Zonele fierbinți din punct de vedere al localizării companiilor de IT&C sunt în partea de centru – nord a Capitalei, unde sunt și cele mai ridicate prețuri de închiriere, dar și unele avantaje: CBD (Piața Victoriei - Piața Charles de Gaulle), zona de nord și polul Calea Floreasca – Bulevardul Barbu Văcărescu.
Un număr reprezentând 66% dintre jucătorii din acest domeniu au apetență către sedii în clădiri independente, care nu fac parte din parcuri de business, situate în partea de centru-nord a Bucureștiului, în sectorul 1.
30% dintre specialiștii IT&C din companiile analizate lucrează în zona de nord, conform CBRE.
Cele mai multe companii de IT&C au optat pentru zona de centru – nord, datorită multiplelor mijloace de transport în comun care asigură legătura cu tot orașul, a accesului ușor către Aeroportul Internațional Henry Coandă și a multitudinii de restaurante, bănci, sedii ale autorităților centrale etc., existente în zonă.
Din perspectiva împărțirii pe sectoare ale capitalei, cea mai mare concentrare a sediilor centrale ale marilor jucători din IT&C se află în sectorul 1, 46% dintre companii fiind localizate aici. Pe locul secund se află sectorul 2, cu 27% dintre sedii, urmat de sectorul 6, care a atras 17% dintre companii. La o distanță apreciabilă se găsesc sectorul 5, cu 7% dintre numele importante din domeniu, care au ales să închirieze spații de birouri în zonă și sectoarele 4 (3%) și 3 (2%).
Din cele 120 de companii analizate, 25 produc software și totalizează peste 17.000 de angajați, 21 sunt jucători importanți de pe piața de hardware și însumează circa 1.900 de angajați, 18 activează pe piața de consultanță și au un personal ce depășește 6.000 de oameni. Din segmentul dedicat centrelor de contact și diverselor servicii IT au fost incluse în cercetare 8 companii, care au împreună aproximativ 1.900 de angajați, iar cel mai mare număr de companii analizate provin din segmentul telecomunicațiilor: 34, cu un total de circa 31.000 de angajați. Din ansamblul jucătorilor cuprinși în cercetare, 10 sunt companii producătoare de echipamente de birou, care au aproximativ 1.000 de angajați.
În ce privește repartizarea pe diverse segmente ale pieței de IT&C a angajaților incluși în studiu, aproape jumătate (49%) lucrează în telecomunicații și domenii conexe (echipamente, infrastructură și servicii de telecomunicații), 30% în companii producătoare de software, 10% în firme de consultanță. Mai puțin de 10% dintre angajați își desfășoară activitatea în centre de contact și servicii IT, companii producătoare de hardware și echipamente de birou.