Compania Globalworth, la care stau în chirie aproape toate multinaționalele din România, a obținut un credit de tip revolving în valoare de 200 de milioane de euro de la un consorțiu format din șapte bănci, dintre care două românești. Din consorțiu face parte și Bank of China, una dintre cele mai mari din lume, care susține în premieră un investitor cu activități în România.
Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Creditul atras de Globalworth este pe 4,5 ani și are opțiunea de a crește cu 50 de milioane de euro. Investitorul apreciază că împrumutul îi oferă flexibilitate în programul de dezvoltări pe care îl are în derulare în România și Polonia.
Creditul a fost aranjat de J.P. Morgan, iar băncile participante includ Banca Transilvania, Bank of China, BRD Groupe Societe Generale, Deutsche Bank, JPMorgan Chanse, Intesa Sanpaolo și Raiffeisen Bank International.
Bank of China este la prima acțiune de acest fel. În această vară, banca chineză a început recrutările de manageri pentru România, cu intenția de a deschide un sediu la București. Chinezii au notificat BNR că vor să ofere servicii direct pe teritoriul României.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
La sfârșitul primului semestru din acest an, gradul de îndatorare al Globalworth era de 36,5%, foarte aproape de limitate de 40%, autoimpusă de companie, însă 81% din împrumuturile atrase sunt fără gaj.
Globalworth a anunțat recent că este în due diligence detaliat pentru achiziția unor proprietăți în valoare totală de peste 300 milioane de euro din România, motiv pentru care investitorul va realiza o majorare de capital.
Compania a intrat într-un parteneriat cu Global Vision, firma antreprenorului Sorin Preda, alături de care va dezvolta două proiecte logistice în Chitila și Constanța.
În 2018, Globalworth a derulat un program agresiv de achiziții în Polonia. Compania a realizat cinci tranzacții care au implicat investiții de peste 520 milioane euro, dintre care trei au intrat în top zece tranzacții ale anului în Polonia. Prin această strategie, valoarea portofoliului din Polonia al Globalworth a ajuns la 1,5 miliarde de euro, depășind valoarea activelor imobiliare din România, țara de origine a companiei.
Deși valoarea proprietăților este împărțită aproape egal între cele două piețe, chiria contractată pe piața românească a fost de doar 77,6 milioane de euro în 2018, cu 24% sub cea contractată pe imobilele din Polonia.