Numărul de bilete de avion vândute de Vola.ro de sărbători a crescut cu 500% față de o perioadă obișnuită a anului

Numărul de bilete de avion vândute de Vola.ro de sărbători a crescut cu 500% față de o perioadă obișnuită a anului
scris 28 apr 2016

Pentru călătoriile din apropierea sărbătorilor de Paște din acest an Vola.ro a vândut cu 500% mai multe bilete de avion cu plecare din afara țării spre România decât într-o perioadă obișnuită a anului. Dacă în anii anteriori predominau plecările românilor în city break-uri din străinătate, în acest an fluxul mai mare este în sens invers: românii care lucrează peste granițe se întorc de sărbători cu avionul.

Așa cum era de așteptat, cele mai multe plecări au fost din țări în care lucrează și există comunități mari de români, precum Italia, Spania, Marea Britanie, Statele Unite și Canada, se arată într-un comunicat al Vola.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Din analiza Vola.ro reiese că, pentru perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet din afara țării către România este cu 18% mai mare decât cel al unui bilet din România spre străinătate. Astfel, cei din diaspora au plătit în medie 275 de euro pe biletul de avion care îi aduce în țară, în timp ce românii care au dorit să plece în străinătate de sărbători au plătit, în medie, 230 de euro pe biletul de avion. Cererea foarte mare și numărul limitat de locuri au determinat vânyarea în totalitate a locurilor la tarife promoționale și la clasele tarifare mai ieftine.

"Cele mai multe rezervări au fost făcute din timp, încă din primele luni ale anului, însă au existat și multe cereri last-minute, făcute de cei care s-au hotărât în ultima clipă să călătorească în această perioad", a declarat Manuela Melinescu, marketing manager Vola.ro.

În cazul celor care au ales să petreacă sărbătorile de Paște în stăinătate, anul acesta cei mai mulți români au preferat city break-urile, în defavoarea vacanțelor mai lungi. Potrivit Vola.ro, românii au optat pentru plecări de maximum patru zile, în diferite intervale în jurul zilei de duminică.

EXCLUSIV Doi români negociază preluarea Lido, pe care vor să-l transforme în cel mai luxos hotel din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Doi români negociază preluarea Lido, pe care vor să-l transforme în cel mai luxos hotel din București

Perioada preferată a fost cu plecare vineri, 29 aprilie, și întoarcere în a doua zi de Paște, pe 2 mai. A doua variantă preferată de români a fost cu plecare sâmbătă, pe 30 aprilie, și retur marți, pe 3 mai. În ambele cazuri, se pare că românii au ales variante în care să își ia maximum o zi de concediu. În ceea ce privește destinațiile, în top se regăsesc orașe ca Roma, Milano, Londra, Barcelona, Madrid sau Paris. Prețul mediu pentru un city break în perioada Paștelui a fost de 490 euro, în creștere ușoară față de anul trecut, când a fost de 470 euro.

Conform datelor Vola.ro, la deplasările în perioada Paștelui se observă o creștere a cererii la rezervările de bilete de avion pentru o singură persoană, acestea fiind făcute de românii care pleacă în străinătate sau se întorc în România pentru a-și vizita familia. Cât despre vacanțe, de Paște românii au preferat să călătorească în grupuri de până la 4 persoane, fie cu familia și copiii, fie cu prietenii. Acestea au costat în medie 650 de euro de persoană, preț care a inclus biletul de avion și cazarea pentru cel puțin 7 nopți.

În perioada sărbătorilor, arată studiul Vola.ro, cresc exponențial cererile pentru achiziția bagajelor de cală, ajungând chiar la 2-3 bagaje de cală de persoană. Totodată, cresc și solicitările de transport al animalelor de companie, de obicei de mici dimensiuni, care pot fi luate în cabina aeronavei, dar și a obiectelor fragile, cadouri pentru cei dragi de acasă.

"În mod normal, mai ales în cazul zborurilor low-cost, unde bagajele de cală se plătesc întotdeauna extra, foarte mulți călatori preferă să călătorească doar cu bagaje de mână, în timp ce pentru zborurile în perioada sărbatorilor observăm o creștere semnificativă a numărului celor care călătoresc cu bagaje de cală. Și, în plus, primim multe întrebări legate de politica de bagaje a companiei cu care zboară: la câte kilograme au dreptul, ce produse pot duce în bagaj și, mai ales, dacă au voie să transporte produse alimentare, preparate tradiționale" a mai spus Manuela Melinescu.

Conform statisticilor marilor aeroporturi europene, timpul de așteptare în aeroport poate crește cu până la 50% în perioadele de vârf, cum este și Paștele. Astfel, dacă în mod normal pentru formalitățile de check-in, control de securitate și îmbarcare erau recomandate 1,5 - 2 ore înainte de ora anunțată de decolare, Vola.ro recomandă turiștilor români ca în această perioadă să își ia o marjă de cel puțin 30 de minute în plus. 

Vola.ro este una dintre cele mai mari agenții online de turism din România și deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: bilete de avion de linie și low-cost, rezervări hoteluri, city break-uri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car. Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola România a avut o cifră de afaceri de aproximativ 42,47 milioane de euro, înregistrând o creștere de 54% față de 2014, iar la nivel de grup, pentru toate țarile în care activează, cifra de afaceri a fost de 63,25 milioane de euro.

Anul trecut, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot sau Vector Watch.

viewscnt
Afla mai multe despre
vola.ro
bilete
avion
sarbatori
paste