Un număr de 630 de pacienți români s-au adresat spitalului WPK din Viena în 2017, dublu față de 2016, aproximativ 60% dintre aceștia urmând tratamente împotriva cancerului, respectiv imunoterapia și terapia personalizată țintită.
Alți 10% dintre pacienții români au solicitat servicii de check-up sau a două opinie medicală, în timp ce restul de 30% au fost tratați în cadrul centrelor de competență în ortopedie, traumatologie și medicină sportivă și în cel de medicină cardiovasculară.
“O contribuție importantă la creșterea numărului de pacienți români a avut-o deschiderea reprezentanței WPK în București în 2016 și lărgirea echipei dedicate pacienților internaționali, atât la Viena cât și la București” a declarat Ema Diea Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Business Internațional al spitalului Wiener Privatklinik.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cele mai frecvențe patologii oncologice în rândul pacienților care ajung la Wiener Privatklinik sunt cancerul de sân - la femei și cancerul pulmonar, cel din urmă având o incidență în creștere în rândul populației generale.
În 2017, centrul medical a înregistrat o cifră de afaceri de 80 milioane de euro. Rata de ocupare a spitalului este de circa 85%, pacienții internaționali reprezentând 45% din totalul pacienților.
Pentru a înlesni accesul pacienților români la serviciile sale medicale, WPK a încheiat parteneriate cu diverse companii aeriene și cu unități de cazare din Viena, oferind astfel condiții avantajoase și discounturi semnificative în ceea ce privește transportul și cazarea în Austria.
Cu o tradiție medicală datând din 1871, Wiener PrivatKlinik (WPK) dispune de 145 de paturi, bloc operator cu 4 săli de operație, servicii de imagistică avansată-fiind singurul spital privat din Viena cu PET CT și medicină nucleară, fizioterapie și recuperare medicală.
Anual, aproximativ 3.000 de pacienți internaționali sunt diagnosticați și tratați aici, dintre care 20% sunt români.