane euro, cea mai mare de la înființare. Iordăchescu deține și compania Romconsulting, unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, alături de Practic, Romarta, Universal și Meteor. Prin această firmă, Iordăchescu are scoase la vânzare clădirea de birouri Grand Offices din Floreasca, la un preț de 8,8 milioane euro, și fostul sediu al Petrolexportimport din Unirii, transformat în aparthotel cu 50 de camere, la un preț de vânzare de 8 milioane de euro.

Daniel Șoldea este activ pe piața imobiliară din București și Constanța. El mai construiește un ansamblu rezidențial premium, alături de Constantin Piti, în locul fostei fabrici de ciocolată Regina Maria din cartierul bucureștean Timpuri Noi. Mai realizează, în parteneriat cu Andrei Ceaușescu, ansamblul Olimp Sea View din stațiunea Olimp și pregătește actele pentru construcția unui nou ansamblu cu peste 300 de apartamente lângă proiectul său Virtuții Park, finalizat în cartierul Crângași.

Anul trecut s-a livrat, estimativ, un volum de aproximativ 18.000 de locuințe noi în București și împrejurimi, rezultat cu circa 10% sub nivelul record înregistrat în 2020, conform calculelor companiei de consultanță imobiliară SVN. Din acest volum, un procent mic, de doar 3,5%, revine segmentului premium și de lux al pieței rezidențiale.

Această nișă a înregistrat unele dintre cele mai bune rezultate din istoria pieței rezidențiale autohtone. Peste 500 de locuințe premium și de lux au fost predate anul trecut în București, un nivel record pentru perioada post-decembristă, în principal datorită finalizării unor proiecte de mari dimensiuni. Adițional acestora, alte câteva sute de unități premium și de lux se află în construcție și ar urma să fie livrate în anii următori, segmentul de profil trecând astfel prin cea mai bună periada a sa, într-un context general în care cererea pentru locuințe cu suprafețe mai mari a crescut și ca urmare a pandemiei COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
catalin iordachescu
daniel soldea
tezaur
romconsulting