EXCLUSIV Argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii complexului de creștere a porcilor Macro Suin, intră pe piața rezidențială din București

EXCLUSIV Argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii complexului de creștere a porcilor Macro Suin, intră pe piața rezidențială din București

Așa va arăta proiectul Macro. În fotografie, Cătălin Ene, administratorul Macro Suin

scris 22 iul 2021

Oamenii de afaceri argeșeni Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii complexului de creștere a porcilor Macro Suin, au început lucrările de construcție la primul lor proiect rezidențial de pe piața imobiliară bucureșteană, după ce au finalizat câteva sute de apartamente în Pitești, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania Macro SRL, împărțită de cei doi antreprenori, pregătește un bloc cu 5 etaje și 54 de apartamente pe Șoseaua București – Târgoviște, nr. 38C, o investiție, calculată de Profit.ro, la circa 4,5 milioane de euro. La parterul blocului vor fi amenajate spații comerciale cu o suprafață de circa 300 de metri pătrați și vor fi asigurate 88 de locuri de parcare.

Urmărește-ne și pe Google News
Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

„Au început lucrările. Suntem la primul proiect în București. La Pitești am mai făcut 3 blocuri cu 4 etaje [pe lângă Găvana Towers, cu 162 de apartamente, n.red.]. Unul chiar în centrul Piteștiului este în curs de finalizare“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții companiei Macro.

Proiectul din cartierul bucureștean Străulești este realizat pe un teren cu o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați și se învecinează cu un alt ansamblu rezidențial aflat în construcție, denumit Magnolia Urban Residence, cu 170 de apartamente, dezvoltat de importatorul pentru finisaje și amenajări Profilux, care face, tot aici, un complex cu 16 vile. Proiectul Macro este la 200 de metri distanță de noul complex Kaufland, Lidl, Pepco Străulești, de lângă Șoseaua de Centrură a Bucureștiului.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Principala afacere a lui Ene și Cîrstea este Macro Suin din Argeș, descendentă a Avicola Costești, care anul trecut a vândut produse din carne în valoare de 12,4 milioane euro, ceea ce i-a adus un profit record de aproape 3 milioane euro.

Complexul Macro Suin înglobează o fermă de porci, cu 12 hale în suprafață de 2.000 de metri pătrați fiecare, întinsă pe o suprafață de 6 hectare, cu o capacitate de populare de peste 1.800 de scroafe și o producție de peste 50.000 de capete anual; o fabrică de nutrețuri combinate care asigură hrana pentru cele peste 20.000 de capete ce populează simultan ferma (moara fabricii asigură o productivitate de 5 tone/oră). Din 2014, complexul are și un abator cu o capacitate de abatorizare de 60 de capete/oră.

Carnea ajunge în lanțurile Metro, Auchan, Carrefour și Cora, plus în fabrici de mezeluri precum Marisan, Radic Star sau Scandia Sibiu. Macro Suin are și un depozit de cereale cu o capacitate de 20.500 de tone.

O serie de antreprenori români au început să facă plasamente imobiliare pe piața din București în ultimii ani. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Dorin Mateiu din Alba, Ovidiu Buluc din București, Vasile Armenean din Suceava, Gheorghe Buzdugan din Cluj,  Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați.

EXCLUSIV FOTO Fosta fabrică de diamante RAMI Dacia, construită cu spionii români ai lui Pacepa - demolată. Terenul, vândut pentru un proiect rezidențial cu peste 1.300 de apartamente. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fosta fabrică de diamante RAMI Dacia, construită cu spionii români ai lui Pacepa - demolată. Terenul, vândut pentru un proiect rezidențial cu peste 1.300 de apartamente. "Ceaușescu mi-a ordonat să construiesc o «tabrică»"

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 17% mai mare în luna iunie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 54.000 de contracte, în ciuda faptului că luna corespondentă din 2020 nu a fost deloc afectată de criza sanitară cauzată de pandemie. Aceasta este a 11-a lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
catalin ene
sorin mihai cirstea
macro suin