Divizia imobiliară a Alfa Group, holding deținut de omul de afaceri Alin Niculae, planifică extinderea cu proiecte rezidențiale la nivel național, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Tocmai a lansat o nouă etapă de construcția a complexului Cloud 9 din Pipera, care va pune pe piață 612 apartamente.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
„Strategia noastră pe viitor este să dezvoltăm locuințe la un standard ridicat și în afara Bucureștiului. Dorim să ne extindem la nivel național“, a declarat, pentru Profit.ro, Răzvan Brasla, CEO Cloud9 Residence.
Alfa Group a început recent construcția fazei a doua a complexului Cloud 9 din zona Pipera a Bucureștiului, care presupune o investiție de 90 de milioane de euro. Noua etapă, denumită Evolution, cuprinde 3 blocuri cu 612 apartamente a căror livrare este programată pentru trimestrul 4 din 2026, plus o clădire separată care va găzdui o școală privată pe o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați, pentru care urmează să se face o licitație cu jucătorii mari din piață, și o sală de fitness pe 1.000 de metri pătrați. În plus, se va construi și o clădire specială pentru spații comerciale.
Cloud 9 este construit în locul fostului centru logistic al grupului grecesc Atlas Corporation, cunoscut pentru dezvoltarea brandului de vopsele Apla pe piața românească.
În 2018, Atlas a vândut o primă bucată de teren, de circa 20.000 de metri pătrați, din această proprietate către Akcent Development, divizia imobiliară a omului de afaceri Alin Niculae, proprietarul distribuitorului de motorină Oscar Downstream. Niculae a dezvoltat în loc complexul rezidențial Cloud9 cu 820 de apartamente.
Ulterior, același investitor a mai plătit către Atlas circa 17,5 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro, pentru un teren cu depozite în suprafață de circa 35.000 de metri pătrați care vine în completarea Cloud9.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Speedwell, deținut de milionari din Belgia, pregătește un proiect mixt de 130 de milioane de euro în Pipera, care cuprinde și un nou spital Regina Maria Noul teren a fost împărțit în două și pe el se vor construi Cloud 9 Evolution cu 612 apartamente, plus 512 apartamente în faza a treia.
Omul de afaceri Alin Niculae este proprietarul Oscar Downstream, cel mai mare distribuitor independent de motorină din România, și al dezvoltatorului imobiliar Akcent Development, care a construit până acum circa 15.000 de apartamente în București.
Alin Niculae și-a grupat firmele pe care le gestionează într-un holding denumit Alfa Group și l-a adus la conducerea sa pe avocatul Mihai Măcelaru, cu o experiență considerabilă pe piațele de fuziuni și achiziții și imobiliare. În cadrul acestui grup, Francisca Grigorescu și Angelo Niculae, copiii lui Alin Niculae, ocupă pozițiile de investment associate. Divizia imobiliară a grupului, denumită Akcent Development, a anunțat investiții de 300 de milioane de euro în piața rezidențială pentru următorii ani.
Alfa Group care reunește mai multe companii, cele mai cunoscute fiind Oscar Downstream (Petrol & Gaze), Akcent Development (Imobiliare) și Onix Asigurări (Asigurări de garanții corporate).
Numărul locuințelor finalizate în București și împrejurimi în prima jumătate a acestui an a fost mai mic cu aproximativ 23%, comparativ cu rezultatul înregistrat în prima jumătate a lui 2023.
Compania de consultanță imobiliară SVN România a estimat că în 2024 ar putea fi livrate aproximativ 17.500 de locuințe noi în București și împrejurimi, în funcție de respectarea graficelor de dezvoltare, un rezultat care, dacă s-ar înregistra, ar marca o scădere de circa 16,5% față de volumul de livrări înregistrat în 2023.
În același timp, numărul caselor și apartamentelor vândute în București și împrejurimi în primele opt luni din acest an este în creștere cu aproape 19% față de perioada similară a anului anterior.
„Suprafața autorizată spre construire în proiecte rezidențiale s-a redus la aproximativ jumătate în ultimii ani în București, într-un context de creștere anuală a numărului de locuințe vândute cu peste 25% în primele șase luni din acest an. Scăderea numărului de locuințe noi finalizate pe o perioadă de mai mulți ani, coroborată cu creșterea tranzacțiilor, va duce la o creștere semnificativă de prețuri, Cluj – Napoca fiind un exemplu în acest sens. Piața rezidențială din București trece în prezent prin cel mai bun moment din punct de vedere al accesibilității cumpărării unei noi locuințe, însă această situație nu se va menține dacă parametrii actuali ai pieței rămân neschimbați”, consideră Victor Vremera, COO SVN Romania.