Grupul Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, preia 25% din acțiunile Softbinator Technologies, companie specializată în proiecte de cercetare și dezvoltare în blockchain și Inteligență Artificială, valoarea estimată a tranzacției fiind de 2 milioane de dolari.
Plata către acționarii existenți Softbinator va fi printr-un mixt de numerar și acțiuni BNET.
În februarie, Softbinator Technologies s-a desprins din Cornerstone Technologies (CST), noua entitate fiind condusă de antreprenorul Daniel Ilinca. Softbinator Technologies, cu 60 de specialiști IT, anunța că are în plan angajarea a peste 40 de programatori pană la finalul anului în sediile din București și Constanța. Acum, compania are circa 80 de angajați, iar prin cele două centre din București și Constanța, compania deservește clienți de pe trei continente, America, Asia, Europa, fiind axată pe componenta de export a serviciilor dezvoltate propriu
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pe lângă extinderea pe piețele internaționale și planurile de colaborare cu firme locale, Softbinator Technologies mizează și pe colaborarea cu zona academică.
Brandul Softbinator a fost lansat în 2011, odată cu apariția Fundației Softbinator, și a consolidat în jurul său una dintre cele mai mari comunități din industria locală de tech. Brandul a fost lansat de către Daniel Ilinca, iar începând cu acest an Andrei Pitiș, după ce s-a despărțit de Fitbit, s-a alaturat proiectului din postura de investitor și Chairman Softbinator.
Pentru 2019 a raportat afaceri de 6,1 milioane lei și un profit net de 2,2 milioane lei.
Bittnet (BNET) a raportat o cifră de afaceri consolidată de 55 milioane lei în prima jumătate a anului 2020, o creștere de 39% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Grupul a triplat marja brută, ajungând la 10,9 milioane lei, ceea ce a condus la un profit operațional de 2,4 milioane lei în primele șase luni ale anului 2020.
CITEȘTE ȘI Electrica va cere Consiliului Concurenței eliminarea din lista "neagră" cu firmele implicate în investigatiiAmbele divizii ale grupului au raportat creșteri semnificative ale veniturilor, precum și a profitului operațional în primul semestru din 2020. Divizia de Educație, care include Bittnet Training și Equatorial, a înregistrat o cifră de afaceri de 6,1 milioane lei, +17% față de semestrul 1 din 2019 cu o marjă brută de 3,8 milioane lei, o creștere de 99% comparativ cu primele șase luni ale anului trecut. Astfel, Divizia de Educație a închis perioada de raportare cu 1 milion de lei în profit operațional, o creștere cu 1,4 milioane lei față de semestrul 1 din 2019.
Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio și Elian, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 42% față de anul precedent, închizând primele șase luni cu vânzări de 49 milioane lei. Marja brută a companiilor de integrare IT&C a crescut cu 265%, până la 7,15 milioane lei, iar profitul operațional a crescut cu 4,7 milioane lei, ajungând la 1,4 milioane lei.
În linie cu rezultatele din ultimii 13 ani de activitate, conducerea estimează ca grupul să înregistreze în semestrul 2 aproximativ 60% din cifra de afaceri a anului 2020. Se așteaptă ca veniturile globale pentru întregul an 2020 ale Bittnet Group vor ajunge la 125 milioane lei.
CITEȘTE ȘI S&P 500, la un nou nivel record. Indicele american a deschis la maxime istorice fiecare ședință din această săptămânăÎn ceea ce privește activitatea pe piața de capital, pe 3 iunie 2020 Bittnet Group s-a transferat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, după cinci ani pe piața AeRO. În urma transferului, lichiditatea zilnică a acțiunilor BNET aproape s-a dublat. În ciuda volatilităților de pe piețele internaționale și cea locală din prima jumătate a anului 2020, evoluția grupului pe piața de capital a adus acționarilor în prima parte a acestui an un câștig de 17% comparativ cu o pierdere de aproximativ 10% înregistrată de indicele BET-TR. În același timp, acționarii care au participat la operațiunea de majorare de capital derulată în perioada martie-aprilie 2020, au înregistrat un randament de aproape 52% până la sfârșitul primului semestru al anului curent.
Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, Elian Solutions și Equatorial Gaming. Bittnet Training este liderul pieței de training IT din România. Equatorial este o companie de învățare bazată pe jocuri specializată în programe de instruire transformatoare și consultanță la nivel individual, de echipă și organizațional în România și în străinătate. Dendrio este singurul integrator multi-cloud din România, consolidându-și poziția de companie certificată de cei mai importanți furnizori de IT din lume și concentrându-se pe securitatea cloud și securitatea cibernetică. Elian Solutions este specializată în furnizarea de servicii de implementare ERP (Microsoft Dynamics NAV Enterprise Resource Planning).
Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.