EXCLUSIV AFI Europe pregătește terenul pentru un proiect imobiliar mixt de anvergură, în spatele mall-ului din Cotroceni, cu PUZ propriu. Demolează o fostă sucursală BCR și va începe cu apartamente de închiriat

EXCLUSIV AFI Europe pregătește terenul pentru un proiect imobiliar mixt de anvergură, în spatele mall-ului din Cotroceni, cu PUZ propriu. Demolează o fostă sucursală BCR și va începe cu apartamente de închiriat

Terenul acumulat de AFI Europe în spatele mallului din Cotroceni

scris 30 aug 2021

Dezvoltatorul cu capital israelian AFI Europe pregătește terenul pentru un proiect imobiliar mixt de anvergură, cu apartamente, birouri și retail, în spatele mall-ului AFI Cotroceni, prin demolarea unei foste sucursale BCR, cumpărată cu 7,4 milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În 2018, AFI Europe a plătit 23 de milioane de euro fondului de investiții Broadhurst Investments, administrat de Siminel Andrei, pentru achiziția restului de 4,3 hectare de teren ce a aparținut Uzinei de Mașini Electrice București (UMEB), pe care a fost construit mall-ul AFI Cotroceni și birourile AFI Park. Suma s-a adăugat celor 78,8 milioane de euro plătite inițial pentru o mare parte din terenul fostei uzine.

Urmărește-ne și pe Google News
Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Anul trecut, AFI Europe a plătit grupului bancar BCR alți 7,4 milioane de euro pentru o clădire de birouri în care funcționa o sucursală a băncii și terenul de circa 7.000 de metri pătrați aferent acesteia, care se învecinează cu AFI Cotroceni și care ridică suprafața disponibilă pentru un nou ansamblu imobiliar la circa 5 hectare.

Acum, dezvoltatorul imobiliar lucrează la demolarea clădirii cumpărate de la bancă și intenționează să ceară primăriei un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru toată suprafața de teren acumulată în spatele mallului.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

„Intenția noastră este să dezvoltăm un proiect mixt în acea zonă, care să cuprindă o parte rezidențială, mai multe birouri și retail-ul, care vor crea împreună dinamica unei comunități active. Într-o primă fază, accentul va fi pe partea rezidențială, care se va dezvolta sub formă de apartamente rezidențiale destinate închirierii. Din cauza anulării PUZ-urilor în Sectorul 6, intenționăm să aplicăm pentru un PUZ separat, al nostru, iar în momentul în care acesta se va aproba, vom putea decide demararea următoarei etape“, a declarat, pentru Profit.ro, Doron Klein, CEO AFI Europa România și Republica Cehă.


AFI Europe, controlată indirect de companiile israeliene Big Shopping Center și Mega Or Holdings, a intrat pe piața românească în 2005 și a ajuns să aibă, astăzi, active imobiliare în valoare de peste 1,3 miliarde de euro. Compania a dezvoltat și gestionează AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, cu o suprafață închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați și peste 300 de magazine; AFI Ploiești, cu o suprafață de 34.000 de metri pătrați și peste 100 de magazine; și AFI Brașov, cu o suprafață de 45.000 de metri pătrați.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

În august 2020, AFI Europe a cumpărat portofoliul de birouri din România al NEPI Rockcastle într-o tranzacție de 307 milioane de euro care a urcat compania pe locul doi în topul celor mai mari proprietari de clădiri de birouri, devansându-i pe Immofinanz, CA Immo, frații Pavăl și Liviu Tudor. Pe lângă cele 4 proiecte de birouri preluate de la NEPI Rockcastle, AFI Europe mai deține două clădiri de birouri, în suprafață de 25.000 de metri pătrați, la Brașov, AFI Park din București, format din 5 clădiri cu o suprafață de 70.000 de metri pătrați, și are în dezvoltare AFI Tech Park, care va avea 56.000 de metri pătrați. Faza întâi a proiectului a fost livrată în 2018, urmând să demareze lucrările la faza a doua.

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, devin cei mai mari proprietari români de sedii pentru firme și singurii români din top 5. LISTA Afacerile celor doi frați CITEȘTE ȘI Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, devin cei mai mari proprietari români de sedii pentru firme și singurii români din top 5. LISTA Afacerile celor doi frați

AFI Europe a livrat în prima parte a anului trecut prima fază a proiectului rezidențial AFI City din Bucureștii Noi, care cuprinde 190 de apartamente și 228 de locuri de parcare, vândute în totalitate, conform anunțurilor companiei. Această primă etapă de dezvoltare a necesitat o investiție de 16 milioane de euro și a reprezentat intrarea AFI Europe pe sectorul rezidențial din România.

România își păstrează avantajul competitiv în Europa Centrală și de Est din punct de vedere al prețurilor activelor imobiliare, astfel că, într-un scenariu optimist, în acest an volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale – birouri, spații industriale, logistice, hoteluri – ar putea să fie comparabil cu cel din 2020, când a înregistrat un nivel de circa 900 milioane de euro, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară JLL România.

În prezent, pe piața locală, din estimările JLL, sunt în diverse stadii de negociere tranzacții cu o valoare totală de peste 400 de milioane de euro, având ca obiect în special clădiri de birouri și proiecte de retail.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
afi europe
afi cotroceni