A fost nevoie de aproape trei ani și jumătate pentru ca cel mai nou sistem de operare Microsoft să dobândească mai multă încredere din partea utilizatorilor decât versiunea anterioară de Windows.
Conform Net Market Share, compania de analiză a traficului online, Windows 10 a ajuns la o cotă de piață de 39,22%, depășind Windows 7, sistem de operare care este încă folosit de 36,9% din utilizatori.
Windows 7 împlinește anul acesta 10 ani și va ajunge la finalul ciclului de viață în ianuarie 2020. Companiile care aleg să folosească în continuare Windows 7 pot plăti pentru a primi în continuare update-uri de securitate după ianuarie 2020.
În ciuda faptului că Windows 10 nu se bucură de ritmul de adopție la care spera Microsoft, compania americană spune că adopția în zona corporate este bună și că peste jumătate dintre companii au trecut deja la Windows 10.
CITEȘTE ȘI FOTO Facebook a început să testeze o versiune întunecată pentru MessengerDupă un start anevoios, cu numeroase dificultăți tehnice, problema principală a lui Windows 10 a devenit lipsa de încredere în update-urile livrate de Microsoft.
Ambele update-uri importante de anul acesta au creat probleme majore și chiar au determinat Microsoft să le retragă după lansare din cauza problemelor create.
Neîncrederea utilizatorilor și a companiilor se vede inclusiv în cifrele privind adopția celui mai recent update major, așa-numitul October 2018 Update. Doar 7% din utilizatori l-au instalat până acum.