WhatsApp lansează o nouă funcție pentru protejarea utilizatorilor

WhatsApp lansează o nouă funcție pentru protejarea utilizatorilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 iul 2024

Cea mai nouă facilitate WhatsApp ajută utilizatorii să identifice și să părăsească mai ușor grupurile de discuții dubioase.

Grupurile de discuții WhatsApp, dincolo de beneficiile de comunicare pe le oferă, pot fi folosite și în scopuri mai puțin corecte, precum dezinformarea sau furtul datelor personale.

Urmărește-ne și pe Google News

Noua facilitate WhatsApp vine tocmai să ajute utilizatorii în a evalua mai corect intențiile grupurilor de discuții în care sunt adăugați și, eventual, să iasă din acestea.

Samsung întrerupe livrările căștilor Galaxy Buds 3 Pro CITEȘTE ȘI Samsung întrerupe livrările căștilor Galaxy Buds 3 Pro

Astfel, cea mai folosită aplicație de comunicare va afișa utilizatorului un așa-zis „context card” atunci când acesta este adăugat într-un grup de discuții.

Aici vor fi afișate informații importante despre grupul în care utilizatorul tocmai a fost adăugat, precum data la care a fost creat, numele persoanei care l-a creat și dacă persoana care l-a adăugat în grup se află sau nu în lista de contacte.

Același meniu conține și un buton pe care utilizatorul, dacă își dă seama că este ceva în neregulă cu grupul în care tocmai a fost adăugat, îl poate folosi pentru a-l părăsi rapid.

WhatsApp a început deja să implementeze noua facilitate la nivel global, aceasta urmând să devină activă pentru toți cei peste două miliarde de utilizatori ai aplicației în următoarele săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
protecție
grupuri de discuții