Janine Holenstein, o elvețiancă de 63 de ani stabilită în Sulina, promovează Delta Dunării pentru turiștii străini. Ea este acum membru al Asociației ”Descoperă Sulina” și spune că numărul turiștilor străini care vizitează Delta Dunării va crește, mai ales că mulți dintre aceștia abia așteaptă să se întoarcă.
”Locuiesc în Sulina, m-am mutat acolo în urmă cu cinci ani. Am venit pentru prima dată în Sulina cu bicicleta, acum șase ani și jumătate, din Elveția. Mi-am stabilit singură traseul, singură am venit, cu cortul și tot ce aveam nevoie, 3.000 de kilometri. Sulina mi-a vorbit și când lucrurile s-au schimbat în Elveția, am decis că trebuie să mă mut la Sulina.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Deoarece e diferită, e frumoasă și e vie! Mult mai energică decât alte locații mai civilizate din România, unde totul este foarte strict reglementat. Și întotdeauna mi-am dorit să locuiesc în astfel de locuri, cum e Delta, unde totul este natural”, a declarat pentru News.ro Janine Holenstein, membru al asociației Descoperă Sulina.
Janine Holenstein este prezentă la Târgul de Turism din Londra (World Travel Market), cel mai mare târg de turism generalist din lume, pentru a promova România.
”Vreau să promovez Delta Dunării și România turiștilor care doresc să exploreze Delta și să cunoască diversitatea de acolo, precum și biosfera imensă ce poate fi întâlnită, cu mai mult de 300 de specii de păsări, mâncarea din pește, preparată în mai mult de 100 de feluri. Este vorba și de tradiții, la fel de importante”, mai spune ea.
Aceasta estimează că va crește numărul turiștilor care vin în Delta Dunării.
CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai veche cafenea a Bucureștiului, frecventată de Eminescu, Caragiale și Carol al II-lea - redeschisă într-o clădire istorică, de 210 ani”Vor fi și mai mulți turiști străini, unii au mai fost deja și abia așteaptă să se întoarcă. Vedem problemele care se întâmplă în România, în special în regiunea Deltei Dunării. De exemplu, cele legate de gunoi și deșeuri. Dar văd că lucrurile se schimbă în bine. Văd oameni luptând spre o Românie mai bună, ceea ce pentru mine înseamnă că ei nu uită de tradiții, dar profită de partea modernă, iar asta nu e și cazul altor state. Noi avem în România ”uneltele”: modelul și tradițiile și dacă le facem să fuzioneze, putem crea ceva puternic”, mai spune Janine Holenstein.
Ea afirmă că a constatat că în România, deși există reguli, acestea sunt făcute să fie încălcate.
”Lucrul ăsta te face să fii inventiv. Și îmi place asta. Nu este despre a încălca regulile, ci de a descoperi soluții și căi, ceea ce e un lucru pozitiv”, mai spune ea.
CITEȘTE ȘI Tranzacție în curierat - PTT Express by Filadelfia Group fuzionează cu Memex, avându-l în spate pe proprietarul Christian Tour, cu ținta de a deveni cel mai important jucător din piața de curierat rapidÎn Elveția ea a lucrat ca instructor de mișcare. ”Folosim mișcarea, dar nu pentru yoga, nu pentru sport, nici pentru dans și nici pentru gimnastică. Ci mai degrabă este o formă de meditație prin mișcare, ca să ne cunoaștem mai bine”, a precizat ea.
Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din România, în primele nouă luni au însumat 8.704.600 persoane, în creștere cu 15,9% față de perioada similar din 2021. Din numărul total de sosiri, în perioada ianuarie-septembrie 2022, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 86,6%, în timp ce sosirile turiștilor străini au înregistrat un procent de 13,4%. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în perioada ianuarie-septembrie 2022 au însumat 19.062.200, în creștere cu 11,3% față de cele din perioada similară a anului anterior.
Din numărul total de înnoptări, în primele nouă luni 2022, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 86,7%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au înregistrat un procent de 13,3%.
CITEȘTE ȘI Freshful: Mizăm pe dublarea business-ului, anul viitor; vrem să dezvoltăm gama nonfood. Ce este pregătit pentru Black FridayDurata medie a șederii în primele nouă luni, a fost de 2,2 zile la turiștii români, cât și la turiștii străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică în perioada ianuarie-septembrie 2022 a fost de 30,6% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 2,1 puncte procentuale față de perioada similar din 2021.
Pe județe, în perioada ianuarie-septembrie 2022, numărul de sosiri ale turiștilor în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare a înregistrat valori mai mari în: Constanța (1.188.200 persoane), Municipiul București (1.063.200 persoane) și Brașov (875.600 persoane) iar înnoptările turiștilor în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au înregistrat valori mai mari în: Constanța (3.937.700), Municipiul București (2.077.700) și Brașov (1.647.9000. Pe țări, cele mai multe sosiri ale turiștilor străini cazați în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare în perioada ianuarie-septembrie 2022 au provenit din: Germania (134.500 persoane), Israel (105.100 persoane) și Italia (82.600 persoane).